Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

еве ти документ дека Македонците во Бугарија постојат.

Изгледа и ти не си разбрал. Да, во Бугариjа постоjат етнички Македонци. Ова не се оспорува во самата Бугариjа од општествениот меjнстриjм. Во 2001 година тие биле 5071, види ги званичните податоци од последниот попис: http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm

:tapp:

Изгледа и ти не си разбрал. Да, во Бугариjа постоjат етнички Македонци. Ова не се оспорува во самата Бугариjа од општествениот меjнстриjм. Во 2001 година тие биле 5071, види ги званичните податоци од последниот попис: http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm

абе тие податоци се неточни
во Бугарија има најмалку 2 милиони Македонци бе еј.

СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИја????:pos2: јуГОСЛАВИја??? Sobir na OMO? И они сакат да станат б'лгарска партија с југословенска идеологија. Немојте брака. јадете слонот с маленки апки и не трошете пари Пиринот да ве мрази. Не губете лугето дека ве сакат. Србчинја и грчинја ке напраат сичко това да стане. Ама вие немоите си губете бракјата, дека ве сакаме. Немоите. Стар човек ви го кажува.

Не разбирам как'в е проблема тогава.
Нека изчакаме до следваштото пребројаване и те сами ште се декларират.

Между другото, наскоро разбрах, че в Б'лгарија и Г'рција имало обшто
6 милиона "родопски турци". :nesvest:

Дори гледах едно интересно интервју по б'лгарската телевизија
от гр. јакоруда - Разложко.
На в'проса какви са по народност, запитаните минувачи отговарјаха:
"Турци сме".
На в'проса зашто смјатат така те отговарјаха:
" Ами заштото сме мусулмани".
Тв'рде странна логика... Но сега като чета твоите умозаклјученија
ништо не може да ме изненада.

Пич, во Б'лгарија има повеке македонци отколко има при вас бе другар. Оти сакате да имате патент на сичко македонско вие дека сте по малко од македонците во Б'лгарија и Егеиско??? Оти ние дека сме повеке да немаме глас? Оти ти сметаш дека јане Сандански е ваш, а јазе сум роден на 40 км од с. Влахи, а татко му на мои колега на 300 м од неговио дом. И неговите родители са му разкажали сичко. Оти нема македонци доидено во това село? Да питат луге, да снимат? А само зимат јане. Некаде да има слики од Влахи? Смеат да покажат лугео(старите) шо ке кажат за него?
Ке ме бришат или банират. Ама доидете во Влахи. Ного е убаво и красиво. Елате братја македонци.

Пич, во Б'лгарија има повеке македонци отколко има при вас бе другар. Оти сакате да имате патент на сичко македонско вие дека сте по малко од македонците во Б'лгарија и Егеиско??? Оти ние дека сме повеке да немаме глас? Оти ти сметаш дека јане Сандански е ваш, а јазе сум роден на 40 км од с. Влахи, а татко му на мои колега на 300 м од неговио дом. И неговите родители са му разкажали сичко. Оти нема македонци доидено во това село? Да питат луге, да снимат? А само зимат јане. Некаде да има слики од Влахи? Смеат да покажат лугео(старите) шо ке кажат за него?
Ке ме бришат или банират. Ама доидете во Влахи. Ного е убаво и красиво. Елате братја македонци.

Ajde be pich,kazi kade e rodena baba Vanga i sto bila taa po nacionalnost?

Ajde be pich,kazi kade e rodena baba Vanga i sto bila taa po nacionalnost?
Родена е во Струмица. Чекаи да ти постирам нешо дека ке биде избришано. Ама се тоа. Секои месец ода во Рупите. Светла и памет. На ного луге от целио свет помогна

Родена е во Струмица. Чекаи да ти постирам нешо дека ке биде избришано. Ама се тоа. Секои месец ода во Рупите. Светла и памет. На ного луге от целио свет помогна

A Strumica e grad vo Makedonija ili Bugarija?

Еј , тоа Бугарите се опасна работа. Само некој спомне нешто и одма се надпреваруваат кој од кој да го демантираат и да си заработат дневницата, без врска какви зелени ги тресат овде. Аи ти Бисере , најди ми еден ( само еден ) човек кој што живее во село Влахи и се смета за Бугарин . Ако еден ми најдеш дека се смета за Бугарин и живее во Влахи јас одма се откажуваам од ОМО и се зачленуваам во Партијата на Курокачанов !!!

Пп. ова го објавувам на трезвена глава ( без да сум пил )

Воопшто не си разбрал дека е проблемот. Да, Европскиот суд за човекови права во Стразбур тврди дека регистрациjата неправедно и' било одземена на партијата во 2000 година. Али во Бугариjа по 2000 година беше донесен нов закон за политичките партии, во споредба со коj сите партии требваше да направат нова регистрациjа, бидеjки со законот старите регистрации стануваа неважечки. Ова се однесуваше и за ОМО Илинден ПИРИН, коjа требваше да се регистрира во редот на новиот закон. Обидот за нова регистрациjа во 2006 година се окажа неуспешен, имаше многу неисправности во документите, и тоа до денес не се оспорува ни дури од Бугарскиот хелсиншки комитет... Затоа ОМО Илинден ПИРИН во иднина требва да организира нова, трета процедура за регистрациjа.

ti samiot ne veruvas vo ova sto si go napisal neli?

Еј , тоа Бугарите се опасна работа. Само некој спомне нешто и одма се надпреваруваат кој од кој да го демантираат и да си заработат дневницата, без врска какви зелени ги тресат овде. Аи ти Бисере , најди ми еден ( само еден ) човек кој што живее во село Влахи и се смета за Бугарин . Ако еден ми најдеш дека се смета за Бугарин и живее во Влахи јас одма се откажуваам од ОМО и се зачленуваам во Партијата на Курокачанов !!!

Ајде, и ти стана член на това гомно Каракачанов. :pos2:Таткото, мајката на колегата ми са од Влахи. Ке те водам кам них и ке те сликам. И целата маала е од тамо. И ке ти раскажат некои работи за јане дека нема да те аресат. Ама мога да те свржа с колегата. Сега ептен сгафи ОМО. Гледам дека не си нито от бирзата, нито одовде. Лажеш като за световно. Абе секои месец одам тамо да му помагам. Сакаш слики? Знаеш шо има на плоштадо до чешмата? Ај откажи се, оти дури аз не сакам да стана член на партијата на гомното Каракачанов додека не ве регистрират.
ОМО, ти си пијан батка. Ај утре пак ке говореме. Не сакам ептен да се изложиш. Ти избираш:)

Оти се косиш бе омовец, на нас и така ни е јасно.
Важното е в партија да бидеш и не е толкова важно в која,
а каде има повеке келепир.

Но в ОМО си си по-добре. Там повечето луге са простички и лесно се манипулират.
Они ке си копат тутунот, па ти ке се возиш в депутатски мерцедес.
Ех, мечти...

Мене искрено ми е жал што во духот на православието ете испуштив шанса да ја заколам Ванѓа.
(од секогаш сум се прашувал дали ќе и биде јасно унапред што и следи,кога насмеан од уши до уши би и улетал у тоа кошарата,па после тоа би си играл малку на Хасан сецкати :vozbud:)
али никогаш не е касно да се уништи и спали до темел рецимо тоа имотот нејзин и секој спомен за неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom