Dr_ViRuS
DarkSide with green light
Продавам купувам сајтови домејни, блогови.
Нека има една дискусија околу овој бизнис
Материјална проценка на сајтови
Нека има една дискусија околу овој бизнис
Материјална проценка на сајтови
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш денес видов дека се продава www.dobitnakombinacija.info 1200eura.
Поздрав
Cenata na websajtot so domain I hosting iznesuva 1200 EURA, realnata
vrednost na sajtot mozete da ja proverite na
[URL]http://www.websiteoutlook.com/www.dobitnakombinacija.info[/URL]
Не ме заебавај... 1200 евра за што? Сајт изработен во џумла со просечен дизајн. Овие се нездрави.
Патем, во Македонија единствен кој што смее и може да продава домејни е мар-нет. Остатокот од лицата не смејат да ги продаваат домејните со .com.mk или .mk наставка. Со закон, мар-нет може да те тужи.
Пред 1 година, а може и повеќе не се сеќавам баш најдобро, со членот Vodkamixx и уште двајца сакавме да направиме ваков бизнис. Сакавме да го купиме univerzum.com и закаснивме еден ден за негова регистрација. Домејнот беше веќе регистриран 23 часа пред ние да го регистрираме. Сега univerzum.com е во сопственост на Маџар Телеком. А добро ви е познато од колкав калибар е Маџар Телеком, па така да ако го регистриравме домејнот пред нив со свесен памет ќе им побаравме 100 000 еур. за откуп.
Значи дозволено е да продаваш домен со .мк?? како оди таа работа.Објаснете некој кој е упатен во таа работа ,баш ме интересира
Зошто да не е дозволено? Можеме ја и ти да се договориме сега трансфер на пари и промена на податоци во днс-от на марнет. Тоа е тоа.
Мислам дека за промена на податоците не е потребен никаков посебен законски документ...
Патем, во Македонија единствен кој што смее и може да продава домејни е мар-нет. Остатокот од лицата не смејат да ги продаваат домејните со .com.mk или .mk наставка. Со закон, мар-нет може да те тужи.