Батериски ламби

• Креатор на темата Креатор на темата Arow
  • Време на започнување Време на започнување
Кои треба да ти стигнат?

И на батеријата од Fenix-от е препорачливо да го правиш истото.

П.С. Не е битно дали е B, PF, или BD. Сите тие се 18650 формат, а називите покажуваат на каква хемија се базирани, и колку енергија имаат.

Батеријата од Fenix, е уствари Panasonic NCR18650B - 3400mah.

Последно уредено:
Кои треба да ти стигнат?

И на батеријата од Fenix-от е препорачливо да го правиш истото.

П.С. Не е битно дали е B, PF, или BD. Сите тие се 18650 формат, а називите покажуваат на каква хемија се базирани, и колку енергија имаат.

Батеријата од Fenix, е уствари Panasonic NCR18650B - 3400mah.
Нее грешка си. Ти викам не влегува батеријата од Фениксот во Конвојот, поголема е. А полначот и батериите ги порачав вчера, би требало за околу 2-3 недели да стигнат, многу побргу стигнува прбата од али отколку ибеј.

За што сум грешка?

Кои батерии и полнач ги порача?

За тоа ,,П.С. Не е битно дали е B, PF, или BD. Сите тие се 18650 формат''
Ти викам дека на Фениксот батеријата е поголема, не дека навистина е поголема, туку колку што знам бидејќи има заштита од преполнување, цедење до крај и поларна заштита. А инаку за полначот и батериите мислам дека сум ставил, ама сум заборавил да ставам погоре линк. http://www.aliexpress.com/item/Lith...al-3-7V-All-in-One-Battery-EU/1661075037.html Пак да ти кажам дека е 50% на попуст, да не мислиш дека се и овие крш, сепак мислам дека за 18$ не се :)

Последно уредено:
Другар, поголема е затоа што е Fenix батерија направена за да се полни во самата лампа. Има обвивка околу неа, тоа не ја прави поикнаква од 18650B со заштита. Самата батерија (внатре) е потполна иста како зелена NCR18650B.

Купување на такви батерии и полнач е играње со огин. Јас не би ги користел, никогаш.

Имаат 2/3 пати помал капацитет него наведено.

Имаат огромна количина на отпор.

Имаат далеку послаби перформанси при користење.

Имаат мизерен квалитет.

Безплатно да ми ги нудат, нема да ги земам. Не вреди ризкот да изгубиш некој дел од телото со цел да заштедиш 10-на долари.

Другар, поголема е затоа што е Fenix батерија направена за да се полни во самата лампа. Има обвивка околу неа, тоа не ја прави поикнаква од 18650B со заштита. Самата батерија (внатре) е потполна иста како зелена NCR18650B.

Купување на такви батерии и полнач е играње со огин. Јас не би ги користел, никогаш.

Имаат 2/3 пати помал капацитет него наведено.

Имаат огромна количина на отпор.

Имаат далеку послаби перформанси при користење.

Имаат мизерен квалитет.

Безплатно да ми ги нудат, нема да ги земам. Не вреди ризкот да изгубиш некој дел од телото со цел да заштедиш 10-на долари.
Како што пишуваш не ги бидува тие батерии? А и не се ,,бесплатни'' мојот UC40UE е со 20-30$ по скап од други Феникс електрици со слични перформанси. Тие имаат вградено интегрално коло за да ги заштити како што кажав од преполнување, празнење до крај и сл. А и типот што користел Ултра фајр батерија и не знам каков полнач (од dealextreme беа ама не ми ги отвори линковите) кој го знае што правел. Феникс, Тхрунајт и другите компании не се будали да продаваат заштитени батерии по 20-30$ за да му испукаат на некого во рака.

Батериите од Panasonic 18650B се ѕверски, и многу квалитетни. Сите други, singfire, ultrafire, xxxfire, или било што друго е тотален чкарт. Јас не реков ништо лошо за 18650B, зборам за ефтините батерии дека и безпари да ги даваат треба да се избегнуваат.

Типот не правел ништо лошо, едноставно чкарт батерии со многу отпор.

Батериите од Panasonic 18650B се ѕверски, и многу квалитетни. Сите други, singfire, ultrafire, xxxfire, или било што друго е тотален чкарт. Јас не реков ништо лошо за 18650B, зборам за ефтините батерии дека и безпари да ги даваат треба да се избегнуваат.

Типот не правел ништо лошо, едноставно чкарт батерии со многу отпор.
Епа моја грешка, сум те разбрал дека зборуваш за Феникс и др. бреднови на батерии. Инаку можно е да ти се погодат некои да ти остават со здрави очи и раце, не дека апсолутно сите ХХХфајр се крш.

Незнам колку ја знаете, ама јас само што ја најдов странава. Се однесува само за Феникс електриците и ги има сите делови и додатоци за нив, што до сега никаде ги немам најдено.
http://www.fenixtactical.com/index.html

Конечно после толку чекање ми стигна Olight i3s... Да не ве буни конецот јас го ставив и ме мрзеше да го исечам пред сликање :P.
SAM_0689.JPG SAM_0691.JPG SAM_0687.JPG SAM_0688.JPG SAM_0695.JPG SAM_0692.JPG SAM_0693.JPG SAM_0694.JPG SAM_0696.JPG

Attachments

• SAM_0688.JPG
    SAM_0688.JPG
    268 KB · Прегледи: 12
  • SAM_0696.JPG
    SAM_0696.JPG
    440,7 KB · Прегледи: 12
  • SAM_0692.JPG
    SAM_0692.JPG
    330,9 KB · Прегледи: 11
  • SAM_0693.JPG
    SAM_0693.JPG
    304 KB · Прегледи: 12
So zdravje da si ja koristis.

Jas za edc se mislam megu fenix pd35 2014 i fenix pd22 ue, koga ke zemam nesto ke pisam.

So zdravje da si ja koristis.

Jas za edc se mislam megu fenix pd35 2014 i fenix pd22 ue, koga ke zemam nesto ke pisam.
Фала, фала :).
Ако мене ме прашаш, јас без мислење би газел на Фениксот. Малку е поголема, а многу помоќна. Од мене имаш предлог за Olight Baton S10 и S15. И тие се мали и не се лоши ако гледаме по лумени. Тие се добри за во џеб, а колку што знам, ти такви сакаш :).

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom