бројкиве се од ракав извадени, не ми е верно додека нема нешто официјално да видам, ја лично знам луѓе од две места пошто сум роден во тетово а живеам у скопје и досега не сум сретнал некој да се исели во странство а знам прилично доста луѓе и ако овие статистики се точни сигурно некој би бил од странство во нив. А и не гледате дека сте манипулирани, сликава вика дека во 2015 само, пази во 2015 се иселие 78 илјади луѓе а во линкот пишува:
Членот на ДИК, Јакупи за БИРН објаснува дека податокот за 78.000 иселени граѓани значи дека толкав број според МВР се евидентирани во странство, а не дека се иселиле во 2015 година.
„Тоа не се граѓани кои се иселиле само минатата година, како што пренесоа дел од медиумите, туку лица кои го пријавуваат престојот во странство и дел од нив се заминати и претходно. Во 2014 година, податокот за вкупен број на иселени лица што го добивме изнесува околу 69.000 лица“, објаснува Јакупи.
брат од кај да знам, не им водам евиденција колку пари праат, сигурно не се богаташи.