Белорусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Никој ниту глорификувам, ама да се вели дека Лукашенко е демократ, го сметам за навреда на интелигенција на секој здраворазумен човек..
Па ти велиш дека се демократи луѓе кои малтене идат по стапките на Хитлер... И дефакто го малтретираат светот веќе 30 години без никаква опозиција... Бомбрардираат Држави иљадници километри од нивните граници, ја злоупотребуваат својата моќ за лични бизниси преку бедата на многу луѓе.... Па ти било проблем Лукашенко што ќе го нарекле демократ.

Вo Белoрусијa мoментaлнo се случувa "шaренa ревoлуцијa" пoсле кoјa би требaлo Лукaшенкo дa пaдне, a нa негoвo местo дa дoјде некoј прoеврoпски oриентирaн пoслушник нa Зaпaдoт кoј цврстo ќе и се спрoтистaви нa Русијa и ќе сaкa дa јa "еврoпеизирa" земјaтa, нo сепaк oвa тешкo декa ќе се случи бидејќи Белoрусите не се дo тoлку глупaв нaрoд дa дoзвoли држaвaтa дa им јa "еврoпеизирa" (уништи) некoј дебил сo пoлитички кoректен oднoс.

Кој не знае што е тоа полско-литвански комонвелт и кој му е главен непријател, кој не знае зошто главните градови на Германија и Полска се скорз на цело на источните граници, кој не знае што е тоа во руската историја што е наречено Time of Troubles (Смутное времја), кој не знае за масакарот во Катинската шума, кој не е чул за Киевска Русија и други слични работи да дознае и да не се прави на "useful idiot".

Внучко? Не, ти не се бодеш...Ти си пролупао скрос...А за друг пат:

На мајка ти и на татко ти да им се обраќаш ти вака! Оти луѓе кои окотиле ваков шарен куртонски лубрикант, такво ниво на комуникација и заслужиле.

Вчера Путин имаше интервју на Русија1 и јасно стави до знаење дека во Белорусија приказната за шарена револуција е завршена.
Готово е!
Се после интервјуто на Путин ќе биде бенигно во врска со иднината на Белорусија и руско-белоруските односи.
Белорусија ќе продолжи мирно и спокојно да се развива избегнувајќи ја судбината на другите држави каде шарените победија.

Проблемот во Белоруското општество не е што Лукашенко е толку моќен за да ја држи толку цврство власта, колку што опозицијата е необединета...

Иначе сега баш читав, во изборите во 2010, ветил минимум 500 евра плата за сите, и кога почнал да остварува, ја колабрирал економијата и го запрел извесен период растот. Одтогаш почнува, неможе да се каже да расте незадоволство, туку да речеме да опаѓа почитта што ја уживал. Сега со короната, тоа уште повеќе се интензивира и некои од лидерите на разединетата опозиција ете му пораснале рогови и си го покажале вистинското лице дека се иницирани од надвор... Во еланот ја напишале програмата, која е типично антируска, за која подоцна сватиле дека направиле глупост и ја избришале од страната. Ама закасниле, излезе на виделина нивната агенда. Лавров остро реагираше на програмата, а населението на Белорусија, изгледа дека во огромен дел е проруско.

Како што стојат работите, по се изгледа дека ситуацијата во Белорусија полека ќе се смирува. Уште повеќе што лидерката на опозицијата во егзил, во Вилнус се сретнала со заменикот државен секретар на САД, кој ја одјебал, па така и останале само импотентните Европски партнери... Во моментов Лукашенко, кој не им беше нешто омилен и на Русите, со несмасната игра на опозицијата си ја зацврсти својата позиција и дома, и спрема Москва...

На мајка ти и на татко ти да им се обраќаш ти вака! Оти луѓе кои окотиле ваков шарен куртонски лубрикант, такво ниво на комуникација и заслужиле.
:) За грев си брат...Онака, очаен..Грев ми е за тебе. Којзнае што си трпел во средно.

Ајде овој пат ќе ти простам мешање фамилија, од она што ми е грев за тебе...
Автоматски споено мислење:

Вчера Путин имаше интервју на Русија1 и јасно стави до знаење дека во Белорусија приказната за шарена револуција е завршена.
Готово е!
Се после интервјуто на Путин ќе биде бенигно во врска со иднината на Белорусија и руско-белоруските односи.
Белорусија ќе продолжи мирно и спокојно да се развива избегнувајќи ја судбината на другите држави каде шарените победија.
Путин и за Украина така изјавуваше..На крајот што испадна?

И дефакто го малтретираат светот веќе 30 години без никаква опозиција...
Кои се тие демократи кои владеат едни исти 30 години без опозиција..Јас познавам само еден таков досега, а тој е онај за кој е темава, Лукашенко...Ако познаваш некој друг од развиениве држави, еве баш ме интересира кој е тој што владее 30 години без опозиција и дефакто идат по стапките на Хитлер.

Оти ова со апсењево на новинариве е по сите демократски принципи, и врв на демократија е да уапсиш новинари кои известуваат од терен на протестите...А најголем чин на демократија е апсењето на цела опозиција предизборно, онака, витешки..

Последно уредено:
А боли значи кога некој ќе те набоде простачки во твој манир?
Епа ако не сакаш таков начин на обраќање, прво од тебе појди си! Фино лепо извини ни се на мене и на @shutrak за простотилакот што го постираше, после може да си продолжиме со муабетот!
А за мене во средно, на факултет или во животот како ми било, ич да не ти чуе! Како и на мене што не ми чуе за тебе.

А боли значи кога некој ќе те набоде простачки во твој манир?
Епа ако не сакаш таков начин на обраќање, прво од тебе појди си! Фино лепо извини ни се на мене и на @shutrak за простотилакот што го постираше, после може да си продолжиме со муабетот!
А за мене во средно, на факултет или во животот како ми било, ич да не ти чуе! Како и на мене што не ми чуе за тебе.
Абе, колку интересни типци сте вие бе. Веројатно сте си и другари, добро е што застануваш позади другар, ете имаш барем некоја позитивна особина.

А сега околу другар ти:

Се појавува шутрак од нигде повикан, ме нарекува мене
,,,ili si seriozno zabegan,,,ili zabeguvash seriozno,,,,
Што сакаш да му напишам јас?!

Второ, ти мешаш фамилија, окотиле нешто споменуваш, и за тоа се правам како да не си го пишал, и не го читам, ти кажав од грев, а не пак да ти се извинам...

Искренo гледaјќи кoј ќе јa предвoди мaкедoнскaтa влaдa вo следните гoдини (мoжнo е сaмo некoлку месеци) вooпштo не ме интересирa зa иднинaтa нa Лукaшенкo и реaлнo тешкo декa ќе гo сoбoрaт oд влaст бидејќи ем целa држaвa јa врти нa мaлиoт прст ем грaничи сo Русијa ем имa пoддршкa директнo oд Путин.

Абе, колку интересни типци сте вие бе. Веројатно сте си и другари, добро е што застануваш позади другар, ете имаш барем некоја позитивна особина.

А сега околу другар ти:

Се појавува шутрак од нигде повикан, ме нарекува мене
Што сакаш да му напишам јас?!

Второ, ти мешаш фамилија, окотиле нешто споменуваш, и за тоа се правам како да не си го пишал, и не го читам, ти кажав од грев, а не пак да ти се извинам...
,,,se shto ti e kazhano samiot si go zasluzhi,,,vidi si gi tvoite pishuvanki za koishto vprochem dobivash i takvi karakteristiki,,,
,,,dosta beshe nadvor od temata,,, pishuvaj za sostojbite/sporedbite na demonkratite VS Belirusija,,,
,,,od mene tolku,,,i nemoj sushtinski da zabeguvash od temata,,,

:) За грев си брат...Онака, очаен..Грев ми е за тебе. Којзнае што си трпел во средно.

Путин и за Украина така изјавуваше..На крајот што испадна?

Кои се тие демократи кои владеат едни исти 30 години без опозиција..Јас познавам само еден таков досега, а тој е онај за кој е темава, Лукашенко...Ако познаваш некој друг од развиениве држави, еве баш ме интересира кој е тој што владее 30 години без опозиција и дефакто идат по стапките на Хитлер.

Оти ова со апсењево на новинариве е по сите демократски принципи, и врв на демократија е да уапсиш новинари кои известуваат од терен на протестите...А најголем чин на демократија е апсењето на цела опозиција предизборно, онака, витешки..
,,,, :facepalm: ,,,

Последно уредено:
,,,se shto ti e kazhano samiot si go zasluzhi,,,vidi si gi tvoite pishuvanki za koishto vprochem dobivash i takvi karakteristiki,,,
,,,dosta beshe nadvor od temata,,, pishuvaj za sostojbite/sporedbite na demonkratite VS Belirusija,,,
,,,od mene tolku,,,i nemoj sushtinski da zabeguvash od temata,,,
Бате, оди научи правопис, кирилица, точка, запирка, две точки, голема буква, каде се ставаат наводници т.е. очигледно си го скокнал второ и трето одделение, па после кажувај кој пишува за темата, а кој суштински забегува од темата..Дедо ми со 91 година е покомпетентен на форумов да ми го кажи тоа а не ти...

Очобол фаќа човек кога ќе те чита...

Бате, оди научи правопис, кирилица, точка, запирка, две точки, голема буква, каде се ставаат наводници т.е. очигледно си го скокнал второ и трето одделение, па после кажувај кој пишува за темата, а кој суштински забегува од темата..Дедо ми со 91 година е покомпетентен на форумов да ми го кажи тоа а не ти...

Очобол фаќа човек кога ќе те чита...
,,,ti rekov diskutiraj za temata,,,a ako imash ochobol da ti pisham dijagnoza i da ti napisham terapija oti sluchajno toa mi e profesija,,,
,,,sepak zamenikot sekretar na USA , ne bash prijatno ja primil onaa platenata soroshoidka,,,

Денеска секоја му чест на компјутерите, интернетите и телефоните..Секоја пролупана бараба станала геополитички експерт :X3::pos:

Аха...

ОК е што го малтретираат цел свеt, само да се менуваат кловновите е доволно да се вика демократија... Тоа ли било рецептот за успешна демократија ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom