Аustralian Open 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Море ајде, пак малце погледав во школото.. :) Професорката по географија ни даде да гледаме, дури и она гледаше со нас.. :):) Тајбрејкот го изгледав со неколку гејма пред и после него.. :)

Честитки за Ноле и Фед.. Исто и за Каролина и Ли На... :)

Море ајде, пак малце погледав во школото.. :) Професорката по географија ни даде да гледаме, дури и она гледаше со нас.. :):) Тајбрејкот го изгледав со неколку гејма пред и после него.. :)

Честитки за Ноле и Фед.. Исто и за Каролина и Ли На... :)
bravo za vas,profesorkata po geografija i tajbrejkot

Браво Ноле .. Јака победа и реванш ипол за поразот на Вимблдон. ;)

Инаку, добра утакмица беше и Возниаки-Скијавоне. Клучниот момент се случи во 2. сет на резултат 3-2 за италијанката (1-0 водеше и во сетови), со брејк предност. Скијавоне направи 4 банални неизнудени грешки и Возниаки го врати брејкот без да мрдне, буквално. Оттогаш, па до крај се и појде од рака на нумеро 1 на ВТА. Во 1/2 ф. не би требало да има проблеми со Ли, но финалетооо биче весело (типувам со Ким нормално). :) :)

Без некои големи изненадување во полуфиналињата годинава.Топ 4 фаворитите во полуфнале, не верувам дека Мареј и Надал ке киксанат и ако не друго барем квалитетен тенис ке гледаме.Топ 4 те тенисери си покажаа дека заслужуваат да бидат на ранкингот таму кај што се моментално и се водечка силва во тенисот на денешницата.Браво за нив.Нека победи најдобриот(рафа)

Не е официјално ова дека топ 4 те се во полуфиналиња ама вечер ке се официјализира сигурно.Надал - Ферер 3-0, Мареј- Долгополов 3-1...

Ме изненади Новак.
Не очекував дека така лесно ќе помине со Бердих, а и Бердих со игрите до 1/8 финале даваше до знаење дека игра одлично..
Ќе биди тешко во 1/2 финале со Федерер, Новак е веќе во плус со бодовите, Федерер со поразот може да загуби многу бодови...бидејќи лани играше во финале и го доби турнирот.

Ауу, сабајле ке биде интересно. Иако станувам малце порано за на школо да погледам, па сега ке станам уште поранко.
Долгополов ме интересира како ке го сфати овој натпревар, дали ке игра како што играше или ке се осети замор. Мареј е во одлична форма, се надевам дека нема да биде цел тенис во 3 сета, се надевам дека Долгополовк е му зададе некое проблемче на Мареј. Како и да е сите Мареј го ставате дека ќе пројде, мене не ми мириса така, па ќе видиме.
Мареј е малку слаб на психата па затоа некако ме копка, ако биде толку сигурен Долгополов како што беше хмм интеренсо.

За Рафа не треба да трошам зборови, 3:0 и завршена работа. За жал ќе неможам да го погледам :/ поради ова школово.

Сакам Мареј да изгуби ама не ми северува искрено да ви кажам.Долгополов игра у животна форма на турниров ама мареј ке го сплеска се кладам.Слаб е на психа против големите тенисери ама ипак многу пати вака сме го потцениле па растур направил.Си игра човекот одлично мислам дека ке тепа и ке игра со надал полуфинале...

^
Ајде бе брат, кој очекуваше дека Долгополов ке го победи Цонга, кој очекуваше дека ке го победи на Содерлинг. Се е можно веќе, зошто да не!?
Сепак фаворит е Мареј и тоа голем, но ке видиме ... интересно во секој случај!

Се зезам бе, 3 саат е, од досада да се р'чнам малку у позитивна смисла со Надал фанови :)

Се чекаат жениве изгледа па да почне Мареј..Баш ќе ми биде мило да изгуби и да си ги спакува парталите :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom