Бавно/брзо темпо на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
споро... не брзам за никаде.. времето ми е добро испланирано да речеме увек сум на време на договорено место или слично... у слободно време наоѓам некоја занимација нешо ке поработам и слично.. нема аир од брза живеачка..

Брзо темпо на живот имам.Секаде негде брзам.На школо, на музичко, на курсеви, дома да имам повеке време да решам некоја задача.Брзо јадам гледам брзо да напишам се за да имам време повеке и пак го немам тоа време пусто пак ми остануваат некои обврски незавршени како да не сум брзала доволно пак има некој кој е незадоволен од мене и од мојата работа за тоа почнав да правам на мене како шо ми одговара бидејки другите се секоташ незадоволни и покрај сиот мој труд тие ке најдат некоја ситница и ке го зацрнат тоа.

Зависи од периодот. Овој месец условите наложуваат ритамот на живот кај мене да е брз, што не мора да значи дека е секогаш така. На пр. на лето или кога сум слободен, намалувам од 5-та во 1-ва брзина :).

Зависи во каква ситуација се наоѓам. Ако имам некои обврски и треба да идам некаде а знам дека нема да стигнам навреме или да ја завршам работата што треба да ја завршам тогаш брзам, се нервирам и после или ќе скарам со тој што требало да се видам или пак глава ќе ме боли нервозен сум цело време итн. А додека немам обврски тогаш се излежавам, не брзам никаде и времето максимално го искористувам.:smir:

Оваа недела ми е турбо, едвај спијам заради таа неврологија (душата ми ја извади!), ми се чини кофеин почна да ми тече во вените наместо крв и што е најтрагично од толку учење немам време да го правам тоа што сакам највеќе на свет--да читам!!! Бавно темпо си е најдобро, никаде не се брзаш, си уживаш, и си отспиеш на раат едно 10 саати секоја вечер.

Е вака кога почнав ме фати носталгија за бавниот и релаксиран животот во Македонија, за 2 саата за кафе пауза од работа, за пиво со фудбал... Ахххххх:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom