Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Ima be vaki kolku sakas....Bas tuka kade sto sum administracija ti e blushit rabota! Zidari i soferi ima kolku sakas ...sekoj zima plata spored iskustvo![DOUBLEPOST=1403884392][/DOUBLEPOST]
Ami ako e taka...Zosto Apple Google Microsoft,Cisco ne se Indiiski kompani? Zosto ti kupuvas Iphone a nekoja kineska glupost ? Neli ima spremni indiici ?

Во Гугл и Мајкрософт 99 посто работата е на индиски програмери. Не си свесен што збориш. 99% програмерите од Индија се со магистратури и докторати.

Во Гугл и Мајкрософт 99 посто работата е на индиски програмери. Не си свесен што збориш. 99% програмерите од Индија се со магистратури и докторати.
Na kraj kinezite ke kupat sve i niv sose partalite. :)

Ai Ai Ai :facepalm:.......Jas vi vikam deka pocnuva da propagaat ekonomsko jakite drzavi.Eve ke idat vo Makedonija na pecalka...................Abe roko moko i kompanija.Izgleda site vrti sukaj samo u parite se gleda.Nikoj drugo nisto ne gleda.Epa ako ne po 100 000 000 evra da ni dadat i u pekolot da ne pratat bitno ke bide ubavo.Abe mene tolku pari ne mi trebaat mi treba mir harmonija i da mi bide ubavo koga ke izlezam..Vo sekoj moment da si dojdam vo MK mozam da si gi zarabotuvam moite 60 000 a kamoli pomalce.NE MO ZAM....Koga ke se priupravi ebaniot sistem mozebi ke si dojdam ama momentalno.....Ptista nema.(Ke se gradat ne se sekirajte eve krediti se zemaa)-Skoli za decata nema,Zdravstvo????Ako ne si miljonas ke umres i ne te jebe nikoj.
Moze da odis kaj Zan Mitrev i ostanati kliniki.EEEEEE uste kolku ima.[DOUBLEPOST=1403887082][/DOUBLEPOST]
Епа солиден живот во Германија, Швицарска, САД и Австралија се толку пари 10 000 долари - евра, ако не ги прајш џабе малтретираш на тема, тоа ти ја ко ја да ја бранам каузава за останување у МКД ако не правам минимум 60 000 денари месечно. Чим ја правам толку, а еве ме прајте ограничен, приглуп, полуписмен и кратковиден, вие сигурно ќе заработите многу повеќе во Македонија од мене. Ама еве да се повторам, инатот не ви дава да признаете дека има можности во Македонија за да си живеете удобен - нормален живот, без да кукате дека се е катастрова, се ќе пропадне, државата ви брцка во џебот и дрн, дрн, дрн........у ваш стил работи за оцрнување на Македонија.[DOUBLEPOST=1403877341][/DOUBLEPOST]

Не пријател ти се гледа дека си Кумровачка школа, значи ти по муабетов имаш мешани родители и имаш голем траг од Југославија, тоа е убаво за тебе, ама Србија не е до Токио, затоа што таму имаше луѓе како тебе, а во Македонија се уште има луѓе кои ќе работат да создадат и да остават нешто, макар и ограничени. Тие истите луѓе можеби се борат да зарработат 20 000 - 30 000 денари, ама на крајот на денот се посреќни од тебе, зошто си направиле муабет со својот родител, брат сетра, роднина пријател, на крај краева со Македонец си направиел муабет, ти освен форумов и латиницава немаш друга преокупација
Brat maltretiram ili ne maltretiram taa e.Vrti sukaj kaj tebe se se vrti u praenje pari.Na koj do to mu e dojdeno i kako mu e dojdeno.Daleku sme so razmisluvanjeto.........I pak ti si patriotot.
Jebi ga nie si ja prodadovme drzavata.
A pak zamisli da bevme na vlast vo Makedonija

Ai Ai Ai :facepalm:.......Jas vi vikam deka pocnuva da propagaat ekonomsko jakite drzavi.Eve ke idat vo Makedonija na pecalka...................Abe roko moko i kompanija.Izgleda site vrti sukaj samo u parite se gleda.Nikoj drugo nisto ne gleda.Epa ako ne po 100 000 000 evra da ni dadat i u pekolot da ne pratat bitno ke bide ubavo.Abe mene tolku pari ne mi trebaat mi treba mir harmonija i da mi bide ubavo koga ke izlezam..Vo sekoj moment da si dojdam vo MK mozam da si gi zarabotuvam moite 60 000 a kamoli pomalce.NE MO ZAM....Koga ke se priupravi ebaniot sistem mozebi ke si dojdam ama momentalno.....Ptista nema.(Ke se gradat ne se sekirajte eve krediti se zemaa)-Skoli za decata nema,Zdravstvo????Ako ne si miljonas ke umres i ne te jebe nikoj.
Moze da odis kaj Zan Mitrev i ostanati kliniki.EEEEEE uste kolku ima.
Fintata e u toa so na avtohtonite domakjini ednostavno ne im se raboti. Zatoa se nudi rabota za amali i crnci od uvoz. Ne znam kako funkcionira sistemot tamu, ama eve domakinite znaci amalski raboti ne rabotat, gospod znae kade se zaposluvaat, i na mene ic ne mi e jasno. Sigurno ne se site u drzavno ama isto 100% e sigurno od fizicka rabota begaat so e mozno podaleku, se znae koj e za toa zadolzen. So e za mene najmesno funkcioniraat selata, i ima mnogu zemjodelci. A kaj nas i zemjata ja batalija poso na nikoj ne mu se raboti.

Lupetas naprazno....Eve ti fakt! Najdi gi 99 %

Employment Information

Last updated: June 5, 2014

Current Employment Headcount

Employees

Worldwide

127,104

USA

61,313

Puget Sound (Washington State)

43,031

Reported Gender Breakout (USA)

Employees

Percentage

Male

46,355

75.6%

Female

14,958

24.4%

Reported Ethnicity Breakout (USA)

Ethnicity

Employees

Percentage

Caucasian

37,354

61.0%

Asian

17,677

28.8%

African American/Black

2,074

3.4%

Hispanic/Latino

3,031

4.9%

Other**

434

0.7%

Multi-ethnic

713

1.2%

**American Indian/Native and Native Hawaiian/Pacific Islander. Totals and % denominators do not include

Znaci Asians 29 % i toa world wide....U asians spagaat Kinezi Indijci ,Japanci i ostala bagra!

Да официјално а неофицијално што работат колку се ? Полека полека и во Македонија ги имаш. сеавус ти е пример.

Да официјално а неофицијално што работат колку се ? Полека полека и во Македонија ги имаш. сеавус ти е пример.
Neprijaveni mislish? ...Haha smesen si! Koi se neoficijanite!

Не такви бе односно на такви што им прават работите. програмерите во тие фирми фино лепо си ја оутсорсираат работата во Индија и Кина.

Не такви бе односно на такви што им прават работите. програмерите во тие фирми фино лепо си ја оутсорсираат работата во Индија и Кина.
Ok daj fakt link statisika ? Jas ti dadov report od Microsoft! Vajlda nema da se potpirame na maalski muabeti!

Статистика ??? Ахахаххахха 90 посто си оутсорсуваат работите. Паметни се они. Земаат плата од неколку иљади а плаќаат на индиецот 200 долара месечно.

Статистика ??? Ахахаххахха 90 посто си оутсорсуваат работите. Паметни се они. Земаат плата од неколку иљади а плаќаат на индиецот 200 долара месечно.
Fakt ,link report? Ili koperacija muabet ke prajme?

Fintata e u toa so na avtohtonite domakjini ednostavno ne im se raboti. Zatoa se nudi rabota za amali i crnci od uvoz. Ne znam kako funkcionira sistemot tamu, ama eve domakinite znaci amalski raboti ne rabotat, gospod znae kade se zaposluvaat, i na mene ic ne mi e jasno. Sigurno ne se site u drzavno ama isto 100% e sigurno od fizicka rabota begaat so e mozno podaleku, se znae koj e za toa zadolzen. So e za mene najmesno funkcioniraat selata, i ima mnogu zemjodelci. A kaj nas i zemjata ja batalija poso na nikoj ne mu se raboti.
Не си се движел доволно меѓу домаќините па не знаеш. Многумина работат на места за кои просечниот македонец не ни знае дека постојат, а во македонија нема да постојат ни во слевниве 20 години. Пред некое време другар физичар одма после дипломирање се вработи во банка. Без никави врски во приватна банка. Рече им требело човек кој знае да ја аплицира математиката. Вакви примери има колку сакаш.

Не си се движел доволно меѓу домаќините па не знаеш. Многумина работат на места за кои просечниот македонец не ни знае дека постојат, а во македонија нема да постојат ни во слевниве 20 години. Пред некое време другар физичар одма после дипломирање се вработи во банка. Без никави врски во приватна банка. Рече им требело човек кој знае да ја аплицира математиката. Вакви примери има колку сакаш.

Каква врска има физичар со работа во банка. смрди сериозно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom