Breaking Bad

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Многу фалби читам за серијава а досега не се одлучив да ја гледам. Ќе симнам неколку епизоди и ќе ги изгледам па ќе пишам импресии. Се надевам ќе ми го погоди вкусот.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Абе бегај од темава цела е со спојлери.........:icon_mrgr:

Па таа беше доста голема пречка и им ги расипуваше односите меѓу Волтер и Џеси, башка нели му се закануваше за парите.. Али можеби беше превише што ја остави да умре.

J e Jessie :)

Длабоко во себе не го сака тоа... Сега најверојатно Волт ке купи М60-ката и ке ги напуни со олово сите од тимот на Џек и ке го спаси Џеси..
Но, ова сценарио има смисла, така да нема да се деси.. Кога е во прашање господин Винс :icon_mrgr:

Длабоко во себе не го сака тоа... Сега најверојатно Волт ке купи М60-ката и ке ги напуни со олово сите од тимот на Џек и ке го спаси Џеси..
Но, ова сценарио има смисла, така да нема да се деси.. Кога е во прашање господин Винс :icon_mrgr:

pff pa use da go spasuva Jessie??toa imalo smisla??? kako?? go sitna,go predade,posle sve so naprai za nego....te molam kazi mi kako ima smisla Walt da go spasuva Jessie??

pff pa use da go spasuva Jessie??toa imalo smisla??? kako?? go sitna,go predade,posle sve so naprai za nego....te molam kazi mi kako ima smisla Walt da go spasuva Jessie??

Па таков е Волтер.. Кога се во прашање блиските, Хајзенберг го снемува и Волтер доаѓа на виделина.. Чим беше спремен да даде 80 милиони за да не го убијат Хенк а пред 2 епизоди кога овој му рече дека има рак, Хенк му врати: "good, rot in hell you piece of shit"...
Џеси не би дозволил да го убијат, особено не тимот на Џек кои го скинаа Хенк... Така да 100 посто ке ги кокне сите тие со М60-ката

Абе бегај од темава цела е со спојлери.........:icon_mrgr:

На темава не ги читам сите мислења баш поради спојлери, туку искоментирав така бидејќи и на интернет многу фалби сретнувам а и луѓе ми кажуваат дека е добра. Инаку не се спојлерисувам сам... :D

Богами неверојатно... како може ниту еден да не истрола до сеа бе????????
ах
ете фиксирале
Ratings: 9.9/10 from 5,795 users

Не замарај :D

JvcmUFO.png

Ок после 2 дена во камена доба (немав интернет, shame on you T-home) ја симнав последната епизода да видам каква завршница ќе има фејл клифхенгерот од предходната. Ќе ми недостасува Hank но презадоволен сум од разврската на сцената и си ги повлекувам зборовите кажани за предходната епизода но сепак мислам дека клифхенгерот беше очаен трик за билдање тензија, можат они и подобро.

Не навлагам во детали и анализи на епизодата пошто немаше сцена која не ми се допадна. Искрено фалеше сцена-две за да ја сметам епизодава за финале, навистина имаше таков квалитет. Сцената со бурето беше брилиантна, имав осмех од едно до друго уво, нешто што ми требаше по сите оние дешавки од пред некоја минута.

Друго, иако и давам 10/10 на епизодава споредбите со GoT (Red Wedding) се навистина непотребни и смешни. Како прво факторот на изненадување кај GoT беше милион посто додека цела недела тука се прават теории како Ханк и компанија ќе го изедат стапот... Од друга страна се разбира се е субјективно. Хардкор фан на Breaking Bad ќе паѓа во транс за оваа епизода, GoT фан за Red Wedding, едно е заедничко за двете а тоа е дека двете се ебано добри епизоди! Толку офтопик од мене.

П.С. Навивам за Walter White нормално. (y)

Ок после 2 дена во камена доба (немав интернет, shame on you T-home) ја симнав последната епизода да видам каква завршница ќе има фејл клифхенгерот од предходната. Ќе ми недостасува Hank но презадоволен сум од разврската на сцената и си ги повлекувам зборовите кажани за предходната епизода но сепак мислам дека клифхенгерот беше очаен трик за билдање тензија, можат они и подобро.

Не навлагам во детали и анализи на епизодата пошто немаше сцена која не ми се допадна. Искрено фалеше сцена-две за да ја сметам епизодава за финале, навистина имаше таков квалитет. Сцената со бурето беше брилиантна, имав осмех од едно до друго уво, нешто што ми требаше по сите оние дешавки од пред некоја минута.

Друго, иако и давам 10/10 на епизодава споредбите со GoT (Red Wedding) се навистина непотребни и смешни. Како прво факторот на изненадување кај GoT беше милион посто додека цела недела тука се прават теории како Ханк и компанија ќе го изедат стапот... Од друга страна се разбира се е субјективно. Хардкор фан на Breaking Bad ќе паѓа во транс за оваа епизода, GoT фан за Red Wedding, едно е заедничко за двете а тоа е дека двете се ебано добри епизоди! Толку офтопик од мене.

П.С. Навивам за Walter White нормално. (y)

Да ама една сцена во ред вединг < цела Ozymandias епизода :D

Да ама една сцена во ред вединг < цела Ozymandias епизода :D

znaci nema potreba da sporeduvas drugarce....Ozymandias e lajt u sporedba so Red Wedding fakt....nema potreba za sporeduvanje....samite boi,soundtrackot,atmosferata.....ne e za sporeduvanje poso ne e fer sprema breaking bad

Ако веќе правиме споредби, за мене Band of Brothers (зборувам за продукција) е подобра и од двете

znaci duri i ubistvoto na hank bese lajt.....da ne zborime za ponatamu,kako sto rekov ne e fer....razlicna serija e breaking bad mn po lajt atmosfera...

Да ама во ГоТ нема толку комплексни карактери како што ги има во ББ (освен џуџето)...Немаат толку време посветено на градење карактери, туку имаат на други ствари... Секој со различен вкус.. Ќе забега офтопик како и да е, не може да се споредуваат овие 2 серии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom