- Член од
- 30 мај 2012
- Мислења
- 5.027
- Поени од реакции
- 2.889
Ne se brukaj. Barem 300den dnevno po covek e minimum da se jade ko so treba.Со 120 денара на ден што да не неможеш да се прехраниш ?
тоа ти се 3600 денари на месец ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne se brukaj. Barem 300den dnevno po covek e minimum da se jade ko so treba.Со 120 денара на ден што да не неможеш да се прехраниш ?
тоа ти се 3600 денари на месец ?
ова болдираново ми делува многу евтино, може некој да ми даде некој линк да ги видам цените да се купи недвижнина во Германија.Ај една груба споредба Германија/Штутгарт vs Македонија/Скопје
Штутгарт 2400 евра просечна плата додека во Скопје 400 евра просечна плата
Сметки плус стан во Германија 850 евра, додека во Скопје 270 евра
Во Германија после “основниве“ трошоци ти останале уште 1550 евра додека во Скопје имаш уште 130 евра за се друго па прајте си математика![]()
Ke mines so 1 obrok dnevno, drugite 2+ uzina ke gi preskokas i ke brstes trevicka.Бегате од темата, не мешај баби и жаби,
За скопје може треба 100 евра, другиве градови со 60 евра на месец од човек за храна се мине, и со месо и со нешто салатиче, чат пат манџа и све, не праам муабет секој ден у ресторани да јадеш
Па ти кукло ако си учен кадар и ако зимаш абнормални 4000-5000 евра плата тоа е другоШо не се исплаќа? Шо ќе треба да плаќам 1000 евра секој месец и ќе ми останат 2-2500, па и 3000 за остаток од месецот?
Може повеќе му се исплаќа на познаникот шо зема плата 300 евра, а 200 ќе му одат за кредит во следниве 30 години.
Друже дај не шлапај зелени , познаници шо оат низ германија сезонски на работа, 300-400 на ден денара таму трошат за храна, дај не лупетај , со 120 денара еве преку сила 150 се мине месецот, без да фрлаш пари за глупостиNe se brukaj. Barem 300den dnevno po covek e minimum da se jade ko so treba.
Sure, ako kupat kutija pasteti u lidl i toa go jadat 24/7/365.Друже дај не шлапај зелени , познаници шо оат низ германија сезонски на работа, 300-400 на ден денара таму трошат за храна, дај не лупетај , со 120 денара еве преку сила 150 се мине месецот, без да фрлаш пари за глупости
Па ти кукло ако си учен кадар и ако зимаш абнормални 4000-5000 евра плата тоа е друго
Праиме муабет за нормален просечен , не толку устручен човек што работи некоја си нормална плата од 1800-2000 евра колку што се у шведска, сам нема шанси да заштедиш за стан , да не си праиме нереални прикаски
Чајна , кулен , кременадли , леб , ориз , нешто салатиче , и ај да не набројувам не се правете будали у здрав разум, и плус по 10 пива на крајот на денот (тоа башка од храната)Sure, ako kupat kutija pasteti u lidl i toa go jadat 24/7/365.
Просечна плата и средна плата има разликаКој абнормални плати човече.... Просечна плата е 2600 евра и треба ептен глупава работа да имаш за да земаш толку плата. Едно одење во супер маркет ми е во просек 40 - 50 евра и тоа што не штедам, јадам и морско и црвено месо и природни сокови глупости. Ни на овошје ни зеленчук не штедам. Три пати во месецот одам во супермаркет.
Никако не ти испаѓа математикава.
Hehe, ne kaza kade i so m2 golema e germanija cenite se od 500-3000e za kirija.ова болдираново ми делува многу евтино, може некој да ми даде некој линк да ги видам цените да се купи недвижнина во Германија.
moze bafcicka si ima deckoto, ponekoe svince doma itn... :vМене овoj ми личи на некој што мајка му и татко му му пазарзаруваат и го лажат дека потрошиле 2000 ден и наполниле цела количка.![]()
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Koj vika 2000 be shuteМене овoj ми личи на некој што мајка му и татко му му пазарзаруваат и го лажат дека потрошиле 2000 ден и наполниле цела количка.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
80m2 900 evra cel stan so 3-4 sobi plus kujna , vo malo gratceHehe, ne kaza kade i so m2 golema e germanija cenite se od 500-3000e za kirija.
Автоматски споено мислење:
moze bafcicka si ima deckoto, ponekoe svince doma itn... :v
еве еден интересен линк ми излезе, имоти во Германија за испод 50КHehe, ne kaza kade i so m2 golema e germanija cenite se od 500-3000e za kirija.