Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

А моето прашанье е:
Каде се децата бегалци од Пиринска Македониjа?
Ако Вардарска беше идеалот на сите македонци и ако во Пиринска има угнетуванье,масакри,негиранье,притисок...зошто лугето таму не бараа македонски пасоши, па да емигрираат во слободниот дел?
Грциja и Бугариjа имат окупирани делови од Македониjа; од Грциjа има илjади бегалци;каде се тие од Пиринско?

Се направија и идеолошки разлики, Сталин - Тито.
Тито беше прозападно ориентиран и најголем непријател на комунизмот.
И во Македонија после 1945 и државниот удар на Владата на Ченто имаше ликвидации, прогон на македнските патриоти.
Не беше се така идеално и во вардарска.

Дали кај народот во Пиринска Македонија има песни за обединета Македонија.
За Пирин, Вардар и Егеј ?

Идеалот е тој, само што огромен дел од македонскиот етнички елемент влезе во составот на бугарската нација и се создаде хибрид, македонски бугарин.
Сега кој на кого му љубомори.
Овој што станал хибрид или овој што останал само Македонец.
Очи се вадат за тоа.

В текстот пишува за "народот на Македонија", а не за етнически граници или етнически македонци ...
И забележи - вика се "РЕШЕНИЕ", а не "ОДЛУКА" !

Тук несомнено си во право !

По-горе тв'рдиш дека БГ јазик е земен от вас :icon_razz и значи изпага дека современниот БГ јазик е по-македонски од "реформираниот" денешен јазик во РМ.
Интересна работа ! :toe:

Приметуваш дека секоја реченица има запирка.
Запирката има значение на пауза, паузата може да премине во внатрешен немир, немирот ја тресе раката, раката незнае што да шкртне, народот на Македонија, или Бугари.
Е сега ти изброи колку запирки има и кажи ми.

Пример за етничките граници.
Ако ги бараме етничките граници на Бугарија тогаш според блгарската територија е од Црното море до Охрид.
На Македонците не е истата етничка граница.
Зошто ?

Ама прво со запирките одговор да ми дадеш.

Идеалот е тој, само што огромен дел од македонскиот етнички елемент влезе во составот на бугарската нација и се создаде хибрид, македонски бугарин.
Очи се вадат за тоа.
Одличен пост.
Хибридот("Македонскиот Бугарин") несвесно или свесно сака да го уништи Македонецот, затоа што додека тој постои хибридот нема минато, не знае што е и на кој да му верува. Како џукела исфрлена е.

Затоа нашите Бугари од многу "љубов" ни ја влошуваат состојбата, со пререгистрирање на форум, уфрлање на шпиони, пуштање пропаганда од веќе туѓата држава, константно мешање итн.

Баш на таква криза на идентитет мислев. Се додека постои Македонец Македонскиот Бугарин, Македонскиот Грк, Македонскиот... се само обични џукели.

Одличен пост.
Хибридот("Македонскиот Бугарин") несвесно или свесно сака да го уништи Македонецот, затоа што додека тој постои хибридот нема минато, не знае што е и на кој да му верува. Како џукела исфрлена е.

Затоа нашите Бугари од многу "љубов" ни ја влошуваат состојбата, со пререгистрирање на форум, уфрлање на шпиони, пуштање пропаганда од веќе туѓата држава, константно мешање итн.

Баш на таква криза на идентитет мислев. Се додека постои Македонец Македонскиот Бугарин, Македонскиот Грк, Македонскиот... се само обични џукели.

Знам бе Мали знам.
Дедо ми е од Леринско, има речиси 100 години, уште е жив. Пола живот нема видено Србин за да му го испере паметет, никогаш не споменал дека е Бугарин, цело време Македонија му е на памет. Исто и за татко му го вели, што се родил пред околу 130 години.
Имам роднини во Албанија каде што Србо-Комунистичката рака не можела да ги стигне. И тие се Македонски Македонци :)
Исто и во Грција имам роднини. И тие си се Македонци и прашуваат за Македонија.

А овие Бугариве што се по потреба од сите делови на Балканот и имаат пијатели во секој дел на Македонија, Бугарија, Грција и Канада :icon_lol::icon_lol:, ни имаат мозок ни имаат чест.

На нас не ни треба хартија да знаеме дека сме Македонци, тоа си го носиме како наследство. А на Бугариве многу им треба доказ, очајни се па затоа доѓаат да не лажат и сами да се лажат во исто време.

