Бучава, перка итн ...

• Креатор на темата Креатор на темата r1ba
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јули 2009
Мислења
41
Поени од реакции
16
Значии кога го оклучувам компјутерот многу бучи зуи што прави кој го знае.. пробав еднаш ја извадов перката одзади што е па потоа пак ја ставив извесен период добро работеше сега пак ама тоа е само кога се оклучува 4-5 мин.. потоа не е толку .. и кога го исклучувам перката се слушува како да чепка на нешто и тоа ја закочува .. не ми мириса на добро ова работа пробував некогаш ја одвртувам не бучи после пак се заебава .. некое чаре ?

Значии кога го оклучувам компјутерот многу бучи зуи што прави кој го знае.. пробав еднаш ја извадов перката одзади што е па потоа пак ја ставив извесен период добро работеше сега пак ама тоа е само кога се оклучува 4-5 мин.. потоа не е толку .. и кога го исклучувам перката се слушува како да чепка на нешто и тоа ја закочува .. не ми мириса на добро ова работа пробував некогаш ја одвртувам не бучи после пак се заебава .. некое чаре ?

Каблите баце....каблите....

Таа твоја перка,шо ние ја викаме кулер....над нејзе можеби висат каблите,што служат за напојување на уредите,поврзување со матичната и сл.

И тие знаат да се навалат над кулерот,и да дојдат во допир со перките на истиот.....или пак ако е заглавен во прашина,со цревото од правосмукалката, и ќе вшмукаш директно над него,за да излезе се живо....а после тоа можеш да поминеш и со чепкалки за уши(оти они се памучни и ја собираат прашината).

Скоро кај секој човек што не сака да чепка во куќиштето,си пати од бучавост....и се навикнува од мака.:)

Каблите баце....каблите....

Таа твоја перка,шо ние ја викаме кулер....над нејзе можеби висат каблите,што служат за напојување на уредите,поврзување со матичната и сл.

И тие знаат да се навалат над кулерот,и да дојдат во допир со перките на истиот.....или пак ако е заглавен во прашина,со цревото од правосмукалката, и ќе вшмукаш директно над него,за да излезе се живо....а после тоа можеш да поминеш и со чепкалки за уши(оти они се памучни и ја собираат прашината).

Скоро кај секој човек што не сака да чепка во куќиштето,си пати од бучавост....и се навикнува од мака.:)
моооооре шо убаво му објасни на човекот... БРАВО :)

Пази на кулерот мене исто вака ми правеше на крај ми се запали ,среќа го видов извлеков кабел од струја инаку ќе беше опасно.

Абе земи исчисти го .. нормално дека ќе ти зуе кизни шо немаш внатре .
Пајаци , гуштери , змии не ти е чистен 1 година секако .

Абе земи исчисти го .. нормално дека ќе ти зуе кизни шо немаш внатре .
Пајаци , гуштери , змии не ти е чистен 1 година секако .
Мојот 5-6 години не е чистен хааххаха сеа зуе ко авион хехех

Инаку го чистев пред 1 месец и сеа незнам за која перка зборите.. има една на средина на кукиштето и една најгоре што е.. таа што е на средината кога ја чистев поарно да не ви зборат што и што извадов со чачкалица цели бубаќчиња инакуу не ми јасно ако висат кабли кога ќе ја одвртам малку не зуе кога ќе ја застегнам зуе па тоа ми е чудно.. инаку чистен ми е и со Фен и со Правосмукалка и со Компресор ..

Инаку го чистев пред 1 месец и сеа незнам за која перка зборите.. има една на средина на кукиштето и една најгоре што е.. таа што е на средината кога ја чистев поарно да не ви зборат што и што извадов со чачкалица цели бубаќчиња инакуу не ми јасно ако висат кабли кога ќе ја одвртам малку не зуе кога ќе ја застегнам зуе па тоа ми е чудно.. инаку чистен ми е и со Фен и со Правосмукалка и со Компресор ..

99% ти е перката во напојувањето (кутијата со струја внатре :) ) најгоре во куќиштето.

И што да му праам сега ?
И друга работа кога го исклучувам пред да застане перката струга на нешто и тоа побрзо ја закочува.. што значи допира на нешто..

И што да му праам сега ?
И друга работа кога го исклучувам пред да застане перката струга на нешто и тоа побрзо ја закочува.. што значи допира на нешто..

Отвори го компјутерот, види која перка точно те заебава (дали од кулерот од процесорот дали од напојувањето) и тоа што заебава, смени го.

Многу веројатно е некоја жичка која на брзо вртење ти прави послаб звук а кога го гасиш и кулерот успорува додека не престане и тогаш се добива тој звук.. Види стави ги жиците малце погоре и види дали ќе ти се прави звукот..

Стави малку масло на осовината од роторот на електромотторот од кулерот, подмачкај суво е затоа бучи.....ако знаеш како да го отвориш без да го оштетиш затоа што има многу мали осигурувачи, треба внимателно да ги извадиш....

Ни знам кај е роторот ни па електромоторот а ни па кулерот :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom