Битола нема аеродром!

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
На Битола единствено и треба мал аеродром за попрашување и други работи... спортски аеродром или во краен случај воен.

Инаку не знам што ви е толку мерак да ви бучат над глава авионите. Кога и да е Македонија ќе застане на нозе и кога ќе ви бучат на секои 10мин ќе видам кој сака после аеродром.

Да ги прашаме тие околу „ХИТРО“ аеродромот во Лондон дали сакаат уште една писта...

Јас да бев од Битола би барал модернизирање на Охридскиот аеродром и една добра пруга со редовен воз (така некој по нов). Исто така и Ресен и Прилеп да бидат приклучени во проектот... може и некое друго место.

Поз.

Јас да бев од Битола би барал модернизирање на Охридскиот аеродром и една добра пруга со редовен воз (така некој по нов). Исто така и Ресен и Прилеп да бидат приклучени во проектот... може и некое друго место.

Поз.

Јас би сакал Охриѓаните да ги иселат од Охрид и таму да ги населат Битолчаните. Охрид е прекрасен град но луѓето не му чинат. Зато Македонија губи многу. Со комбинација на Охрид и прекрасните Битолчани ќе се создаде фантастичен град кој ќе биди атракција да се посети.
Плус Охрид веќе има аеродром така да нема да има потреба на Битолчани (кој ќе ги населат во Охрид) да им се гради аеродром. Ем ќе заштедиме ем ќе уќариме.

Јас би сакал Охриѓаните да ги иселат од Охрид и таму да ги населат Битолчаните. Охрид е прекрасен град но луѓето не му чинат. Зато Македонија губи многу. Со комбинација на Охрид и прекрасните Битолчани ќе се создаде фантастичен град кој ќе биди атракција да се посети.
Плус Охрид веќе има аеродром така да нема да има потреба на Битолчани (кој ќе ги населат во Охрид) да им се гради аеродром. Ем ќе заштедиме ем ќе уќариме.
100% те поддржувам. И после Битола ке има и езеро :vozbud::vozbud::vozbud: кое скопјанчишчана ке го немаат :baeh:

Следно... Каде ќе ги ставиме охриѓаните? Мислам најдобро во Битола па после да викаме "Охрид нема аеродром"

абе кај ја менвам Битолата за Охрид... :D

Offtopic: Ако Битолчани одат во Охрид тогаш Битолчани ќе станат Охриѓани а Охриѓани ќе станат Битолчани. Што значи сегашните Битолчани нема да се Битолчани туку Охриѓани. Што значи Охриѓани пак ќе имаат аеродром а Битолчани не... и ете ти пак плачење. :pos2:

офтопик, битолчанец по никоја цена нема да стане охриѓанец или друг ...ец, само ќе се пресели :smir:

Инаку која би била потребата Битола да има аеродром, не знам-за жито, тутун или шеќерна репка (која моментално и ја нема на нивите).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom