Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
eden frliv od my protein, drugiov go pijam sosila tretiov go zedov radi parite posto bese na popust. Go mesam sekogas vo blender i pijam ednas vo denot. scitech, biotech i dymatize gi piev i sum zadovolen i od vkus i rastvorlivost i sostav. od optium go zedov gold standard i neme bendisa iako skap. go ispi macoro :pos:

My Protein не само во однос на цената туку по мое мислење и општо е најдобар протеин што може да се купи кај нас. Јас го пијам скоро 3 години и не сум осетил никакви проблеми од типот на гасови, дијареа, грчеви во стомак и слично. Растворливоста да не му е најдобра значи треба 30тина секунди шејкање или пак блендер, а пак за вкус немам проблем чим не ми смета да пијам креатин етил естер без вкус се друго на светов ми е вкусно :). Го купувам од од полео и некогаш доаѓа со хрватска декларација бидејќи полео е хрватска фирма и може бил набавен за тој пазар па препратен тука што колку толку (не 100%) е гаранција за некој квалитет, за разлика од протеини увезени од унгарија или бугарија.

Пред некоја година демек проучував протеиниви и нешто запишував споредби правев баш меѓу овие три и ти што ги пиша, сега постои најнормално шанса истите што се на наш пазар да не се во ист состав ко што треба да бидат, ама генерално ако се ко што треба еве ти некои споредби, ако разбереш нешто топ ако не жив и здрав :D

37284631_1470474299765460_6584289760754270208_n.jpg

37245011_1470474063098817_594137506253897728_n.jpg

37349392_1470474256432131_1176338280484962304_n.jpg

37262225_1470474189765471_6553080733085204480_n.jpg

ova so procentite ti se kolku od preporacliva dnevna doza za vnes na toj mineral ima vo edna dozerka. ova digestivni enzimi e dobro da ima, zasladuvaci podobro e da ima sto pomalku, ama pa moze da nema dobar vkus ako gi nema. Uglavnom hioroglifi ti se, ama deka sum gi sporeduval i jas pa eve nesto sto sum vadel, sekako imas da si pises toj protein versus toj protein i na net da najdes za skoro site :D
:oftopik:
Пеколот не ти бега, при алатка како ексел да го правиш ова рачно е најголемиот грев што си можел да го направиш :D[DOUBLEPOST=1531983921][/DOUBLEPOST]
eden frliv od my protein, drugiov go pijam sosila tretiov go zedov radi parite posto bese na popust. Go mesam sekogas vo blender i pijam ednas vo denot. scitech, biotech i dymatize gi piev i sum zadovolen i od vkus i rastvorlivost i sostav. od optium go zedov gold standard i neme bendisa iako skap. go ispi macoro :pos:
Ако еднаш си купил нешто и не го бива, по која логика купуваш втор пат, па и трет пат?[DOUBLEPOST=1531984284][/DOUBLEPOST]
Кој според тебе е подобар избор на протеин измеѓѕ On, Scitec и MyProtein доколу се земе во предвид одност на цена и квалитет?
Нема многу лабораториски анализи по интернет, али таа една демек независна направена од лабдор вика дека мајпротин се најдобар сооднос со квалитет и пари, дали е тоа вистина никој не може да ти каже, маркетингот е страшна работа, па може и да е финансирана од самата фирма мајпротеин за да се пробијат на пазарот.
Јас последно пиев протеин минатата година и додека живеам во мкд не планирам да земам повторно, единствени два суплементи кои сеуште ги земам поради исплатливоста се креатин монохидрат и бцаа.
Мое мислење е дека поголем дел од просечните вежбачи немаат потреба од дополнителен протеин од прашок, ако се потрудат да ја средат исхраната. Барем кај нас месото, јајцата, млекото, урда, сирење и рибата се со релативно пристапна цена, а дури и подготовката е прилично едноставна.

Последно уредено:
Исфрли ја и BCAAта од суплементирање и топ. Тие пари подобро на мултивитамини и на исхрана потроши ги.
BCAA не пијам постојано, пред да почнам со кетото ми се најде за деновите кога имав малку послаба исхрана, а минерали и витамини секако пијам.
Кога сме кај минералите, магнезиумот ми е при крај па да не го чекам од ихерб дајте предлог за добар магнезиум со прифатлива цена низ нашите продавници?

BCAA не пијам постојано, пред да почнам со кетото ми се најде за деновите кога имав малку послаба исхрана, а минерали и витамини секако пијам.
Кога сме кај минералите, магнезиумот ми е при крај па да не го чекам од ихерб дајте предлог за добар магнезиум со прифатлива цена низ нашите продавници?
Види овај.

20 кесички за 200 денари мислам повеќе се исплати Magnesium 400 на Алкалоид. 400 према 300 mg плус има B-комплекс.

magnezium-packshot-02.png

:oftopik:
Пеколот не ти бега, при алатка како ексел да го правиш ова рачно е најголемиот грев што си можел да го направиш :D[DOUBLEPOST=1531983921][/DOUBLEPOST]
Ако еднаш си купил нешто и не го бива, по која логика купуваш втор пат, па и трет пат?
Poradi cenata. Bese na popust od 2.5kg. i zedov so drug vkus a drugiot sega posledno go zedov so vkus na cokolado kako za prv pat so toj vkus i neme bendisa. Ponatamu nema da mozam da kupuvan pak radi kola sto ke kupuvam taka da ke go piam ovaj pa kakov takov toe :D steta so nemam vreme da gotvam skroz ke go otfrlev.

Мое мислење е дека поголем дел од просечните вежбачи немаат потреба од дополнителен протеин од прашок, ако се потрудат да ја средат исхраната. Барем кај нас месото, јајцата, млекото, урда, сирење и рибата се со релативно пристапна цена, а дури и подготовката е прилично едноставна.
Да нема потреба од дополнителен протеин за булк, ама за кат, иако МОЖЕШ само од исхрана да стигнеш протеин, ќе се лимитираш на премал избор на храна. Особено ако си низок по раст и катот ти е као на 1500-1700 калории. Тогаш протеин у вода е god send ако нејкеш да збрлавеш со стек урда и јајца и не се сепарираш коа ќе излезеш у град и испиеш едно пиво.

Да нема потреба од дополнителен протеин за булк, ама за кат, иако МОЖЕШ само од исхрана да стигнеш протеин, ќе се лимитираш на премал избор на храна. Особено ако си низок по раст и катот ти е као на 1500-1700 калории. Тогаш протеин у вода е god send ако нејкеш да збрлавеш со стек урда и јајца и не се сепарираш коа ќе излезеш у град и испиеш едно пиво.
Зависи како се чистиш, со кето 25% од калорите ти се од протеин, еве јс се чистам со 2200 во моментов и немам никаков проблем да внесам 140грама протеин преку храна.

Колку е корисно да се пие тестерон ?

И да ми препорачате овде кај нас најдобар кој е за парите.

Зависи како се чистиш, со кето 25% од калорите ти се од протеин, еве јс се чистам со 2200 во моментов и немам никаков проблем да внесам 140грама протеин преку храна.
Не е проблем. Монотоно е.[DOUBLEPOST=1532108206][/DOUBLEPOST]
Колку е корисно да се пие тестерон ?

И да ми препорачате овде кај нас најдобар кој е за парите.
Кој тестер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom