Бродско обезбедување, заштита од пирати.

Член од
3 март 2009
Мислења
28
Поени од реакции
3
Дали има некој некаква информација,сајт или слично кој бараат луѓе за обезбедување на бродови од пирати. Или можеби некој има лично искуство па да сподели.

(повикај пријател,во овој случај) ТОНЧ - и

Ако бродот плови во интернационални води, најдобро ке е да побараш од министерството за одбрана 2 или 3јца војници. мислам, подобра гаранција од нив за против пирати амин ама сепак, многу зависи и под какво знаме ке плива бродот....

Дали има некој некаква информација,сајт или слично кој бараат луѓе за обезбедување на бродови од пирати. Или можеби некој има лично искуство па да сподели.

Ова сакаш да работиш или?
Јас бев заинтересиран за обезбедување на рудници за дијаманти во Африка, доста е платено ама незнам како се стига до агенциите кои обезбедуваат и кои услови треба да се исполнуваат. Ми го даде како предлог еден другар али и тој не беше многу запознаен инаку платата била колку што ми спомна тој од 2000-4000 евра, спиење и јадење се нивно

Прашајте го Стојанче Ангелов на ФБ скоро слушнав дека бил на некаква таква работа..

Ова сакаш да работиш или?
Јас бев заинтересиран за обезбедување на рудници за дијаманти во Африка, доста е платено ама незнам како се стига до агенциите кои обезбедуваат и кои услови треба да се исполнуваат. Ми го даде како предлог еден другар али и тој не беше многу запознаен инаку платата била колку што ми спомна тој од 2000-4000 евра, спиење и јадење се нивно

Ме интересира, веќе некое време размислувам само немам податок преку кој фирми, каде, шо. Знам за Стојанче дека тоа го работел ама не знам како би го контактирал. п.с. го бришав фб-кот па затоа :)

Ме интересира, веќе некое време размислувам само немам податок преку кој фирми, каде, шо. Знам за Стојанче дека тоа го работел ама не знам како би го контактирал. п.с. го бришав фб-кот па затоа :)

Незнам како оди ова, за во легија на странци имаше лани оглас кога се пријавуваа и за таму знам отприлика како оди :) бидејќи бев многу загреан, али за овие места незнам иако се добро платени а со помал ризик.
--- надополнето: 28 септември 2013 во 00:45 ---
http://www.legion-recrute.com/en/chronologique.php?SM=0 еве ти за легија на странци :)
--- надополнето: 28 септември 2013 во 00:46 ---
http://www.antipirates.org/ еве нешто за бродско обезбедување али незнам како се стига до нив

На каков брод поконкретно мислиш? Туристички или некој друг тип?

Незнам како оди ова, за во легија на странци имаше лани оглас кога се пријавуваа и за таму знам отприлика како оди :) бидејќи бев многу загреан, али за овие места незнам иако се добро платени а со помал ризик.
--- надополнето: 28 септември 2013 во 00:45 ---
http://www.legion-recrute.com/en/chronologique.php?SM=0 еве ти за легија на странци :)

Не барам вработување како војник, оти веќе со години сум.

На каков брод поконкретно мислиш? Туристички или некој друг тип?
Мислев на комерцијалните и трговски бродови. Туристичките не пловат по опасните води. Меѓутоа ако имаш информација и за нив не е на одмет :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom