Ауфвидерзен Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата Bojco
  • Време на започнување Време на започнување
Нашите се власт у швицарска, вие македонците и квази татарите ќе ја гледате на ТВ

Дали е ОК ако ја гледам на метар и пол ЛЕД ТВ додека стриимувам со 800 ГБит од Гугл Фајбр? Чисто така информативно да видам каде има добри скијачки центри, за да знам каде да одам на скијање. Или мал ми е телевизорот?

Теоретски зборувам. :-)

@forca milan Со среќа и со лесно! А за тие што тандрчат дека у Македонија не се праи софтвер и дека кинези и индијци се поарни за работа од Македонци, нека поработат малце прво со Кинезите а особено со Индијците па ќе видат што е забава.
Фала. Остај ги секогаш ги има ваквите експерти што мислат дека се знаат. :D

За овие другите да не ви реплицирам по што не знам колку сте запознаени ама ова се просечните плати во Цирих.

Untitled.jpg
Untitled1.jpg

А кој ви кажа дека во Швајцарија ќе се кажувам дека сум Македонец? :rolleyes:

Нашите се власт у швицарска, вие македонците и квази татарите ќе ја гледате на ТВ
Ти сто посто си некој тежок трол. Оти нема шанси природно волку да си глуп. Не праве она толкави екстреми.

Ne go tupi pak so tie prosecni plati, realno e da ocekuvas na pola od prosekot. Sve e bruto znaci edno -30-40% e neto koga ke platis penzisko,zdravstveno i danok.
Eve i jas use ednas ke ti cestitam i posakam sreken pat i dobra pecalka.
baj d vej, na koja osnova i dokumenti te primile tamu? Poso i so italijanski i germanski pasos od lani gi vrakjaat nazad, mnogu tesko e da se dobie rabotna dozvola za svajcarija, ne pomaga ni EU pasos. Cisto onaka informativno prasuvam, pa i nekoj drug da razbere ako go zanima.

Последно уредено:
Со Германски ги враќале :pos: Имаа период од една година за давање на работна дозвола на сите земји членки на ЕУ. Пред неколку месеци многу заминаа и со БГ пасош, друго е што читате по интернет друго е кога ќе видите. Јас имам и Хрватски и Бугарски пасош.
Ај не треси тоа е просек на нето плата. Ниеден Швајцарец нема да преживее и ќе сака да дојде кај нас, ако се оди по твоите правила. :LOL:

Со Германски ги враќале :pos: Имаа период од една година за давање на работна дозвола на сите земји членки на ЕУ. Пред неколку месеци многу заминаа и со БГ пасош, друго е што читате по интернет друго е кога ќе видите. Јас имам и Хрватски и Бугарски пасош.
Ај не треси тоа е просек на нето плата. Ниеден Швајцарец нема да преживее и ќе сака да дојде кај нас, ако се оди по твоите правила. :LOL:
http://www.equaltimes.org/eu-workers-plunged-into?lang=en#.U4iJcFf57Mo
Kolku so mi e poznato na zapad platite sekade se izrazuvaat vo bruto, nikade nemas neto. Po novo i kaj nas se voveduva istata praksa.

ОК мали се платите во Швајцарија, нема живот таму ај помири се сега.

За овие другите да не ви реплицирам по што не знам колку сте запознаени ама ова се просечните плати во Цирих.
:rolleyes:

Другар немој да веруваш во тие анкети бидејќи не се точни...На почеток кога заминав јас Швајц мајка ми земаше само 1.300ЦХФ за чистенје во хотел а на таа анкетата горе ти пишува 2.200 минимална плата тоа не е точно и тоа за Курир или Возач што пишува дека е 6811цхф и тоа не точно татко ми зема само 3500цхф...Анкетата е тотално фејк...оди во Швајц па ке се увериш.

ОК мали се платите во Швајцарија, нема живот таму ај помири се сега.
Nikoj ne rekol taka, jas i sekogas navivam ako veke se odi nadvor najdobri se svajcarija i norveska. Mozes da gi procitas moite postovi nazad po temava. Samo ne treba da se preteruva so opevanjeto.
:D

Да не бевте преку македонец/или сврзан со македонска фирма?

Имам јас искуство со неколку фирми за работа во швајцарија, и инспекциите се неверојатно ригорозни, кога станува збор за исплаќање на минималец.

Да не бевте преку македонец/или сврзан со македонска фирма?

Имам јас искуство со неколку фирми за работа во швајцарија, и инспекциите се неверојатно ригорозни, кога станува збор за исплаќање на минималец.
Svajcarija ako ne se lazam nema vovedeno minimalna plata, isto i germanija. barem zasega uste ne.

Бугарите и Романците имаат дозволен престој од 3 месеци во Швајцарија.

Special restrictions applying to Bulgarian and Romanian nationals
Special restrictions applying to Bulgarian and Romanian nationals will remain in place until 2016. Please read FOM factsheet.

Croatia joined the EU on 1 July 2013. The regulations for third-country nationals will, however, continue to apply Croatian citizens until the extension of the Agreement on the Free Movement of Persons, and it is not currently known when the extension of the Agreement will come into force.

Никогаш татар нема да може да работи у швицарска !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom