Боречките пензии

• Креатор на темата Креатор на темата ВМРО
  • Време на започнување Време на започнување
Ako Vera kradela i mamela...shto ostana za ovie tajkunive denes shto ne smetaat za ulichari i koj ni dijagnoziraat bolka na K.... za izvedenata privatizacija.
Nema chist komunist...na site im se nechisti racete,no so ovie modernive i toa od site partiski vkusoj Vera ti ida kako svetica...
A za kvadrat na Vodno na vremeto ne mi kazhvi.Toa shto skokna cenata
otkoga krste se udomi e druga rabota.I Kiro ima kukja do Sv Klimenta na Plaoshnik od davnina, ama nikoj ne go prasha kako toa stigna tamu eden Shtipjanec i ushte precednik go stavivme.
I ovde ne ja pravdam Vera,no nitu mislam deka ke treba da se napagja
onaka frontalno...celta mi beshe da potenciram deka e interesna lichnost.

Македониja и Беларус са последните комунистички држави во Европа, затоа има и боречки пензии, вместо да има лустрациja, отваранье на досиета на соработници на УДБА и суденье на извршителите на преступлениja по време на комунизмот
---
Демек, демократите белосветски не можеле да ја разберат специфичната македонска приказна по однос на комунистичкото наследство, оти за разлика од сите други комунистички општества, Македонија од комунизмот имала многу повеќе полза, одошто зијан. Всушност, кажи-речи, зијан и ич немала. Затвораните, убиените, проскрибираните, ако веќе мораме да ги споменуваме, најпаметно би било да ги вброиме во колатералната фира од апсолутно благородната мисија на македонскиот југокомунизам. Ова е накратко парафразата на апологетските тиради што деновиве се вртат во дебатите а пропо темата. Ова се стојалиштата на доминантниот дел од политичката и интелектуално-научната елита македонистичка, пропорционално дисперзирана по сите хоризонти и меридијани на нашето плуралистичко пространство. А да биде апсурдот комплетен, а лицемерието неизмерно - единствениот којшто понуди конкретен предлог за осуда на злосторствата на македонскиот комунизам е дологодишниот неприкосновен директор на Марксистичкиот центар при ЦК на СКМ.
Значи, ако се вратиме на дилемата изразена во заглавието од текстов, одговорот би морал да биде категоричен: Можеби сме тупи, но бездруго, сме упорити во алхемиската проекција во Евроатлантските структури да влеземе топтан со нашето болшевистичко минато. Тоа е нашето врховно национално достоинство!

http://www.tribune.eu.com/articles/1252.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom