Б‘лгарски език :)

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
Ако искате да се клечорете, а да нјамате деца - користете куробранките DUREX:LOL::ROFLMAO::LOL:

grcite sa go izmislili:pos:

А уште поглуп збор е чорапогаштник. Ко бев во бугарија , си купував хулахопки од едно место и на опаковката пишеше, “чорапогашти“. па и кога го слушнав како го изговараат... :jaj: :jaj: :jaj:
tatari e kolku samo gi mrazam

осигурување - застраховка
осигурителна компанија - застрахователно дружество

...и ден-денес мислам дека овие зборови се заебанција, ама не се! ;)

Кога ми збори некој на бугарски, колку и нешто озбилно да ми кажува ќе прснам од смеа и ништо нема да го разберам. Мислам, без навреда ако некој Бугарин ме чита, многу ми е смешен јазиков, исто така и данскиот ми е смешен, но сепак не толку како бугарскиов. Поготово она нивното „какво“ кога ќе го чујам... :ROFLMAO:

шмизла - кифла
малото прсте - кутре
ај бегај - ја исчезвај бe
what's up - к'во стаа?
лифт - асансиор

е на овие најмогу сум се смеела...ама во живо се пооригинални...посебно кога ти доаќа некој и онака лигаво и развлечено ( демек фраерски) ти вика
- кво стааа броу :cool:

А уште поглуп збор е чорапогаштник. Ко бев во бугарија , си купував хулахопки од едно место и на опаковката пишеше, “чорапогашти“. па и кога го слушнав како го изговараат... :jaj: :jaj: :jaj:
еве за што све ги користат чорапогаштите:pos:
http://www.comfort.bg/bg/%E8%ED%F2%E5%F0%E5%F1%ED%EE/view/1827.html

Фалбаџија - Хвалипрчљо
Шмизла - Кукона
Чамец - Лотка
Весла - Гребло
Лук - Чесан
Кромид - Лук
Диња - П'пеж
Лубеница - Диња
Брод - Кораб
Бран/ови - В'лна/и
Семафор - С'фетофар
Црква - Катендрала (мада викаат и црква ама обично за тие поголемите викаат катендрала :) )
Воз - Влак
Авион - Самолет
Автобус - Рејс (и автобус викаат :))
Раскрсница - К'рстовиште
Зграда - Блок
Влез - В'ход
Автобуска - Автогара
Железничка - Гара
Веце - Клозет
Смоки - Чаревни п'рчки
Татко - Башта
Дедо - Дјадо
Тетка - Лејља
Тетин - Свако
Сукало - Точилка
Мачка - Котка
Збор - Дума
Собир - Збор
Завеса - Перде
Лифт - Асансиор
Скали - Стлби
Сукња - Пола
Маица - Тениска
Цртани - Ресувани Филми
Црта - Ресува
Капа - Шапка
Наочари - Очила
Ролетна - Штора
И така натака, иначе мерси не е Бугарски збор :)

Теа пишала:шмизла - кифла
ЈаСум пишала:Шмизла - Кукона
o_O

Иначе татариве многу ми се смешни кога зборат :ROFLMAO:Понекогаш на канал 5 оваа бугарскава серија стаклен дом кога ке ја фатам се газам од смеење :pos:

Ако сакаш да знаеш за шмизла исто така викаат и прчла или со други зборови секако ги викаат само не по име :)
И уште нешто како што на вас ви се смешни како зборат така и вие на нив сте им смешни :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom