Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Jas po prilicno primetuvam, kako snemuva luge od Skopje, osobeno poznanici so koi sum se druzel, sme odele vo isto skolo itn... Denovive ne znam mozebi e do mene samo, no centar nekako mi e zamren i toa vo pladnevnite casovi nema luge nema atmosfera, kako prano koga pominuvav vo nedela ili vo utrinskite casovi.

Баш пишав у Драга кајгана, у задњиве година дена околу мене луѓе компјутерџии што фатија магла, има толку како никад до сеа. Плус има доста што ги знам, што се спремаат да фатат магла.

Oд IT секторот се веројатно најмногу, меѓутоа ги има многу и од останатите професии. Машински & градежни иженери, доктори, архитекти итн. Доста ги има и без високо образование: мед. сестри & техничари ги има еден куп во Катар и Кувајт (од овие бегаат и повозрасни 45+), потоа овие по бродови што работат многу брзо фаќаат магла надвор, стјуардеси, автолимари & автолакери...

бројкиве се од ракав извадени, не ми е верно додека нема нешто официјално да видам, ја лично знам луѓе од две места пошто сум роден во тетово а живеам у скопје и досега не сум сретнал некој да се исели во странство а знам прилично доста луѓе и ако овие статистики се точни сигурно некој би бил од странство во нив. А и не гледате дека сте манипулирани, сликава вика дека во 2015 само, пази во 2015 се иселие 78 илјади луѓе а во линкот пишува:

Членот на ДИК, Јакупи за БИРН објаснува дека податокот за 78.000 иселени граѓани значи дека толкав број според МВР се евидентирани во странство, а не дека се иселиле во 2015 година.
„Тоа не се граѓани кои се иселиле само минатата година, како што пренесоа дел од медиумите, туку лица кои го пријавуваат престојот во странство и дел од нив се заминати и претходно. Во 2014 година, податокот за вкупен број на иселени лица што го добивме изнесува околу 69.000 лица“, објаснува Јакупи.

брат од кај да знам, не им водам евиденција колку пари праат, сигурно не се богаташи.
Затоа што си од скопје не приметуваш дека народ снемува. незнаеш како е во внатрешноста. отвори го линков и ќе ти стане јасно:
http://www.tirekovmirece.com/Novost...122-ученика,-а-завршуваат-354-деветоодделенци

и иван исцелител отиде у бољи живот
ivan2-447x640.jpg

Прават соросоидите кампања тука :icon_lol:.

Ко ќе ми текне на дебилите наши во Германија како брцаат во леген за Водици, ништо чудни исцелител да искине таму со левитација и сл.

Друштво, @BilboBaggins , @Roy Fokker , @ohrid66, @Beric Dondarrion, еве го Битушанец. Мило ми е што ви недостигав на темава :cool:

Бидејќи зборите за податоци од ЕУРОСТАТ, последната објава за емиграцијата од европските земји, вклучувајќи ја и Македонија е од 15/06/2015 и еве ја вебстраницата: http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-datasets/-/migr_emi4ctb . Според оваа последна објава од Еуростат за емиграцијата, од Македонија во последниот 5 годишен пресметан период 2008-2013 стојат 3456 иселени лица и тоа 751 лице во 2008 г, 2011 г 1290 лица и 1415 лица во 2012 г.[DOUBLEPOST=1454702722][/DOUBLEPOST]
има тренд не викам не, но 78 илјади е сериозна бројка, шака народ сме ќе приметиш било како тоа ти е еден цел град како битола да речеме, не е заебанција. Бројкиве се извадени од ракав.
Така е.

Друштво, @BilboBaggins , @Roy Fokker , @ohrid66, @Beric Dondarrion, еве го Битушанец. Мило ми е што ви недостигав на темава :cool:

Бидејќи зборите за податоци од ЕУРОСТАТ, последната објава за емиграцијата од европските земји, вклучувајќи ја и Македонија е од 15/06/2015 и еве ја вебстраницата: http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-datasets/-/migr_emi4ctb . Според оваа последна објава од Еуростат за емиграцијата, од Македонија во последниот 5 годишен пресметан период 2008-2013 стојат 3456 иселени лица и тоа 751 лице во 2008 г, 2011 г 1290 лица и 1415 лица во 2012 г.[DOUBLEPOST=1454702722][/DOUBLEPOST]
Така е.
Толку многу време ти требаше за оваа табела да ја ископаш? :pos::pos:
2009, 2010, 2013 ниту ЕДЕН жител на Македонија не се исселил :pos:

Толку многу време ти требаше за оваа табела да ја ископаш? :pos::pos:
2009, 2010, 2013 ниту ЕДЕН жител на Македонија не се исселил :pos:

Тоа се официјални ПОСЛЕДНИ податоци за емиграцијата од ЕУРОСТАТ од 15/06/2015, може секој да ги провери јавните податоци на нивниот вебсајт.

Тоа се официјални ПОСЛЕДНИ податоци за емиграцијата од ЕУРОСТАТ од 15/06/2015, може секој да ги провери јавните податоци на нивниот вебсајт.
Добро какви и да се, во наведените години буквално 0 жители се исселиле од Македонија?

Добро какви и да се, во наведените години буквално 0 жители се исселиле од Македонија?

Прашај ги тие од Еуростат.

Туку, зошто некој измислува дека се иселиле 600,000 последниве 5 години, па уште демек 78,000 последната 2015 година??? Ја знаеш поговорката, на лагата кратки и` се нозете :свиркам::свиркам::свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom