Браво за Виножито

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
На Виножито- забранет спотот за емитување по гејските телевизии- се зборувало не некојси неразбирлив јазик во него.

Се надевам повторно ќе влезат во Европскиот парламент, иако притисокот е голем овај пат, многу работи постигнаа со само еден Македонски претставник таму.

Можам да кажам само...
:bravo:

На Виножито- забранет спотот за емитување по гејските телевизии- се зборувало не некојси неразбирлив јазик во него.

da bea pomalce glupi, ke go koristea recnikot cija promocija ja prekinaja, pa ke go razbiraa "nerazbirliviot" jazik :toe:

znaci, bez 15 000 DVDs poradi bugarski kurvi, i bez moznost da se promoviraat na grckite mediumi, poradi grcki pederi.

i se borat. ne im pagjat ni na kraj pamet da prifatat nekakov "kompromis".

i aj posle ne gi vikaj predavnici debiloidnite kaj nas :duel:

„Целиот грчки систем е ангажиран за својата страна“

prazno.gif
prazno.gif
11.06.2009 19:57
intervju-parisis.jpg
Атанасиос Парисис
Целиот грчки апарат беше вклучен во спречување на промоцијата на „Виножито“ на минатите европски избори во Грција, вели во интервју за А1 Атанасиос Парисис, член на раководството на Партијата на Македонците во Грција.
Тој не очекува промени во политиката кон македонското прашање по победата на ПАСОК, бидејќи односот се базира на грчкиот национализам.
- Системот на грчката држава е ангажиран, тоа е зачудувачки, некој можеби и не може да верува, но навистина е така - ангажирани се сите, целиот систем ние да не можеме да надминеме некоја бројка, некоја сила.
Тоа е на ниво на државни институции, тоа е така сигурно 100%, и пред некој ден имавме доказ за тоа, кога пратеник од грчкиот Парламент во телевизиската дебата, пред мене призна зошто не зборува со мене на отворено, кон камера, и покрај јакиот притисок што го имаше од координаторот на емисијата, тој призна дека е обврзан од одлуката на сите партии од грчкиот Парламент, одлуката што ја донесоа да не ни даваат место нам, „Виножито“, да бидеме промовирани преку било какви медиуми.
Дали тоа важи и за победникот на овие избори, ПАСОК? Колку ќе промени евентуалната промена на власта на некои наредни избори, бидејќи Папандреу ќе бара вонредни избори по овој изборен успех, дали може да се очекува некако попуштање во правец на решавање на прашањето на македонското малцинство?
- ПАСОК нема да биде прв пат на власт, ПАСОК беше на власт долги години наназад, со ПАСОК имавме доста пати блиски контакти, кога на ПАСОК ние му бевме потребни за да победи на локалните избори во Лерин, тогаш дојдовме во коалиција и навистина тогаш ПАСОК во Лерин победи.
Но, повеќе од тоа не ми се верува дека може ПАСОК да прави, зашто и ПАСОК е дел од системот, ако не системот, кој?
ПАСОК долги години го градеше тој систем и не треба да заборавиме дека времето кога беа организирани демонстрациите во Солун против Република Македонија, против признавањето на Македонија, на власт беше Папандреу. Значи, денешниот ПАСОК не е многу далеку од тој ПАСОК.
Дали би помогнало, да речеме, решавањето на спорот за името? Дали тоа би било чекор во правец на подобрување на положбата на Македонија?
- Зависи на кој начин ќе се реши тој проблем, зависи како вашите власти ќе прифатат да го решат тој проблем. Што значи решение? Какво ќе биде тоа решение? Од тоа какво ќе биде решението - ќе се види дали тоа ќе биде во помош на нас тука или не.
Може да ни се одмогне, не знаеме, уште прашањето е многу отворено. Чисти, јасни ставови за тоа решение нема од ниедна страна.

http://a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=09/intervju-11-06.wmv&VestID=109915

Denes bev vo Ovcarani i sum razocaran od ona sho go vidov. Nikoj ne zbora na makedonski jazik megu sebe. Restorani so imeto Makedonia i 16 kraki znaminja so sina pozadina to sho go vidov mnogu me razocara. Vidov i mnogu plakati od vinozito preckrtani i iskinati. I poslem ova ne me cudi slabiot skor na Vinozito na izborite.

Denes bev vo Ovcarani i sum razocaran od ona sho go vidov. Nikoj ne zbora na makedonski jazik megu sebe. Restorani so imeto Makedonia i 16 kraki znaminja so sina pozadina to sho go vidov mnogu me razocara. Vidov i mnogu plakati od vinozito preckrtani i iskinati. I poslem ova ne me cudi slabiot skor na Vinozito na izborite.

Тргни си го Аватарот и после ке ти верувам,затоа што видовме и братот колку е искрен,за ова гарант лажеш.

Тргни си го Аватарот и после ке ти верувам,затоа што видовме и братот колку е искрен,за ова гарант лажеш.

Gledaj go klipot kaj so gi prasva novinarkata meshtanite i vidi go onaj so uvceto najdobar primer ti e. I na 0:24 vidi go restoranot Makedonia i uveri se deka ne lazam, a avatarot ke si sedi.

Момче, во Фашистичка Германија, евреите се криеја дека се евреи, а не да си ја крстат златарата “Израел“. Замисли го тоа... :nesvest:

Момче, во Фашистичка Германија, евреите се криеја дека се евреи, а не да си ја крстат златарата “Израел“. Замисли го тоа... :nesvest:

Abe gledaj go klipot i se ke ti kazi.Vo ovcarani ima i Makedonci ama se mnogu malku za razlika od onie spionite koi odma vlegvat vo razgovor so nas i odma na lokalnite vlasti sho ima plan Makedonija

Abe gledaj go klipot i se ke ti kazi.Vo ovcarani ima i Makedonci ama se mnogu malku za razlika od onie spionite koi odma vlegvat vo razgovor so nas i odma na lokalnite vlasti sho ima plan Makedonija

А ти всушност на клипот му веруваш? Ништо повеќе од обична пропаганда, онаква каква што за Грција не е ништо чудно. Ако е вистина тврдењето на Грција кое кореспондира со твоето (исто е де) дека во Грција македонци нема, тогаш нема ни да биде проблем да се признае македонско малцинство, бидејќи според ВАС никој нема да се запише во графата македонец, и решен проблем.

Ние во Македонија веднаш ќе понудиме графа грци, како малцинство, ама што да правиме кога ниту еден не сака да се запише во таа графа?! :nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom