Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Па ти незнаеш колко луге иам таму, за еко-центорот ке ме прашаш :) па и како се зоват лугето... jас ти кажав.. кога поjдеш таму, и прати много поздрави на баба ти Раjна и jа прашаj дали е бугарка :)

Рајна може да има некаде во твојто родно место ама во Влахи нема. така да немој да тропаш глупости. Не ми одговори и за екоцентарот. А и нема да ми одговориш, бидејки во гоогле таа информација ја нема :vozbud:

Зевсус, не се фаќај на Бугарски провокации. Прегледај ги добро клиповите да видиш дека на нив нема и Б од Бугарија да спомне Ванга. Сето ова им е на Бугарите како и останатиот дел од историјата - прљави фалсификации. Ти става клип дека се збори на Руски и одоздоле те убедува дека тоа биле мисли на Ванга. Тоа се мисли на некоја болна шовинистичка Татарска глава што нема појма што е кажала Ванга и каква е била по народност.

Ова е црквата на Ванга во Рупите:

23724097.sPB226465.JPG

http://www.pbase.com/ngruev/image/23724097

Ова е гробот на Ванга до црквата:

59667426.sP3119484.JPG

http://www.pbase.com/ngruev/image/59667426

А ова е името на црквата, дадено од самата Ванга:

23724093.sPB226458.JPG

http://www.pbase.com/ngruev/image/23724093

Мислам дека нема потреба од повеќе коментари.

:tapp:

Абе ти Влахи не си го видел ни на снимка. Од кај да знам колку од нив се регистрирани во селото или во Кресна или на друго место. Јас ти кажав колку луѓе се тамо , има многу дека се регистрирани во Кресна ама тамо имаат имот и си седат тамо во селото.

Кога за последно си бил таму? Нели беше од 2 години во Англиа или бркам?

Рајна може да има некаде во твојто родно место ама во Влахи нема. така да немој да тропаш глупости. Не ми одговори и за екоцентарот. А и нема да ми одговориш, бидејки во гоогле таа информација ја нема :vozbud:

Што да ти кажам, ти незнаеш колку луге живета таму, баба Раjна не jа знаеш... од еко центорот и поим си немаш... Аjде излажи уште нешто...

omopirin, гледам дека много знаеш за нашиот крај.
Би ли могал да ми разкажеш нешто за Давко- кој е бил и што е бил?
Интересува ме какво е отношението ти к'м Ванчо Михајлов например.
Каква е версијата ти за убијството на јане Сандански и на Тодор Александров ?
За убијството на Борис Сарафов и Иван Гарванов ?
Какво е мнението ти за Чернопеев ?
Од кое село бе лјубовницата на јане Сандански. Кој ја взе после за с'пруга ?
Интересно ми е да чуја твојата интерпретација. :smir:

благодарам за прашањата. По ред :
1. Давко - не знам за кој Давко питаш, можеби за Давков. Изјасни се и ќе ти одговорам.
2. Ванчо Михајлов - Македонски крволок и продадена душа на Бугарите. Пред да стане председател на ВМРО , во Штип Србите убиваат брат му и татко му и тој развива некаква психичка болес на тема Срби. Исто и како Хитлер против евреите кога во првата светска војна евреин го скопува Хитлер. Со доаѓането на власт на Мхајлов во ВМРО , таа од Македонска станува изклучиво Бугарска организација и заштитава отворено Бугарски цели
3. Каква е версијата ти за убијството на јане Сандански и на Тодор Александров ? - Сандански е убиен по заповед на Бугарскиот цар затоа што не се слага со неговите идеи дека Македонија е Бугарска. Сандански од раѓането си па до смртта е бил Македонец до коска и се е борил само и единствено за Независима Македонија. Има случаи кога Сандански води битки со чети додјени од Бугарија затоа што тука е Македонија и Бугарски чети место немат овде. Александров - Македонец, кој подпишува мајскиот манифест ( во него се вели дека ВМРО ке се бори против Грција, Србија , но и против Бугарија за обединета Македонија) и поради тоа подпишување е убиен од слугите на Михајлов , којшто после ги изколва (1923 г.) скоро сите членови на ВМРО кој се за независна Македонија а не се согласуваат со неговиот Бугарски став.
4. За убијството на Борис Сарафов и Иван Гарванов ? - Сарафов и Гарванов се Македонци кои под притисок на Бугарската политика и полиција го менуват својот став и се одкажуваат од Македонија. Затоа и се накажани со смрт од Јане. Сарафов оди во Женева дека проба да го ипотекира Охридското езеро за да добие пари за ВМРО за ослободување на Македонија. Таму дава интервју за весник Тајмс во кое вели дека тој е Македонец и не се бори за обединување на Македонија со Бугарија а за ослободување на Македонија и развиток како независна и самостојна држава. После враќането од Женева е арестуван од Бугарите и седи во затвор за тие негови зборови , каде е принуден да заигра на Бугарската карта , за което и ја добива смртната казна од Сандански.
5. Какво е мнението ти за Чернопеев ? - Чернопеев или Чернјо Пеев е еден од Малкото Бугари кои се помагале на Македонија и на Македонците без да сакаат ништо за отплата. Тука можам да го сложам и Јаворов, и Паница , ако не се лажам. Со такви Бугари кои ги признават Македонците и Македонската нација секој Македонец ќе биде пријател.
6. Од кое село бе лјубовницата на јане Сандански. Кој ја взе после за с'пруга ? Тоа од тебе го слушам че Сандански имал лубовница. Не сум го сретнал на друго место а и Прадедо ми кој го познаваше добро Сандански не ми кажал за лубовница. Може да сум бил мал за такви работи, а може и да немало таква. Кој знае ?

Ова е црквата на Ванга во Рупите:

23724097.sPB226465.JPG

http://www.pbase.com/ngruev/image/23724097

Ова е гробот на Ванга до црквата:

59667426.sP3119484.JPG

http://www.pbase.com/ngruev/image/59667426

А ова е името на црквата, дадено од самата Ванга:

23724093.sPB226458.JPG

http://www.pbase.com/ngruev/image/23724093

Мислам дека нема потреба од повеќе коментари.

:tapp:

И ти мислиш дека со тие слики ни докажа дека баба Ванѓа е Бугарка. Жалам ти го акалот. Ја ми кажи од кога во православното христијанство има светица „ Света Петка Блгарска„ ? А и заборави да споменш дека храмот е построен и завршен после смртта на Ванѓа :vozbud:

И ти мислиш дека со тие слики ни докажа дека баба Ванѓа е Бугарка. Жалам ти го акалот. Ја ми кажи од кога во православното христијанство има светица „ Света Петка Блгарска„ ? А и заборави да споменш дека храмот е построен и завршен после смртта на Ванѓа :vozbud:

Мислам дека ако сакаш да бидеш барем малку озбилен, мора да се држиш до фактите. Црквата беше осветена на 14 октомври 1994 (со истата плоча на фасадата), а Ванга го напушти овоj свет на 11 август 1996...

5 бота за пола саат ... Изгледа тие парите од ЕУ наместо да развивате Бугарија вие за пропаганда ги трошите:vozbud::vozbud::vozbud:

Мислам дека ако сакаш да бидеш барем малку озбилен, мора да се држиш до фактите. Црквата беше осветена на 14 октомври 1994 (со истата плоча на фасадата), а Ванга го напушти овоj свет на 11 август 1996...

Ако треба да се држим на фактите Ванѓа беше умрела веќе кога се отвори за прв пат црквата. Така да немој да лупаш зелени. Памтам много добро какви беа скандалите затоа дека ја рисуваа внатре Ванѓа како светица, без да е . А и не ми отговори на прашањето - Зар има во православното христијанство таква светица ? Света Петка Блгарска ? С тоа татарски шовинизам до никаде нема да стигнете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom