Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
леле ич нејкам снег.
ама за џабе снег ко водено е надвор.
нема шанси појке од 1 ден да се задржи. :)

ВО БИТОЛА ОТВОРЕН ПРВИОТ ИНСТИТУТ ЗА РАКОМЕТ ВО РЕГИОНОТ

Науката и бизнисот во служба на ракометниот спрот

Битола.- Во саботата во Битола беше отворен првиот институт за ракомет во регионот, чии носители и организатори на дејноста се бизнис -академијата "Смилевски" и ракометниот клуб Феникс. Целта на работењето на БАС - Феникс институтот е да придонесе за развојот на ракометниот спорт во Републиката, користејќи ефективен модел за трансформирање на спортските клубови во успешни бизнис компании.
При потпишувањето на договорот, беше претставена петгодишна програма за развој на ракометот во Македонија.
"Без професионален менаџмент во ракометните клубови не може да се очекува остварување на интересите на сите субјекти во овој спорт, вклучувајќиги и потенцијалните спонзори, кои на овој начин ги промовираат своите компании", изјави директорот на Академијата Цветко Смилевски.
Според сопственикот и менаџер на РК Феникс АМ, наедно и селектор на женската кадетска репрезентација на Македонија Николче Костовски, "намерата на овој институт е да врши научно засновано следење на ефектите од ракометната игра, да учествува во нејзино унапредување и да им овозможи на професионалните ракометари да ја продолжат нивната кариера како успешни ракометни тренери и спортски менаџери".

Да се надеваме дека и РК Пелистер ке има ќар од овој проект.

Абе чомаци/шанкуриња/пуфли/кренати, има некој кандидат за овај викенд да пиеме по некое пиво/коњак/вотка в пивница (стара/нова, небитно) :)?

Абе чомаци/шанкуриња/пуфли/кренати, има некој кандидат за овај викенд да пиеме по некое пиво/коњак/вотка в пивница (стара/нова, небитно) :)?

Aj шо ако има потенцијал :) јас и синдикат пример сме дојдени од бугаријата, ама мака ми е да организирам сега . Ако има потенцијални кандидати нека пишат тука :)

Aбе и женско барем некое да се пријави да не бидиме пендрак парти како секогаш :)

Кој бараше Џенцко ?
И јас идам рачунајте таму ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom