Благодарен/а сум за...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Дали некогаш размислувате дека додека жалиме што не ни дозволуваат од дома да го купиме најновиот модел на мобилен или најмодерната блуза која чини над 5000 денари,некои луѓе воопшто ништо немаат?

Колку често размислувате на таа тема?

Сум забележала дека луѓево стално се жалат дека немаат ова,немаат она,а ретко кој размислува дека има луѓе на светот кој се би дале да се на нивна позиција.

Има луѓе кои никогаш не се задоволни со тоа што го имаат.Да, во природата на човекот е постојано да сака нешто друго,ама дали некогаш се запрашуваме,дека животот дури ни е прекрасен во однос на тоа што некои луѓе немаат ниту покрив над глава,ниту храна?

За крај,дали вие сте благодарни за нешто?За некоја можност која ја имате?
Супер тема.
Навистина треба некогаш да застаниме и да се замислиме.Многу често мислиме на тоа што го немаме,па посакуваме и возможно и невозможно, а некој некаде нема ни трошка од она што ние го имаме.Треба човек и со помалку да биди задоволен.Треба да се радуваме на малите нешта.Некогаш се нервираме ако треба пешки да одиме негде,а не размислуваме дека некој се би дал да можи да оди, да можи да гледа, да слуша.....и ред други работи.

:helou: Благодарна сум за тоа што сум среќна со тоа што го имам:smir:

За 23/24, благодарна сум.Длабоко благодарна.:vozbud:

Blagodarna sum mu na Boga sto mi go dal zivotov i se vo nego (vo zivotov).

благодарна сум на животот кој ме поули на некои работи кои нема да ги заборавам..благодарна сум што ми го донесе него во мојот живот:pipi:

Да не почнам да набројувам за што сум благодарна :) Само ќе кажам едно нешто.... Навистина е среќен оној кој знае дека има доволно :)

Благодарна сум за се` она што го имам, и она што допрва ќе го имам.

За она што го немам ќе се заблагодарувам како да го имам, и може некогаш ќе го имам.

Благодарна сум за мајчето мое. За се она што жртвувала за мене, за сета љубов што ми ја дала, за подршката и добриот совет, за разбирањето, за нејзината верба во мене...

Pred se blagodarna sum na svojot zivot, na bezbednosto od moeto smejstvo, na lugeto koj me pravat srekna, na pomosta od mojte za utre da stanam podobro jas,na mojata vtora majka(zemojo moja) ,,Makedonija" so sum nejzin graganin, na se ostanato so me vozbuduva i mi ostava pri4ini da prodolzam so svoeto umereno tempo na ziveenje:)

у последно време благодарен сум на самиот себе, дека успеав да стекнам поголема самодоверба...
благодарен сум на интернетов незнам што ке беше без него...
благодарен сум на Симона што ме откачи, пошто сеа си најдов боља...

друго сеа за сеа нема....

благодарна сум на луѓето кој ме створиле,на луѓето кој ме сакаат и ги сакам,благодарна сум на ГОСПОД што ми овозможил да ги имам луѓето што ги сакам да се со мене!

Благодарна сум на моите родители кои ме створиле.
Благодарна сум на Бог што ми ја дал смислата на постоењето-животот.
Благодарна сум на себеси - за сето она што сум го постигнала и за се во што сум успеала.
Благодарна сум на мама и тато уште еднаш, што ја створиле и сестра ми.
Благодарна сум за јадењето, пиењето, сонот и сталоженоста.

За сите луѓе што како мал ме израснале ме исчувале и ми обезбедиле убав живот и многу работи кои што сум ги сакал. Ај сеа да не пишувам баба дедо бато тато, си знаат они кој се, а кога ќе ми текне друго ќе допишам

Благодарна сум на моите родители кои ме створиле.
така е....уствари ке пишам ко белла...
благодарна сум на луѓето кој ме створиле
...од кај знам кој ми се родители...:pos2::pos2::pos2::pos2:

се шалам...благодарен сум на мама и тато иако ме нервираат...

Blagodarna sum mu na Gospod za zivotot koj sto mi go ima dadeno
za srekata
za toa sto imam roditeli kakvi se-najdobri
za toa sto me vospitale vaka
za toa sto znam da sakam, cenam i pocituvam
za drustvoto koe go iam
za ljubovta koja ja iam vo sebe
ednostavno za se
falaaaaaaa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom