Блогови/блогери? (предлози, дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Што мислите за блоговите. Дали некако не ви се чини дека претераа секој има блог и секој пишува се и сешто. Мене лично ми станаа досадни. Мислев дека ќе биде забавно да читам што луѓето мислат за нешто актуелно ама испадна дека 90% од блоговите се за некои споредни теми, некоја поезија која затскриено се обидува да искритикува нешто. Нема ништо конкретно. Форумот е подобро место да се искажат мислењата на интернет... има вистинска дебата за вистински актуелни прашања (дколку н ве банираат хехехе).

па не ги читај ако ти се досадни
ја уште не сум почнал да ги читам, идам малце по малце да не ми се збоктисаат

Па и нема да ги читам да ти кажам право само сакав да чујам ваше мислење за нив.

Блогови. Не посетувам, а помалку па и да читам. :) :)

водкамикс да ти кажам само дека не си пропуштил многу -). Ама сеа глеам по весници почнале да ги цитираат па си викам - овие мора да станале нешто многу влијателни чим по весници ги има - ама изглеа тоа е некоја фикс идеја на избрканиот новинар забегантус - Героски.

Има блогераја потенцијал. Ама јебига Слеки, свака пациентела може да отвори блог. А може и секое детенце. И секој навивач. И секој писател и квазиписател. Некои отвараат со искрени намери, Ако, нека си имаат. Затоа и е блог.
Свои лични работи, па што и да се.
Ако сакаш да ги делиш со светот, или пак евентуално да си лечиш комплекси, скриен под некојси ник. Како на форумот, така и на блогерајот.
Ова не мислев на тебе, него генерално, да не ми се увредиш.

Ете, оди ми на блогчето, го имаш доле линкот.
Нема антимакедонизам и антихристијанство, часна пионирска!
Поздраф!

Блоговите се интересна појава на интернетов... има одредени блогови што редовно ги читам.... а нормално има и такви што ги ѕирнав само еднаш :icon_lol: .... секаде е истото.... има убаво интересни блогови и има глупи-досадни блогови (за кого како :wink: )... како што има интересни постови и неинтересни тука... и тнт :icon_lol:

НиколаП па добро не зборев баш за твојот тип на блогови. Твоите се така поетско-писателски мислам без некои обиди за менување на свеста на луѓе или зафаќање во општествени проблеми. Тоа е ок. Кој сака тоа си чита. Ама такви блогови не објавуваат во весник и не ги канат на ТВ луѓето. А баш можеби треба обратно -). Зборев така за тие со општествено-политичка тематика... прозните искри нека тераат ама другово... хехехе.

А мислиш дека поетско писателските неможат да имаат политичка содржина?
Ете ти го Избор Соул :) Сега ќе ми се налутеш...
А секој си има право да си каже што мисли, отвори си и ти блог па кењај по СДМС-то. Можда и у весник ќе идеш. Којзнае.

Не бре што ќе ти се лутам. Не можам ја да забранам некој да пишува што сака хехе. Сакав само мал осврт на состојбиве -). А да отварам блог за политика? Не фала. не можам ја да се преправам да пишувам страници и страници да се прикривам што мислам како мислам од време на време да давам прикриени коментари за тоа за која опција всушност навивам и потсвесно да ги придобивам луѓето. Не сум јас таков. Еве си има форум и тука се дискутира ова чини ова не чини доста подинамично си кажуваме у лице кој што мисли со аргументи со се. А башка по пишувањето ќе си видиме кој колку вреди, а не да се праиме најпаметни на свет.

П.С. не се однесува до тебе хохохохо. Поише за гарфилд. хехехе не он е форумски мудрец а муабетот ми беше за блогерските мудреци -)

Него остај ти то. А што ни го украдоја знамето и што сме уште со комуњарски грб?
Овој вентилаторов не се трпе!
Химната е океј, комитска...
Ќе платат, кај и де е!!!

Ете ти цел блог, за националните симболи мож да си отвориш. Има луѓе вредни ќе фотошописаат, ќе даат предлози!

NikolaP напиша:
Него остај ти то. А што ни го украдоја знамето и што сме уште со комуњарски грб?
Овој вентилаторов не се трпе!
Химната е океј, комитска...
Ќе платат, кај и де е!!!

Ете ти цел блог, за националните симболи мож да си отвориш. Има луѓе вредни ќе фотошописаат, ќе даат предлози!

Ма неќам да отворам пишувам тука на форум. Што ќе работи после Мистичен ако сите отвориме блогови хехехе. А можеш и ти да отвориш такви теми на твојот блог или тие ти се демодирани? Или страв ти е да завземаш страна, сакаш да бидеш политички коректен да не се замериш со некого хехе

Мојот блог е тотално деполитизиран како и мене. Само серам за ситуацијата во земјата, која и да било партија е на власт.
Видиш Слеки, мене не ми е битно која ќе победи, ја сум увек на власт.
Како и Влашко Машко. Јебига повезане фамилије.
Зато си пишуем поезија и проза. Има се, може се.
Оставам на профи политичарите да ги решат прашањата. Еми, зашто не крадат и зашто ги плаќаме.

Што знам, мене блогирањето ми е интересно но ете сеуште не можам да се решам кој правец да го фатам :icon_lol: ... ај ваљда ке ми светне набрзо нешто па ке се распишам..... може ке пробам и јас како Никола нешто поезија и проза... сепак сум од градот на поезијата :icon_lol:

Па... добро... пак не зборев за тебе де -) хехехе. Зборев за тие блогови што ги читам по весници. Мислев дека тие се кремот односно најдобрите. Ете сум згрешил -). а Влашко Машко се однесува на? и фамилијарна поврзаност?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom