Барам пријатели во Софија/Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Ваља
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 октомври 2015
Мислења
3
Поени од реакции
2
Локација
Софија
Здраво на сите! :)

Одлучив да ја отворам оваа тема, бидејќи не најдов ништо слично ниту на форумов, ниту некаде на интернет. Јас сумод Русија. Живеам и работам во Софија 3 години. Има ли Македонци во Софија и како да ги најдам? :aplauz:Ќе ми биде драго да ги пронајдам и да се видиме ;)

Користам вајбер и скајп :cool:

Има еден случај што лично го знам каде една девојка од Украина се запозна студирајќи со макдеонец кој исто така студираше во Бугарија и се земаа и денес живеат во МК. Убава приказна... Ми се свиѓа шириот спектар на желба за пријателства меѓу луѓето без националната делба.

По писмена од мене и пола форум за некој што е роден во Русија.:cautious:

Е ајде де, и тоа родена во Летонија по националност Русинка а пишува перфектно македонски :) Е сега за говор и дикција ја немаме уште слушнато :P

Е ајде де, и тоа родена во Летонија по националност Русинка а пишува перфектно македонски :) Е сега за говор и дикција ја немаме уште слушнато :P
Ако е некој во Софија нека ја преслуша орално па нека се пофали.

Фала многу за комплиментот, ама засега воопшто не умеам да зборувам мк, никогаш не сум го пробала, затоа само пишувам :rolleyes:
Секој ден читам книги и весници на македонски, гледам македонска онлајн-телевизија така да разбирам 98% :)
Правам писмени преводи. Со говор и дикција засега не можам да се пофалам :angel:

Навистина многу сакам странски јазици, особено се интересирам за словенски јазици, како нашите :cool:

Здраво на сите! :)

Одлучив да ја отворам оваа тема, бидејќи не најдов ништо слично ниту на форумов, ниту некаде на интернет. Јас сумод Русија. Живеам и работам во Софија 3 години. Има ли Македонци во Софија и како да ги најдам? :aplauz:Ќе ми биде драго да ги пронајдам и да се видиме ;)

Користам вајбер и скајп :cool:
А слика од тебе нели постираш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom