Брада / Бричење и иритации

Decki kade mozam vo skopjevo da najdam berberski bric
VG-10HZ-Stainless-Steel-Barber-Razor-Shaver-Men-Shaving-Straight-Razor-Folding-Knife-Barbeador-Navalha-Rasoir.jpg

Ако мислиш на ваков, имам видено на битпазар дека се продаваат :)

имам другар од 16 години се бричи уште неможе да порасне брада што ке се познава а друг уште од осмо одд беше џихадист у брадата( и сега а )

Прво лицето го измиј со топла вода. Намачкај се со бадемово масло и измасирај го лицето, па после гел за бричење оној за нежна кожа што е од Нивеа. И после бричење измиј се со ладна вода.
Постапката одзема многу време, затоа најубаво е бричење за време на туширање.

Барем јас вака правам и лицето со години ми е чисто и мазно како на бебе. :D

Вазодилатација и вазоконстрикција. Пред - топла вода, потоа - ладна вода. :)

wet shaver here :anco: после бричење обично се користи едно како камче, не знам кај нас како се вика, стипса демек ама не е исто, еве прегледај го видеово...

Јас од бит пазар си купив едно, 80 ден.
$_1.JPG

После се тоа најдобро е да имаш балзамче или некое кремче за хидратација.
Прв пат гледам дека има и вакво камче,нов апдејт за мене. :)

Abe deca, posle 10 godini ke se kaete so orle zorle ste se bricele od koa ke vi skurce bricenjeto :yid:

Прв пат гледам дека има и вакво камче,нов апдејт за мене. :)

Ееее јас едвај се сеќавам одаамна како имам видено вакво, на бербер ли беше или кај некој на гости кога сум бил во wc го видов мало, потрошено, дерформирано, пожолтено... Па го прашувам што ти е ова бе и ми кажува за после бричење се триело на лицето за ова за она, збунет јас си преќутев и не обрнав многу внимание. До пред еден месец ни јас не знаев за ова се дури не се заинтересирав да побарам совети искуства за бричење и нега на лицето за пред и после бричење. Мразам да се бричам. После секое бричење како без кожа на лицето многу ми е непријатно па и без иритации. Дури не почнав да гледам видеа и да читам разни искуства за бричење не знаев повеќе од пола за сите тие ритуали пред и после бричење. Па и се зачудив колку малку кај нас можат да се најдат квалитетни производи за бричење, посебно рачки за двострани жилети. вакви четки, онакви четки, па тоа камчето. На бербер мислам дека видов како го трие тоа камчето на некој после бричење. Па се ѕверам јас и се чудам што му прави бе овој xD health gem да га ебу :pos: живот му враќа откако му земал малку со бричењето :pos: пожолтено беше, па си викам дан е нешто со лимон пошто стално кога ќе те помине со брич околу ушите, бакембардите и вратот ќе те испрска со онаа турскана колонска вода со мирис на лимон, е до толку бев неинформисан за тие работи :D

Последно уредено:
Наспроти се што беше кажано, пробај некогаш да се избричиш пред туширање.
Заеби логика, само пробај и направи споредба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom