Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Мартинез не е некојси? Јас можам комотно да го заменам и да вадам подобри резултати од него. Еве сега гледам губат и од Хал , и тоа дома , а Хал нема победа на гости 7-8 месеци можда.

Јбг...Виган со тој Мартинез во Септември ви го спопика 3:1, каде Челзи не можеше да мрдни на натпреварот. НО, тоа не ми влева некоја утеха искрено кажано. И Јунајтед и Челзи ќе играат под голем притисок. Победа е доста важен исход за секој од нив. За тоа кој повеќе ја заслужува титулата не сакам да коментирам зошто секој си има свои гледишта од своја страна, но сигурно е дека и 2-та тимови можат да трпат големи заслуги поради тоа до каде стигнаа оваа сезона. Јунајтед од самиот старт на сезоната без Роналдо и Тевез никој не очекуваше да биде во топ 3, камо да се бори за титулата до последно коло.

ете Виган 2-2, Хал во Чемпионшип и официјално:smir:

F

fantomX

Гостин
Јбг...Виган со тој Мартинез во Септември ви го спопика 3:1, каде Челзи не можеше да мрдни на натпреварот. НО, тоа не ми влева некоја утеха искрено кажано. И Јунајтед и Челзи ќе играат под голем притисок. Победа е доста важен исход за секој од нив. За тоа кој повеќе ја заслужува титулата не сакам да коментирам зошто секој си има свои гледишта од своја страна, но сигурно е дека и 2-та тимови можат да трпат големи заслуги поради тоа до каде стигнаа оваа сезона. Јунајтед од самиот старт на сезоната без Роналдо и Тевез никој не очекуваше да биде во топ 3, камо да се бори за титулата до последно коло.

Абе ај? Кој не очекувал? Еден пријател кој од англиски фудбал одбира само Манчестер Сити пошто се патувачки циркус? Па не очекуваше тој, морам да признаам, очекуваше Сити да се шампиони. Ама не биднаа.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Ај кога ќе имаат време фановите на Манчестер да ја постават онаа сликана каде го има Стивен Џерард, каде викаат дека не освоил нити една премирлигашка титула..
Сигурно помислил на дел од вас кога вчера му ја подаде на Дрогба за 0-1 :pos:

Како беше она на Жозе..
Zero Tituli Ragazzi

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7

Не плукај по Фергусон. Ако така ограничено гледаме , значи пошто вас Карло ви ко напика 3 пати сезонава , значи Мартинез е најдобар на свет?:wink:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како беше она на Жозе..
Zero Tituli Ragazzi
:zver:

Тоа на Милан и на Јувентус викајте им го таму кај вас што не кренале титула одамна, не на Манчестер кој имаше 3 in a row. Па и не е баш zero tituli, освоивме еден куп за разлика од тие кај вас на кои им се смеете. Не дека е големо нешто, ама куп е. Годинава не освоивме ни ЛШ ни првенство, здравје, има и следна година. Оваа година Челзи ја освои поштено, немам замерки, кој му е крив на Манчестер што имаше глупи ремиа и шкљ порази како тој против Барнли уште во 3 коло таму?

Тоа е тоа, честитки :smir:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Абе ај? Кој не очекувал? Еден пријател кој од англиски фудбал одбира само Манчестер Сити пошто се патувачки циркус? Па не очекуваше тој, морам да признаам, очекуваше Сити да се шампиони. Ама не биднаа.
Челзи е фаворит бр.1 од самиот старт на сезоната, а зад него парираат Арсенал и Јунајтед. Види ги постовите од почетокот на сезоната баш на оваа тема и ќе ти биде јасно.:smir:

Не плукај по Фергусон. Ако така ограничено гледаме , значи пошто вас Карло ви ко напика 3 пати сезонава , значи Мартинез е најдобар на свет?:wink:
Никаде не плукав по Фергусон, грешно си ме разбрал. А и никаде не спомнав дека Виган и Мартинез биле подобри од Челзи и Анчелоти, грешно си ме разбрал. Само ти правев паралела за тимот кој го подценуваш за наредниот меч, само сети се Челзи со кој тимови губеше поени оваа сезона, па ќе ти биде јасно што зборувам.:smir:

F

fantomX

Гостин
Челзи е фаворит бр.1 од самиот старт на сезоната, а зад него парираат Арсенал и Јунајтед. Види ги постовите од почетокот на сезоната баш на оваа тема и ќе ти биде јасно.:smir:
Никој не можи да ме убеди дека најслабиов Челзи од доаѓањето на Абрамович, па можеби Мурињо-вото доаѓање е поточно, или како и да е.....бил фаворит бр.1, па какви и да биле останатите екипи. Особено со дебелана мечка на клупа во прва сеозна.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Мартинез не е некојси? Јас можам комотно да го заменам и да вадам подобри резултати од него. Еве сега гледам губат и од Хал , и тоа дома , а Хал нема победа на гости 7-8 месеци можда.
Абе знам за тебе...Туку, се извинувам што ве вознемирив за притисокот, сега во мисла ќе ви биде и ќе си ги дрвите заедно во вашата тема :helou: Извинување уште еднаш.

F

fantomX

Гостин
Абе знам за тебе...Туку, се извинувам што ве вознемирив за притисокот, сега во мисла ќе ви биде и ќе си ги дрвите заедно во вашата тема :helou: Извинување уште еднаш.
Јебига, сето безделничари и глуперди.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Кај е притисокот? И тоа огромен? :icon_mrgr
Како можи бе притисок да е кај тој шо не треба да трепери шо ќе напрај некој друг?
Па вас ви гори бре, незнам оти го негираш тоа. Притисокот е врз Челзи, ако не успеат против Виган и ако Јунајтед ја освои по 4ти пат, што правиме тогаш? Јунајтед е со слаб тим, и да не освои никому ништо. 3 години титулата е кај нас. Како што кажав, вашите балерини не играат солидно против мали екипи ОТИ ГИ ПОТЦЕНУВААТ. Тоа е факт, не го измислувам јас ова.

Не е исто да бркаш и да те бркаат нели?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Никој не можи да ме убеди дека најслабиов Челзи од доаѓањето на Абрамович, па можеби Мурињо-вото доаѓање е поточно, или како и да е.....бил фаворит бр.1, па какви и да биле останатите екипи. Особено со дебелана мечка на клупа во прва сеозна.

Челзи го задржа тимот, со мали квалитетни засилувања за оваа сезона со нов искусен менаџер заразлика од претходната сезона каде со Сколари беше тотална утка, а Јунајтед загуби 2 ѕвезди-носители на тимот (посебно Роналдо што беше страв и трепет за противниците). Арсенал во глобала со неискуството на младите и повредите, уште од самиот старт не можеше да се вброи во фаворит за титулата, така да сума сумарум Челзи останува фаворит бр.1.

F

fantomX

Гостин
Па вас ви гори бре, незнам оти го негираш тоа. Притисокот е врз Челзи, ако не успеат против Виган и ако Јунајтед ја освои по 4ти пат, што правиме тогаш? Јунајтед е со слаб тим, и да не освои никому ништо. 3 години титулата е кај нас. Како што кажав, вашите балерини не играат солидно против мали екипи ОТИ ГИ ПОТЦЕНУВААТ. Тоа е факт, не го измислувам јас ова.

Не е исто да бркаш и да те бркаат нели?
Од последното ќе тргнам. Ама ИЧ не е исто да бркаш и да те бркаат. Воопшто не е исто, тотално си во право. Како само е попријатно без следењето на твојот главен ривал и чекањето кикс, особено ако тоа е Манчестер Јунајтед во дуел со пацерските Фергусонови газолижачи.

Околу Челзи до сабајле ќе се расправаме, пак по мое ќе биди. Челзи сезонава има проблем ако некој тим ги притисни на средината силно уште на почетокот. Ако прими гол пак, многу тешка работа. „Нашите балерини“ не играат солидно против такви екипи. Тоа го направија Тотенхем, Астон Вила, Евертон, Манчестер Сити. А тоа не се мали екипи, ко Бурнли. Сити е исклучок со дуелот на Стемфорд Бриџ, каде чекаа контри, и им се исплати.
И особено на Стемфорд Бриџ, Челзи тргнува многу конкретно од почеток. Затоа има просек по 3 и нешто гола по натпревар дома постигнато и 16-1-1 скор во 18 натпревари. Тие 60 погодоци сигурно не ги примија Манчестер Јунајтед или Арсенал, Сити....

Шо е појак Челзи бе другарче? Лани третопласиран + една година „поискусни“ (т.е. постари) Дрогба, Балак, Лампард и Тери? Само Жирков е реална новина, и пак и него не го бидува за ништо, бар првава сезона. Се виде во Лига на Шампиони колку е појак, појак „жими таквово“.

Значи место Манчестер Јунајтед да стравува дали Челзи ќе го победи Виган, односно дали Виган ќе го сопре Челзи; Челзи е тој што треба да стравува дали ќе го победи Виган? Чекај уште еднаш, значи Челзи треба сега да стравува и третепри дали ќе успее да го победи Виган?! :kesa:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Им го напикаа Виган на Хал во последна...
Знае некој зошто Шарнер имаше напишано Thanks на главата? :kesa:

F

fantomX

Гостин
Челзи го задржа тимот, со мали квалитетни засилувања за оваа сезона со нов искусен менаџер заразлика од претходната сезона каде со Сколари беше тотална утка, а Јунајтед загуби 2 ѕвезди-носители на тимот (посебно Роналдо што беше страв и трепет за противниците). Арсенал во глобала со неискуството на младите и повредите, уште од самиот старт не можеше да се вброи во фаворит за титулата, така да сума сумарум Челзи останува фаворит бр.1.
Една година постари пензионери за мене не е „задржување на тим“, и ако Стуриџ и Трнбул се квалитетни засилувања, јас сум Вејн Бриџ. Жирков ај, ама бар првава сезона, ништо од него.
Анчелоти, жабар во Англија, баш фин избор, иако тој потег ме бендиса искрено, но не се очекува во прва сезона од таков профил нешто посебно. Не е секој „специјал“-ка ебаго.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.781
Поени од реакции
9.596
Една година постари пензионери за мене не е „задржување на тим“, и ако Стуриџ и Трнбул се квалитетни засилувања, јас сум Вејн Бриџ. Жирков ај, ама бар првава сезона, ништо од него.
Анчелоти, жабар во Англија, баш фин избор, иако тој потег ме бендиса искрено, но не се очекува во прва сезона од таков профил нешто посебно. Не е секој „специјал“-ка ебаго.
Па според тебе пример, подобро ќе беше да бидат продадени Лампард и Дрогба (пример значи) во замена на играчи кој имаат квалтиет, но не и искуство во големи натпревари како што направи во случајов Јунајтед?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom