Боливија ја призна Македонија под уставно име!

• Креатор на темата Креатор на темата HITCH
  • Време на започнување Време на започнување
Фала Боливија.

Останативе со дневнопилитички теми што ги наметнуваат на темава не се заслужни ни да се прочитаат.

Не дека не се во право или се. Туку сами нека размислат зошто

Перење мозоци.
Потребна е револуција!
Не благодарност!
Што добивме од ова што?

Револуција во Боливија да кренеме затоа што не признале под уставно име, затоа што искажале почит и го почитуваат правото на избор?
Па ајде што чекаме, ти почни, а ние ќе дојдеме покасно.

Не сум знаел дека е перење мозоци кога некој ќе го признае твоето постоење.

Фала на провокација.
Не ја сфати поентатам и ред други работи,
гледам пишуваш но не читаш и пред тоа што имам пишувано.
Се курчиш одма.
Зборам за тоа дека ништо народов не добива со ова, ништо.
И ме мрзи да ти објаснувам стварно.

Џабе да објаснуваш кога 80% од луѓето што овде пишуваат се партиски определени а кај нас не си го браниш сопствениот став ниту имаш сопствено мислење туку пренесуваш мислење на партиите..

Јас не сум партиски определен и ич к*р не ме заболе кој ќе ме признае кога тоа нема никакво влијание на нашите животи...
Ние ќе си се викаме Македонија и никој нема да ни го земе тоа име, а без разлика дали не признале 130 или 200 земји Грција никогаш нема да не признае така да и во тој поглед е исти к*р.

многу убав пост напиша горе апидроне браво.... џабе е кој и да дојде на власт сите ги боли онаквото за народот сите гледаат да испокрадат колку можат повеќе...

Jas ocekuvam Antickite lepotani na Vmro Dpmne da najdat kompromis so Grcija...

A ako nemozat da najdat kompromis,togas pod hitno treba da si zaminat, i da doaga opozicijata...

И ќе доаѓа..и што бе лепотане.. мислиш ќе го сменат името одма а ..? Мислиш дека Друцас ќе падне на сељачките финти на Б.Ц. и ќе попадне под неговиот шармантен фејс (бразда фејс) и ќе се смилува да не остават како Македонија.. :tapp: Мој од моега овие новиве членови се, како парамециуми се котат на форумов

Смешно е од обично признавање на држава до каде ја дотеравте дискусијата.
Не признала држава, и то је то, шо се правите шлемповци, не ви било гајле или не знам што. Факт е дека сме мала држава, вакви вести се добредојдени. Да бевме Американци, Енглези, па да не признае некоја држава да кажете „мех, голема работа“.

Уште еднаш, не` признала држава под уставното име. Толку. Која економија кои бакрачи, или пак добивка на народот?

Хаха, точно. Баш ме интересира дали провладините ќе го спомнат и овој детал, и како тоа изгледа - “најспортската“, “најздравживот“ Влада која не утепа од кампањи против пушење, сега подржува конзумирање дрога :icon_lol:

Нејсе, имаме ли некој реален ќар ние од ова?
Истото прашање ми падна на памет ама се вжешти некако муабетот па не ми се прашуваше. И мене тоа ме интересира што ќар имаме од што поголем број -право според некој закон на нешто (враќање на името на пример во ООН, признавање на името од ЕУ...), инвестиции...

Фала Боливија што не призна.

Многу голема држава.

Фала Боливија, една по една нека се множат само државите што не признале!

Ајде тогаш, што фајде имаме од тоа што влегле 1 милијарда инвестиции во 2006 и сега што се инвестициите 135 милиони евра.
Има некој фајде ?
Не.
Тој што работи па ќе работи и ќе се снаоѓа, тој што седи пред коперација, па ќе седи.

Со секое признавање се зацврстува позицијата на Република Македонија.
Замислете денеска да го имавме фактот во обратна ситуација, 131 земја членка на ОН да не има признаено под името БЈРМ.
И ?
Па никакво фајде нели.
Па скопско пред коперација.

Ама Славјански, не дека е сеедно, но дури и сите држави во светот да не признаат (минус една), ако ние останеме во ООН бјрм, ако останеме во ЕУ со истото знакче, ако поединечно не тапкаат, но групно не завитлаваат.... ако не се работи на продлабочување на односите економски, културно, образовно...на било кој друг начин...ако седат со скрстени раце после признавање, тогаш која е навистина предноста.
За овие деценија ипол не признаа поединечно голем број (2/3 како што спомнавте) држави, но до каде сме со нашето нормално име во било која од поголемите и економски битни асоцијации? На исто ниво као пред 16-17 години. Каде сме со инвестициите од кои зависи нашата држава? Читам најмногу азиланти во Германија се од Македонија. Со ваков тренд, доколку ни дозволат, ќе се исели цела Македонија.
И ај да не се противам, но тврдењата дека еу членките се во големи кризи, гледајќи како се иселуваме, ...не држи вода :)

Ова е веќе одамна кажано, ама ние ја градиме државата, Боливија не ни ја гради државата.А во едно општество каде во поголем интерес му е да биде убаво облечен отколку државата или пак лајковите на фејсбук ништо не бива.Отиде државата. Auf Wiedersehen.
A ова што не призна Боливија е убава работа, ама нема никаква врска со економијата. Не мешајте баби и жаби.

Добро, пак ќе искористам темава за да прашам. До каде сме и која е предноста што имаме признание од две третини од државите во светот. Ме интересира што е променето (и подобрено) за нас (меѓународна позиција, нечие залагање за нас, некоја придобивка од меѓ. право...)

--- надополнето ---

Ова е веќе одамна кажано, ама ние ја градиме државата, Боливија не ни ја гради државата.А во едно општество каде во поголем интерес му е да биде убаво облечен отколку државата или пак лајковите на фејсбук ништо не бива.Отиде државата. Auf Wiedersehen.
A ова што не призна Боливија е убава работа, ама нема никаква врска со економијата. Не мешајте баби и жаби.
Не би требало, но логички е луѓето се помалку да навиваат и да ги интересира нешто повеќе од платена сметка за струја и леб. Се помалку ги слушам сограѓаните и врсниците да ги занима некоја меѓународна политика.

[/COLOR]Не би требало, но логички е луѓето се помалку да навиваат и да ги интересира нешто повеќе од платена сметка за струја и леб. Се помалку ги слушам сограѓаните и врсниците да ги занима некоја меѓународна политика.

Сограѓаните да ги интересираше државата ќе беше работата како во Тунис (еве да не ја земам за пример јужната, ќе ја земам за пример Тунис), ама не е така реков, во општество каде поинтересни се лајковите на фејсбук, на дедо народните приказни и останатите дрн, дрн јариња нема држава.Мислам убаво е реков што не призна Боливија ама треба и те како граѓаните да ги интересира за поскапената струја и лебот.
И како да не ме интересира сметката за струја и леб? Со 200 евра плата на овие давачки до кога вака веќе? После сме бегале, и ова ај е веќе друга тема ама чисто спомнав онака видов во претходните коментари кажуваа за тоа како Боливија немала да им донесе повеќе пари, епа Боливија нема да ви донесе повеќе пари, повеќе пари можеме да си донесеме само ние и никој друг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom