Британец останал 11 дена буден и соборил нов рекорд

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Локација
Скопје
Тони Врајт (42) не спиел цели 11 дена. Така поставил нов рекорд во неспиење и влегол во Гинесовата книга на рекорди. За да остане буден, тој се хранел со овошје, салати, семки и лешници.

Тони Истакнал дека поради таква исхрана и чаеви од билки успеал да остане буден. Но критични моменти биле кога ги пишувал на интернет своите дневни коментари. Од голема помош му биле и пријателите кои го држеле буден. Тие зборувале со него и играле билијард.

Врајт последните 15 години ја испитува поврзаноста на мозокот и сонот. Тој тврди дека на секоја страна од мозокот и е потреба одредена количина на сон, така да со одредени припреми може да остане необичаено долго буден. Неуморниот Британец пред соборувањето на рекордот извел околу 100 различни експерименти, така што знаел да остане буден од два до осум дена.

- Не се осеќам уморно, но сум малку лабав. Мислам дека несакам во блиска иднина да го соборувам својот рекорд, но би можел сега да останам уште еден ден буден - се шегувал Врајт.

Истиот рекорд од 11 дена неспиење го соборил во далечната 1964 во Сан Диего средношколецот Ренди Гарднер, кој исто така отишол во Гинесовата книга на рекорди.

Еве слика од рекордерот
toni-vrajt-01.jpg

Само се прашувам... Сликава е пред да почне маратонот или кога заврши?

Инаку стварно бре еј... 11 дена. Абе ке ми се здосади да седам буден цело време. Со спиењето се одмарам и тепам време.

нешто не е во ред со дечково !барем јас така мислам !

зато шо имат долга коса успеал, не за друго :P мала шала. иначе јас мислев дека немат шанси поќе од 6 дена да не спијаш. на ТВ гледав и дека се умирало од неспиење. ако е вистина браво.

Мене ми се приспива на компјутер што седам,од екранот ме болат очи некогаш,а типов тоа буден го држело.:tapp:

На што хемија бил типов, не се спомна?

А да... Баде наш би издржал и подолго. :pipi:

Старо е ова, барем 1 месец.

А имал ли типот халуцинации???
Јас еднаш 3 дена беф буден и после тоа одејќи си накај дома се изнатрипаф.

Тони Врајт (42) не спиел цели 11 дена. Така поставил нов рекорд во неспиење и влегол во Гинесовата книга на рекорди. За да остане буден, тој се хранел со овошје, салати, семки и лешници.

Тони Истакнал дека поради таква исхрана и чаеви од билки успеал да остане буден. Но критични моменти биле кога ги пишувал на интернет своите дневни коментари. Од голема помош му биле и пријателите кои го држеле буден. Тие зборувале со него и играле билијард.

Врајт последните 15 години ја испитува поврзаноста на мозокот и сонот. Тој тврди дека на секоја страна од мозокот и е потреба одредена количина на сон, така да со одредени припреми може да остане необичаено долго буден. Неуморниот Британец пред соборувањето на рекордот извел околу 100 различни експерименти, така што знаел да остане буден од два до осум дена.

- Не се осеќам уморно, но сум малку лабав. Мислам дека несакам во блиска иднина да го соборувам својот рекорд, но би можел сега да останам уште еден ден буден - се шегувал Врајт.

Истиот рекорд од 11 дена неспиење го соборил во далечната 1964 во Сан Диего средношколецот Ренди Гарднер, кој исто така отишол во Гинесовата книга на рекорди.

Еве слика од рекордерот
toni-vrajt-01.jpg
како да се пријавам јас во генисовата книга на рекорди да им објаснам на луѓето шо се вика неспиење 2 недели и после тоа спиење 4 дена?Ќ :)

Си имал тој чајчиња... тревки супстанци... :)

Како вицот: (знам дека не е темата ама е местото)
На кров на зграда:
Му вели другарот џанак на другиот џанак:
- Ејјј да знаеш што сум нашол многу е јако, сакаш да пробаш.
- Ајде бе.
И му завиткува една. Зема еден дим гледа голема жолта топка прелетува, зема друг, пак и така неколку пати, си вика стварно јако е ова. Се симнува дома гледа во станот полиција мајка му плаче и му вика: - Кај си бе говедо едно 10 дена те нема да си дојдеш дома.

Браво за типот, а мислам дека од 15 дена неспиење може да откаже организмот.

А ја не сум спан месец дена више у пм. :pos: :pos:

Не е лесно да и3држиш толку време бе3 спиење :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom