Берат Јакупи

• Креатор на темата Креатор на темата Tоni
  • Време на започнување Време на започнување
Ете ги полуфиналето и финалето!

Финалето е од 07:25
И гледајте го славјето на 10:55

Само нека продолжи вака и не се сомневам дека ќе донесе медал и од СП!

Eте еден добар клип од финалето, секако со добра подршка од трибините каде навиваат репрезентативците!

Нека се смени името на темата во фан клуб на Берат Јакупи или нз како, овде да дискутираме за успесите на Јакупи. Еве денеска освои бронза во Будимпешта на ЕП.

942905_10151470797363795_35777174_n.jpg

Ova e EP za seniori. Vo juniorska konkurencija e sampion, a ete sega vo seniorska bronzen.
Bravo za nego, sega se ceka medal od nego na Svetsko Prvenstvo.

Berat-Jakupi-golema-615x400.jpg

Македонскиот каратист Берат Јакупи освои бронзен медал на Светското првенство за јуниори што се одржува во Гвадалахара, Шпанија. Тој во категоријата до 78 килограми имаше одличен настап во борби и успеа да стигне до бронзеното одличје.
На патот кон медалот, Јакупи успеа да ги совлада претставниците на Катар, Кина, Турција и Иран, а во полуфиналето загуби од каратистот од Русија. Сепак, во борбата за бронзениот медал со 3-0 на поени беше подобар од Босанецот Канлиќ, што на крајот беше доволно за да искачи на подиумот, со бронзен медал на градите.
Берат Јакупи во континуитет постигнува одлични резултати, а овој медал е само уште една потврда за неговите несомнени квалитети. Тој беше и шампион на Европа во јуниорска конкуренција.

Сфака му чаз
Сите ја зазлужија медаљата, само Берат Ја купи : )))
Шалу се, братче кој филинг е медаља, ја осфајаше обични медаље по ориентацију па кеф ми беше маџисн адреналински
А замисли он, плус карате, кршење кичме
Е да имаше шаолинска школа на наши простори одма ке се запишеше да челичу сфоју психу тело и ум

Чим имаш македонец и босанец у први 4 знаеш дека спортот е ужас. :pos:

Пред 2 недели имаше Европско во Лисабон во Вадо-Каи каде што штипјанецот Патраклиев освои бронзен медал, а екипно освоивме ПРВО

со консултација со колегите, решивме да ја вратиме темата, али бидејќи веќе имаше една слична тема за Берат, решив да ги спојам и да ја направам општа дискусија за него.
воздржете се од оф топици и провокации.

Ете слика од СП.

1391974_212392965606896_911691182_n.jpg

--- надополнето: 10 ноември 2013 во 15:23 ---
Ova e EP za seniori. Vo juniorska konkurencija e sampion, a ete sega vo seniorska bronzen.
Bravo za nego, sega se ceka medal od nego na Svetsko Prvenstvo.

Да се самоцитирам :D

Тоа што се чекаше од него, тоа и го оствари :)

За Берат браво, тоа се секојдневни тешки тренинзи а за карате федерацијата на ФАЈРОМ да се закопаат со главите у песок од срам што репрезентираат земја која не постои.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom