Автобус до Банско во лето :)

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Се решив да го поставам ова како посебна тема бидејќи ситуацијата ми е малку специфична, и за разлика од повеќето форумџии кои во Банско одат во зима, јас сакам да појдам таму во лето, за џез фестивалот кој ќе се одржи во август:)
Дали знаете некоја агенција која врши само автобуски превоз дотаму? Смештај веќе имам.
Позната ми е алтернативата Скопје-Софија-Банско, ме интересира дали има некаде директен превоз, без застанување во Софија.

Не верувам дека има директна линија, освен ако заинтересираноста не е голема, па некоја агенција да организира "чартер" возење до таму.
Нормално, преку Софија има во секое време.

Директна линија нема.

Зошто преку Софиjа, дали е можна релациjа Скопjе-Благоевград-Банско?

http://banskojazzfest.com/

Можно е, зашто да не е можно, само не верувам дека до Благоевград имаат чести линии, а за Софија ти е сигурна работа. Од Софија за Банско има многу често автобуси, но директна линија нема.

Мислам дека посигурна е релацијата Скопје-Софија-Банско.

Се решив да го поставам ова како посебна тема бидејќи ситуацијата ми е малку специфична, и за разлика од повеќето форумџии кои во Банско одат во зима, јас сакам да појдам таму во лето, за џез фестивалот кој ќе се одржи во август:)
Дали знаете некоја агенција која врши само автобуски превоз дотаму? Смештај веќе имам.
Позната ми е алтернативата Скопје-Софија-Банско, ме интересира дали има некаде директен превоз, без застанување во Софија.
Odlichen izbor. Pirinot e preubav letoto. Vo planinata e vistinskiot relaks. Preporacuvam ti marshrutot: Dobrinishte /5km od Bansko/ s liftot do koliba Bezbog. Ima prekrasno ezero a v okolinana i vodopad. Na vrakjane posetete kr'cmata Makedonia vo Dobrivnishte hranata e odlicna.
800px-Hija_Bezbog_2009-08-22.jpg

Хижа Безбог

Pirin2010-19a.jpg

Пирин

Колку чини билетот до Банско од Скопје преку Софија?
И сакам во лето да идам дали имате некоја страна да ми предложите за хотелите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom