БЛАТЕЦ

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Најубавото село во Македонија уште од скоро бебе 1-2 години сум идел сам со баба ми и дедо ми во Блатец секоја година сум таму летово 1 месец поминав во Блатец неверојатно место природа убавини се има.Гледам сте ја спомнале браната,браната е на убаво место и би можело таму да се развие нешто со што би привлекувало туристи и не е лошо за капење јас се бањав супер е :).
Им препоралувам на тие што не биле да го посетат нема да зажалат па ќе седнат во ресторантот во кафичо ќе се сликаат кај поштата :ROFLMAO: ќе прошетаат низ сеферо низ дере мале на поројот :D.Тој што е заинтересиран а не оди само дека нема кај да преноќи има манастир каде што може да преноќи(само незнам како се цените)..кој е за со автобус има директен Скопје-Блатец за др градови незнам
--- надополнето: Sep 30, 2011 11:34 PM ---
На времето Блатец кога е бил под германска опсада името било Blatcenburg!
исто така пред 60-80 години не ме држете за збор... Месната заедница е била во Блатец и се е сметало за Град, а Виница село под Општина Блатец. Подоцна со изградба на патишта, фабрики, водоводни мрежи Виница е прераснала во урбаноо место и сите Блатчани навалиле у Виница, Кочани.... Така да ако одете накај виница прашајте 100-души од каде им е потеклото 80 ќе ви кажат од Блатец.. Моите поколенија се од таму и од нив ги имам слушано овие моабети... Поздрав Blatcenburg!
да да вистина е сите тоа го зборат и дедо ми ми има доста раскажувано за ова и така и било и плус имам книга за Блатец па се пишува во неа доста интересни работи има

Цените во манастирот се околу 150-200денари,барем толку беа летово.А има и неколку куќи што издаваат соби,ако е заинтересиран некој можам да набавам број.

42321A816F63794BAC603FD16BF4F86B.jpg

3075660029_7620684862.jpg

-супер е местово,сум бил неколку пати само на поминување,
автобусот за Берово во “70 год. наминуваше тогаш обавезно
таму во селото.Но не сум престојувал или шетал по околината.
Ќе гледам наскоро кога ќе можам да идам во тие убавини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom