„Бисери на почетници“ - компјутерџии

• Креатор на темата Креатор на темата NiTr0
  • Време на започнување Време на започнување
Dejan] напиша:
Mnogu ste smeshni, dzoa vie ste se rodile kompjuterski eksperti ta nikogash ne ste napravile greshka, glupost i sl.
Iako sum so kompjuteri 8 godini i mene nekogash mi se sluchuva da napravam glupost, osobeno koga se erabotat poveke raboti odednash.
Taka da smeshno e ama da odite do krajnosti da gi ismejuvate toa ne e bash :)

Абе јас разбирам да се греши.....ама 100% не си стискал на лет-диодата очекувајки да светне........

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
а на Администраторов му беа ли платени патни трошоци ??? :poss:

тоа е cyber-world :)

Сепак мислам дека на постов овде му беше местото, само што избрзав со пишувањето во друга тема. Продолжете со „бисерчиња“

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: абе сме праеле грешки сите ама не сме стискал сите на лет-диодата за да светне не е тач ламба тоа :pos: :pos: :pos:

ех, за колку смешни работи работи ме викале....:)
Мислам, не до толку да стискаш сијалица и да чекаш да ти се запали де...
ама.. на пример: Не ми работи тастатурата, дојди да ја провериш... затоа што дотичната другарка заборавила да ми спомене дека истурила чаша сок врз неа.. :)

Или зашто немам интернет кога направив disable на конекцијата...
или зашто кога ставам ЦД ми пишува Track 1, 2, 3, ... а не ми ги пишува имињата .... итн :)

Корисник оди во продавница за компјутери и го прашува продавачот:
Имате држач за кафе, ми се скрши кога го ставав филџанот.
:pos:

Муштерија: Ало ? Се јавувам во врска со компјутерот што го купив од вашата продавница. Мониторот не работи..
Продавач: ( по кратко размислување ) Кренете го мониторот. Вратетесе 5 чекори наназад.. Мониторот дојде со вас ?
Муштерија: Да, дојде
Продавач: Вратете го на место и приклучете го во соодветното место на вашиот компјутер.

не можам. морам. оговарање е, злокобно, али морам.

Вака:имам презентација на факултет со една колешка. (за мое добро, не спомнувам која е). Имено лаптопот пред мене поврзан со проектор и проектира зад мене.

И сега доаѓа колешката и ме прашува: ако сакам нешто да покажам што треба да направам. И јас нормално, го размрдувам глушецот, се појавува курсорот усред Пауер поинт презентација и и велам еве. И сега оваа конта... гледа LCD-то, гледа проекцијата, повеќепати.. Аха, аааа да, сфаќам, значи јас можам да покажам на екранот со прстот, и прстот ќе ми се види позади на проекцијата.:aplauz:
Сум се згазил пред цел амфитеатар. Жално е луѓе, девојката е на студии по информатика со подобар просек од мене.:tapp:

HsIlOmEdUs напиша:

Вака:имам презентација на факултет со една колешка. (за мое добро, не спомнувам која е). Имено лаптопот пред мене поврзан со проектор и проектира зад мене.

И сега доаѓа колешката и ме прашува: ако сакам нешто да покажам што треба да направам. И јас нормално, го размрдувам глушецот, се појавува курсорот усред Пауер поинт презентација и и велам еве. И сега оваа конта... гледа LCD-то, гледа проекцијата, повеќепати.. Аха, аааа да, сфаќам, значи јас можам да покажам на екранот со прстот, и прстот ќе ми се види позади на проекцијата.:aplauz:
Сум се згазил пред цел амфитеатар. Жално е луѓе, девојката е на студии по информатика со подобар просек од мене.:tapp:

ауууууу абе се утепав од смеење :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

2000 godina so majka mi i tatko mi i sestra mi trebase da ja docekame vo Solun poso ni kazuvaa deka ke imalo spektakularen precek!Togas neli bese aktuelna Mileniumskata bubacka...2 dena pred da trgneme,se javuva baba mi i mu veli na tatko mi:Abe,aj odlozete go patuvanjeto,slusnavme na vesti deka imalo nekakva Mileniumska bubacka i deka bila mnogu opasna,moze da ve zarazi i vas!

Lele sme puknale od smeenje..do den deneska mi e smesno ova!

Ова е жива вистина.Еден пријател електро инжињер купува компјутер и ми се жали по телефон дека не може да го вклучи компјутерот.Де ова де она и одам јас кај него и кога гледам не го вклучил во штекерот.

Dojdi ako mozesh ne mi raboti glasot na PC -to. ikonata so zvuchniche je nema.
Koga idam napravil mute i hide inactive icons.

Ali toa e toa mora i za tkava glupost da se odi ako ne se razberes preku tel.

sedam jas kaj prijatel na rabota i zvoni telefonot
korisnik. otvaram jas edna programa i mi veli "press any key"
prijatelot: pa da pritisnete kopce
korisnik. da da ama kade e toa "any" kopce

офф лелеее можеби не секој ден ама неделно минимум по 3/4 пати ми се случуваат слични бисери каде ми го развеселуваат денот и се смеам со саати...

пазете најсмешната дискусија мегу мене и еден муштерија што се случила ЕВЕР!

П - Колку пари е телефонов?
О - 120 евра!
П - а што функции има?
О - Инфраред, Блутут, Слот за мемориска картичка, мп3 плеер, симбиан оперативен систем Камера.
П - а колор екран има?

а исто така ми се има случено да купат нов телефон и после два дена ми се враќаат и ми се дерат дека им се расипал, го ставиле на полњач цела вечер и никако да се наполни и не знаат да го уклучат, најчесто кај телефоните како нокиа што се дугмињата за палење горе а они притискале на црвеното дугме за спуштање.

а ми се има десено и еден муштерија, премногу редовен ми беше оти на 2/3 дена батерија ми купуваше веке 3 недели по ред едно 12/13 батерии ми купи за нокиа 6230и, постар човек околу 50тина години и најверојатно почетник во мобилната технологија и јас не прашував зошто купува батерии се додека еднашка не ми снема и го прашав зошто купувате батерии на секои три дена? и незнам како ми објасни дека телефонот му ги празнел батериите он кога бил во америка по еден месец му траела една батерија а тука само по 2/3 дена и тоа воопшто не разговарал...

и да е не го тупам многу, типот уствари незнаел дека со мобилниот идело полњач за да си ја наполни батеријата и одкако му објаснив до ден денес ме прави светец. :pos:

Епа секогаш е така..го глеаш некое мутаво,едвај 2 и 2 знае да собере,после ќе добие титула и диплома,а ти знај си се и пукај си од мака...
Сите знаеме како тоа иде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom