Автоцеради

• Креатор на темата Креатор на темата Cappie
  • Време на започнување Време на започнување

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
auto-cerade-s.jpg

ја отворам темава, затоа што ме интересира пред се каде можат да се најдат автоцеради во македонија, во скопје??? исто така, што знаете за автоцерадите, од кој материјал е најдобро да бидат? со цел, да не ја гребат и оштетуваат бојата на автомобилот?
јас мислам дека автоцерадите се практична работа за луѓето кои немаат своја гаража, па своите коли ги чуваат на отворено, при што бојата е цело време изложена на сонце, студ, дожд, снег, и слични временски услови.
бидејќи јас спаѓам во таа група на луѓе, ве молам ако знаете нешто поврзано со ова, кажете. мене конкретно, ми треба церада за Пежо Партнер (не оваа најновата верзија, туку верзијата од 2007 година.) благодарам за секоја информација поврзана со ова.

Јас на мојот Партнер понекогаш ставам церада, (двослоен материјал) ја купивме за Астрата караван (ја ставивме еднаш само) и брка работа колку да не купувам нова. Moj совет е ако бараш прво прашај си за Астра, па за Партнер и спореди ги цените :helou: Всушност битни се димензиите...

Сега направив фотка, еве го материјалот

Slika162.jpg

Треба да земиш во предвид дека Астрата е подолга од Партнерот и пониска, па не е баш пасент. Еве со моите способности во пеинт ќе ти илустрирам како би изгледало

3dc8bf4c.jpg

а од каде бе брат? тоа повеќе ме интересираше...:helou:

а од каде бе брат? тоа повеќе ме интересираше...:helou:

Не знам од каде ја набавивме, а и има некои 3-4 години. Ако си од Скопје прашај во Атомем (Маџари) тие имаат галантерија. Ќе го прашам тато вечер од каде е, па ќе гледам да ти помогнам.

епа фала и на толку. ако кажеш уште нешто ептен ќе помогнеш. али па и баш исто пежо имаме:wink:

Во Битола има произведувач на церади за камиони, тенди, и слични намени. Гарант има и такви за автомобили, а 100% сум сигурен дека ги прават по нарачка (доколку сакаш, одиш со пежото таму ке ти ја скројат оригинал по мерка).

Штознам, јас имам 3 коли, немам гаража, и немам намера да ставам церада. На што ке личи, секој ден извади/стави церадата.... Да ја возам еднаш на 2-3 недели, ке се подумам.

абе да, зафркнато е тоа стави извади...ама уште позафркнато е да станеш од сабајле, да касниш на работа и да треба да го чистиш ледот од шофершајбната (можеш и греење да пуштиш ама...) и најмногу за тоа ми е на мене.

абе да, зафркнато е тоа стави извади...ама уште позафркнато е да станеш од сабајле, да касниш на работа и да треба да го чистиш ледот од шофершајбната (можеш и греење да пуштиш ама...) и најмногу за тоа ми е на мене.
Стави картон на шофершајбна (во недостаток можеш 2-3 листа од весник)... Помага, и тоа многу.

Стави картон на шофершајбна (во недостаток можеш 2-3 листа од весник)... Помага, и тоа многу.

верувај ми знам :wink: до сега, така си правев/правам.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom