Авиони на познатите

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.250
Поени од реакции
12.474
Прееска кога читав за Орао и Соко, прочитав случајно за два авиони кои Тито ги имал. Едниот бил SE 210 Caravelle а другиот Douglas DC-6B.

SE 210 Caravelle​

Оваа фотографија е од 27 Јуни, 1974 во Бон, каде Тито бил во официјална посета на Германија.

Douglas DC-6B

На оваа фотографија е авионот кој Тито наместо за ЈАТ го опремил луксузно за него и неговите гости, па во 1975 го поклонил на претседателот на Замбија (боите на авионот се од Замбија, не можам никако да најдам слика од претходните бои во Југославија). Пред неколку години истиот авион беше купен и реставриран од Ред Бул, погледнете тука, подобар од нов е.

Веројатно имал повеќе ама јас не можам да ги најдам. Кој знае ќе го замолам да ни објасни. Друга интересна работа што еднаш ми ја кажале, кога летал Тито во придружба имал уште еден авион кои патувале под исти знак (не сум сигурен). Денес знам Путин лета во придружба на 2 Ил-62 а тој нели во Ил-96.

Ил-96 во кој лета Путин

А ова му е придружбата, Ил-62

И Буш најверојатно лета со два авиони во исто време, не знам треба да се провери.

VC-25A (Boeing 747-200)

Jas uste se nemam letano so Avion :) samo so Putin ili Bus bi letal ..drugi ne ....Najsiguren sum so ovie 2 .Drugcije nema sansi :)

Pretsedatelskiot avion vo koj zagina Boris Trajkovski

Beechcraft Super King AirB200 'Super King Air B200'

Description
Manufacturer:Beechcraft Base model:B200 Designation:Super King Air Version:B200 Nickname:Super King Air B200 Basic role:Commercial Transport
Specifications
Length:43' 9"13.3 m Height:15'4.5 m Wingspan:54' 6"16.6 m Wingarea:303.0 sq ft28.1 sq m Empty Weight:7,538 lb3,418 kg Max Weight:12,500 lb5,668 kg
Propulsion No. of Engines:2 Powerplant:Pratt & Whitney PT6A-42 Horsepower (each):850Performance Range:2,075 miles3,341 km Cruise Speed:325 mph523 km/h282 kt Max Speed:339 mph545 km/h294 kt Climb:2,450 ft/min746 m/min Ceiling:35,000 ft10,667 m

air_112a_043t.jpg

Неколку слики од прекрасниот авион на еден од попознатите руски мафијаши. Роман Абрамович (сопственикот на Челзи).

Avionite na GEORGE BUSH

air-force_one6_001.jpg

Plus ANDRONIK samo za tebe SHEMATA na ovie avioni

air-force-one-big-fp.jpg

Borg, ова е доста ретка глетка, јас досега ги немав сретнато и двата на иста слика! Фала ти!

Kolku i da ne go sakam John Travolta, kolku i da mislam deka ima najzla zhena na svetot, sepak ja pochituvam negovata pasija kon letanjeto. Ednash chuv kako reche deka vo zhivotot nema povozbudlivo neshto otkolku koga si na pistata pred da poletash (se slozhuvam - verijatno samo sletuvanjeto e povozbudlivo?):

B707JT.JPG

john-travolta-707-cockpit.gif.jpg

BoRg напиша:

знаеме дека Доналд има уште многу авиони и хеликоптери. Постирајте ако најдете

Airforce е ознака за авионот во кој моментално се наоѓа претседателот. Без разлика кој авион е. Нормално, најчесто е еден од близнаците б747.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom