Блам држава

Преска ги гледам од Партение интернатот кај Коце Металец што е, тргнале учесници Од Босна пешки со куфери по пеколот накај центар.

Сега ми искочи видео дека кошаркарските мечови ги играле со скинати мрежички, како танга обесени.

Им дадоа само сали, ги пикнаа по интернати и за другото снаоѓате се сами.

Некои работи се косат со здрав разум. Во Куманово асфалтираа 2 минути пред почеток на трката, потполнуваа дупки. Дадоа милиони за реновирање на новата сала, нема клима. Не ми е јасно дали на некого не му работи доволно кликерот дека светот ке ни се смее за ова, оперирани од срам.

Имам многу добар другар, велосипедист цел живот, со огромни број на награди од разни трки на Балканот. На никого не му текна да се посоветува со него, дечкото има ненормално искуство со организирање на трки. Сигурно немаше никого да одбие и да подели совети.

Ми се чини тоа што неколку велосипедисти се повредија на тренинг, надвор од трка, го потскри целиот друг срам.

Ова лево е стартот на трката каде што беше.

Последно уредено:
Некои работи се косат со здрав разум. Во Куманово асфалтираа 2 минути пред почеток на трката, потполнуваа дупки. Дадоа милиони за реновирање на новата сала, нема клима. Не ми е јасно дали на некого не му работи доволно кликерот дека светот ке ни се смее за ова, оперирани од срам.
Проблемот е прилично едноставен; имаш ликови кои се на позиција (во случајов, мислам на првиот лик од О. КумановА). кој има преголеми желби, нема пари за нивно реализирање, не прифаќа туѓи сугестии и мислења и смета дека намерите може да ги реализира ем без (свое пред)знаење, ем со празни чебови.

Целата организациона пропаст околу олимпијадата е слика/отсликување на општата состојба во „нашата земјата„, каде се истураат пари за потполно небитни работи, а кога „нашата земјата„ треба да се претстави пред Светот, одеднаш пари имаТ снемено...

Имам многу добар другар, велосипедист цел живот, со огромни број на награди од разни трки на Балканот. На никого не му текна да се посоветува со него, дечкото има ненормално искуство со организирање на трки. Сигурно немаше никого да одбие и да подели совети.

Ми се чини тоа што неколку велосипедисти се повредија на тренинг, надвор од трка, го потскри целиот друг срам.

Ова лево е стартот на трката каде што беше.

Мене ми смрди на тој инцидент на велосипедистите кога тренирале, сите се дрзнаа да ги нападнат медиумите зошто така известувале, а изнесоа штури известувања што и како се случило.

Мене ми смрди на тој инцидент на велосипедистите кога тренирале, сите се дрзнаа да ги нападнат медиумите зошто така известувале, а изнесоа штури известувања што и како се случило.

Не би да бранам никој, ама тука апла не беше прецизирано дека се работи за тренинг возење, а не за трка. И кога се обидуваш ова да го појасниш, ама ти ги браниш организаторите. :D

На враќање од Пелинце, наидов на целата Австриска велосипедска екипа неколку километри пред Куманово. Целата група веројатно над 15 велосипедисти. Возеа 3-4-ца, еден до друг, скоро до полната линија на средина од патот, за да си прават муабет веројатно. Ова е 2 дена пред Олимпијадата. Патот до Куманово е полна линија пат во една лента, и морав на полна линија да ги претечам, тотално небезбедно, зашто е доста непрегледен пат генерално. Не сакаа да се наредат еден зад друг барем на кратко, како не би морал да поминувам на спротивна лента.

Со сопругата прокоментиравме дека ете, и Австријците знаат да бидат "некултурни", ако така може да се каже. Откако се случи настанот со другите велосипедисти, им кажувам на другари за случката, ех, ете, па што ако возеле така, дали тоа значи дека треба да ги газат?

Не, секако дека не, ама ете, секој допринел до таа пиздарија по малку. Им дале нашиве рути каде што може да тренираат, не се придржувале по истите.

Не треба ништо да не чуди, па ние како народ едвај чекаме вакви моменти, т.е. да дојдат Шкотланѓани, Англичани, Германци, Холанѓани за да може здраво да ги ишишаме, дали преку цена на такси, сендвич или пиво не е важно, најважното е да се намлати добра пара со најмалку замарање. Затоа, не треба да не чудат тие бројки што се наплатени.

Најкрив е тој што дозволил во вукојебина како нашава да се организира ваква манифестација, а потоа криви се организаторите, директори и управители на хотели/мотели/домови итн.

Една работа немаме организирано без притоа да не излезат проблеми, а за иновативноста и фактот што секое свечено отворање е со народна носија, леб, сол и листови во А4 формат каде се напишани државите не ми се зборува. Еден настан не е организиран, а да не биде со оваа матрица.

Министерот до вчера се фалеше дека ќе организираат игри и дека биле најзаслужни за истите, за сега да нема никаква допирна точка со нив. Типично курвинско политичко однесување, а и како поинаку би било со народ кој за два дена заборави промена на знаме, име, пљачкање, Кочани, испогазени луѓе итн. Цел срам, јад и брука си ги заслужуваме, а уште не сме го ни допреле дното.

Уште еден лоповски фијаско на максо, таткото на градот. Колку само пари украде за време на овој мандат...

Уште еден лоповски фијаско на максо, таткото на градот. Колку само пари украде за време на овој мандат...

Па одамна е јасно од каде е желбата да се биде на власт по цекоја цена...и да се брцне во чекмеџето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom