Ke odsam so red.
G-ca "Ljubov",so vakvi niski komentari,ne dokazuvas nisto,sem deka ni "Lj" od Ljubov vo tebe ja ima. Prostimi za iskrenosta.
Ne mi e jasno kako nekoi pripadnici,kako i na Islamot taka i na Hristijanstvoto,nemozat da svatat deka so vakvi niski izrazi se samo bruka na samite sebesi.
Sto te spreci,G-ca "Ljubov" kulturno da prasas zosto Muhammed a.s imal tolku zeni,nam Zadovolstvo i Cest ni e da pisuvame za nego,pa ke ti odgovorevme.Ili se plasis da ne kaze nekoj za tebe deka si Kulturna Hristijanka ? Isa a.s (Isus),rekol; Izvadija gredata od okoto svoe za da ja baras raskata vo tugjoto.
Zosto ne ti padna na pamet koga go narece Muhammed s.a.w.s "zenkar" deka ne e normalno i prirodno nitu toa da se nema nitu pak edna zena. Deka ne e prirodno da se nema potreba nitu za zena... Zosto ne se sramis od Muslimanite koi znaat deka Isus nemal zena pa ne go narekle.... (neuzubillah !). Za Pratenicite Allahovi,vo koi ste primetile nesto sto so vam ne se poklopuva,ke te pocestam,G-CA "LJUBOV" SO EDEN MOSNE POUCEN RASKAZ,CITAJ,AKO SAKAS DA NAUCIS:
Bil nekoj trgovec (ova,ako sakas da naucis nesto,procitaj go) imal ubav zelen papagal.Papagalot mnogu ubavo peel i mnogu ubavo zboruval.
Go cuval dukanot a voedno i mu privlekuval musterii so negoviot ubav glas. Eden den bakalot otisal doma a papagalot ostanal da mu go cuva dukanot. Iznenada,vlegla nekoja macka vnatre,na papagalot os trav,krvta mu zamrznala. Letal de levo de desno... i na kraj go isturil siseto vo koj imalo Ruzin Parfem.
Se vratil bakalot od doma i zadovolen sednal da se odmori.Koga primetil deka isturen mu e parfemot,go fatil na papagalot i pocnal da mu gi cupa perjata od glavata. Od ovie udarci na papagalot mu isceznal glasot a bakalot od zal pocnal da si ja cupa bradata. Daval milostinja,sadaka... so nadez deka papagalot povtorno ke prozbori no nisto.
Eden den,pokraj dukanot pominal nekoj kutar siromav covek,vo vrekja oblecen i keljav vo glavata... Naednas na papagalot mu se vratil glasot i pocnal da vika: O celo ! O celo ! Zarem i ti go isturi Ruziniot Parfem pa i tebe ti ja iskubaa kosata ? Site minuvaci se nasmeale od ovie papagalovi zborovi i sporedba !
G-Ca "Ljubov" ne bidi kako papagalot ! Postapkata na cistite luge ne mesaja po sebe !
Ima malku Allahovi robovi koi toa go svatile.
Ona sto pogresno zaklucuvaat,mislat deka evliite se isti kako i tie a Allahovite pratenici slicni na niv.
I pratenicite Bozji se luge,jadat i pijat kako nas (k*r'an)
Zaradi vakvi zaslepenosti tie i ne gi prepoznavaat. A razlikata megju niv e golema,beskrajna.
Pcelata i osata,se hranat od isti cvet,no pcelata dava med (lek) a osata dava otrov.
quote]
Многу ти беше голема репликата па си зедов за право да ја скратам, да знајш дека повеке од се ценам искреност и воопшто не ми смета дека то шо го казав ти го сметаш за некој низок израз. За то колку има љубов во мене не можиш да зборуваш од проста причина што не ме познаваш и ако не прифакам одредена вера или учење то не значи дека јас тебе те мразам, јас си верувам помалку или повеке во ПРАВОславната вера а во постот ја наведов основната очигледна разлика помеѓу православието и исламот и то ми е доволно да верувам зошто православната вера е вистинска вера за мене. Има доволно луге на форумов коишто детално ја проучуваат библијата и јас то најискрено го ценам и почитувам ама има и големи заблудени мухамеданци како вас што не можат да ја согледаат пораката која тие ви ја упатуваат.