Убаво си знаете вие, ама слепоста е страшна работа. Како прво нели имавте 17 теории кои сте и што сте. Добро не е важно тоа.
Вашата криза на идентитет и исфрустрираност завзема загрижувачки пропорции што треба да се третираат. Доаѓате на македонски форуми , се перегистрирате по 50 пати за да не убедувате нас. Тоа ако не е несигурност и фрустрација, не знам што е.

Ти па цигане што смени илјада никови па на тебе ќе ти веруваме. Пациент до пациент.

Пријател, ние криза на идентитетот немаме. Знаеме кои сме, шо сме ина никои не докаживаме какви сме. Имаме си сичко за нормална држава. И ние во пиринско исто. И на форумо никои македонец или македонка не сме навредели за разлика од вас.И сичките сме за име Р. Македонија, МК во ЕУ и НАТО и за соработка мегу двете земи. Дискутираме. Нема лошо. Малко са вакви улави во БГ како нас да им текнува за МК. Смеете ни се оти ве сметаме за пријатели. А шо ке е со вас ако како грците не сме ви пријатели? Абе мислете со таа глава. Ние нито сме ви наиголемио душман, нито проблем.:smir:

Бае, сметам за пари ти им се мазниш на браката оттам Огражден. Правиш се по македонец от них. Шом и со србежите се сдуши:) Ти и маика си ке продадеш за пари бре "брокер" на бирзата в К'рналово:vozbud:
Провокациите от МК страна ги праат луге со српска крв. Со македонците си дискутираме нормално. Не сметах дека баш интелигенцијата на ОМО е паднала толкова ниско

Bae, prvo da se izvinam shto pishuvam na latinica, ama na rabota ne mi e dozvolena kirilicata. koga ti go 4itam postot zaklu4uvam deka ti po tebe sudish za mene. Koga ti si se prodal za pari i sega za da si ja 4uvash rabotata im vrshish uslugi ovde na Bugarite so propaganda, nemoj da si mislish deka site sme kako tebe. Ima nekoj luge za koi ne se e pari. Za zal ti ne si od niv. odkako pisham ovde ne spre da me navreduvash. Shto ke dobiesh so toa ? Ke si kazat makedoncite deka jas sum nekoj lazgo ili se prodavam za pari ? Ako beshe taka jas ke bev na Bugarska sluzba , a ne vo tugina proteran od takvi prodaeni dushi kako tebe. Dosta tropash gluposti i osvesti se najsetne deka so tie vashi lagi nishto nema da postignete. Makedonija e ve4na !

Пријател, ние криза на идентитетот немаме. Знаеме кои сме, шо сме ина никои не докаживаме какви сме.
кои сте, објасни ми.
Која верзија да ја земеме за вашето потекло ? Имате најмалку 10.

Убаво си знаете вие, ама слепоста е страшна работа. Како прво нели имавте 17 теории кои сте и што сте. Добро не е важно тоа.
Вашата криза на идентитет и исфрустрираност завзема загрижувачки пропорции што треба да се третираат. Доаѓате на македонски форуми , се перегистрирате по 50 пати за да не убедувате нас. Тоа ако не е несигурност и фрустрација, не знам што е.

Ова е извадок изгледа од некоја книга и го имаше во документарец за Егејците. Класична Бугарска-Грчка лажга. И двете нации сакаат да не постоат Македонците како народ на просториве. Три чисти немате :helou:

Ти па цигане што смени илјада никови па на тебе ќе ти веруваме. Пациент до пациент.

Па поверувај на утрински тогаш.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=690A8BB26F7DBE4DA97993269ED05ED9

А да видим сега што нема да ти бендиса:vozbud:

Се направија и идеолошки разлики, Сталин - Тито.
Тито беше прозападно ориентиран и најголем непријател на комунизмот.
И во Македонија после 1945 и државниот удар на Владата на Ченто имаше ликвидации, прогон на македнските патриоти.
Не беше се така идеално и во вардарска.

Дали кај народот во Пиринска Македонија има песни за обединета Македонија.
За Пирин, Вардар и Егеј ?

Очи се вадат за тоа.
Jас не сум слушнал ни една песна од Пиринско за Обединета Македониjа (може и да има, jас не знам).Знам само за Никола Парапунов песната.И дали знаеш за песните на Панчо Михаjлов, воjводата на Тодор Александров?http://liternet.bg/folklor/sbornici/p_mihaylov/content.htm
Види поубаво револуционерните песни.А Панчо Михаjлов од хибридите ли е или од македонците?:smir:

Bae, prvo da se izvinam shto pishuvam na latinica, ama na rabota ne mi e dozvolena kirilicata. koga ti go 4itam postot zaklu4uvam deka ti po tebe sudish za mene. Koga ti si se prodal za pari i sega za da si ja 4uvash rabotata im vrshish uslugi ovde na Bugarite so propaganda, nemoj da si mislish deka site sme kako tebe. Ima nekoj luge za koi ne se e pari. Za zal ti ne si od niv. odkako pisham ovde ne spre da me navreduvash. Shto ke dobiesh so toa ? Ke si kazat makedoncite deka jas sum nekoj lazgo ili se prodavam za pari ? Ako beshe taka jas ke bev na Bugarska sluzba , a ne vo tugina proteran od takvi prodaeni dushi kako tebe. Dosta tropash gluposti i osvesti se najsetne deka so tie vashi lagi nishto nema da postignete. Makedonija e ve4na !

Слушај ОМО, не те познавам како човек, затова немам лоши мисли спремо тебе. Ама колко пати спомена б'лгари, татари,чуваши, призиви за баниране? Кои наредува? Навредувш сите б'лгари и нас, 99% од пиринско дека се осекаме такви. Осекаш се маке, арно. Да си ме видел да кажа не некои дека со осека македонец дека е бугарин? М? Незнаех ного за омо. Ама од твоите антибугарски постово разбирам веке дека оваа е сепаратистическа организациа, сакашта икономско, а потоа и вистинско одцепуване од БГ. Требува некои да е луд да регистрира ваква партија, требува ние како луге да сме луди за да ја трпим. Сакаме да си живееме како досега. Вака ни арсува. А за пари? Аз си печелја доста и никогаш не се продавам. Ама и одговарам културно на вакви како тебе. Ај биди жив и здрав, и кога пиеш повеке керацуда, пиши по малко:)

Jас не сум слушнал ни една песна од Пиринско за Обединета Македониjа (може и да има, jас не знам).Знам само за Никола Парапунов песната.И дали знаеш за песните на Панчо Михаjлов, воjводата на Тодор Александров?http://liternet.bg/folklor/sbornici/p_mihaylov/content.htm
Види поубаво револуционерните песни.А Панчо Михаjлов од хибридите ли е или од македонците?:smir:

Ne si slushnal oti taka ti iznesuva. ja kazi vo Pirinsko kolku narodni pesni za Botev i Levski ima a ? Nitu edna . Si slushnal li taa pesna -
MAKEDONEC BUGARIN NE STAVA
TOJ NE MOZE ROPSTVO DA TRPI
Pee se po svadbi i po izprashtania.

Herodot, нема да злоупотребам едно прекрасно пријателство, јас сум позитивно изненаден колку убави македонски песни се пеат таму во пиринско.
Оди на Yuotube, има прекрасни песни исполнето од народ кој живее во Бугарија.
Без разлика на нашите тука историски думи, луѓето како и да се определуваат дали се Македонци, Бугари, македонски бугари или бугарски македонци, мора да се почитуваат.
Треба да престане негирањето на македонската историја како што ние не негираме дека има бугарска историја.

Herodot, нема да злоупотребам едно прекрасно пријателство, јас сум позитивно изненаден колку убави македонски песни се пеат таму во пиринско.
Оди на Yuotube, има прекрасни песни исполнето од народ кој живее во Бугарија.
Без разлика на нашите тука историски думи, луѓето како и да се определуваат дали се Македонци, Бугари, македонски бугари или бугарски македонци, мора да се почитуваат.
Треба да престане негирањето на македонската историја како што ние не негираме дека има бугарска историја.
Така е, jас неслучаjно кон тебе се обракам и со тебе дискутирам, знаеш и друг пат сме муабетиле.Насекаде се пеат македонски песни, не само во Пиринско, никаде нема омраза кон македонците.Бугарите не знаат за омразата дека се шири овде, и подобро.
Не реплицирам на оние, што пробаат со обиди и не си дозволувам да учествам во такви "дискусии".

Пријател, ние криза на идентитетот немаме. Знаеме кои сме, шо сме ина никои не докаживаме какви сме.
кои сте, објасни ми.
Која верзија да ја земеме за вашето потекло ? Имате најмалку 10.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom