Audioscrobbler/Last.fm

• Креатор на темата Креатор на темата Locutus of Borg
  • Време на започнување Време на започнување

Locutus of Borg

Trekkie
Член од
5 август 2005
Мислења
301
Поени од реакции
4
Веб-сајт
maktrek.blogspot.com
Порано беше Audioscrobbler, сега е Last.fm (од пред некоја недела).

Се работи за сајт кој преку plugin се врзува со mp3 плеерот кој што го користите. Се што ќе слушате на вашиот плеер се испраќа на сајтот и генерира топ листи на најслушани изведувачи, песни, албуми и сл. Притоа давајќи ви препораки за слични изведувачи.

Еве ја мојата страна - http://last.fm/user/Sinner666 . Тука може да видите што слушам. :)

Audioscobbler, е навистина интересен проект. Проверете. :)

Многу добро
и јас сум таму
проверете ме (долу во потписот имам линк)
Посебно добро во ова е што можи да ти препорача музика врз основа на песните кои ти се слушани

Страничкава е интересна и јас се зачленив пред недела дена... баш кликнав на линкот што му е потпис на virtuala ме интересираше што ли ќе му е тоа „СЕГА СЛУШАМ“ и така ја најдов страничкава...

А еве ја мојата play листа за денес... http://www.last.fm/user/vodkamixx

ја влегов у групата, ама како може да се искључи да не ти регистрира кои песни ги слушаш кога не си на компјутер, зашто ке седне сестра ми на компјутер ке укључи азиз на винамп и после ке испадне дека ја сум слушал :D

Гижо напиша:
ја влегов у групата, ама како може да се искључи да не ти регистрира кои песни ги слушаш кога не си на компјутер, зашто ке седне сестра ми на компјутер ке укључи азиз на винамп и после ке испадне дека ја сум слушал :D

Едноставно му правиш disable на plugin-от.

Мене ме мрзи да се регистрирам, башка преку такво ми е од спам заради регистрации на секакви страни. :roll:

Acid напиша:
Мене ме мрзи да се регистрирам, башка преку такво ми е од спам заради регистрации на секакви страни. :roll:

кога се регистрираш на оваа страна немораш да ја кажеш емаил адресата :wink: така да нема ни спам да добиваш

Гижо напиша:
Acid напиша:

кога се регистрираш на оваа страна немораш да ја кажеш емаил адресата :wink: така да нема ни спам да добиваш
Одлично, тогаш сега ќе се регистрирам.

Okej, регистриран сум - сега како да ја овозможам таа опција што ја користите сите? :D

кога се регистрираш има да даунлоадираш плагин, со тој плагин вебот ти регистрира кои песни ги слушаш, плагинот после регистрирањето треба да ти се појави како следен чекор

Acid напиша:
Okej, регистриран сум - сега како да ја овозможам таа опција што ја користите сите? :D

И како надополнение на Гижо, стегаш Install на плагинот, и ти се инсталира и се наоѓа во Options -> Preferences во категоријата Media Library... и после ти само слушај си Цеца а ние сеир ќе ти фаќаме... :lol: :lol:

И само ви ги регистрира мп3 песните со ID3 тагови, вма и остало, јок, така да напрај и ги на сестра ти песните вма или пак исклучи и ги таговите :lol:

Инаку и ја се вклучив во групата на Кајгана... на last.fm :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom