Ич не не интересира вашата бугарска историја. Ова искрен сум наполно, воопшто не ми е гајле кој бил Аспарух.
И што ако има такви податоци? Што покажува тоа? Од каде знаеш дека Борис не бил Македонец? Си го прашала? Можеби откога умрел, се фалсификувани работите или незнам што (ова лупам бидејќи е глупаво да се расправа некој за работи што се случувале пред 1000 година).
Знаете колку им е гајле на Македонците за бугарската историја, за сите ханови и незнам што веќе. Воопшто.
Знаете колку не ни е гајле за вашите песни, оние кои ги немате земено од Македонија, како родопските песни и колку ги чувствуваме за блиски. Ич.
Држете си се до својата историја и престанете да се плеткате во нашата.
Или вашата не ви е интересна,а?
Али ајде...
Чекај, конечно разбрав зошто толку многу сакате да се карате вие бугарите на вакви теми. Ако се одземат историските случувања кои биле во Македонија, од бугарската историја, вие ќе останете со многу мала или во секој случај, досадна историја.
На вас ви е глупаво што и Кирил и Климент и Самуил биле од Македонија, а не од некој дел на Бугарија. Јас дури сега разбрав која била болката ваша. Сигурно немате со што да се пофалите од сопствената историја, па се фаќате за нашата.
Е добро што сме ние во Македонија криви, што вие немате интересна историја? Тоа не е оправдување да ја земате нашата.. :lol:
Не ви малтретираме, просто си заштитаваме историјата от кражбите на вашите историци. Това прави всјака нормална д'ржава. Г'рција например не ви позволи да се наричате р. Македонија, понеже си брани собствената историја. Сега сте Б.Ју.Р.М., с'с знаме, което прилича на вентилатор, и целијат свјат е с'гласен, заштото знае кој е прав.
Како не ме малтретираш, кога ми негираш јазик, право на самоопределување, историја. Што е тоа ако не малтретирање?
Знам, отсекогаш сите ја напаѓале Македонија, трн во око им било.
Ех, тоа ме прави да се чувствувам покрај целата несреќа, привилегирано.
Толку многу внимание за нас. Но, заслужуваме се разбира. Без македонската култура и традиција, вие ќе останевте во родовски заедници.