ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Точно, ама врвни спортисти како него (ипак е у топ 10) не смеат да си го приуштат луксузот да мислат дека натпреварот е готов, дека го имаат во рака итн. Не игра Родик прв пат, башка Надал е познат по тоа дека игра одлично под притисок и дека милион пати така вртел мечеви во своја корист. Родик сигурно знаел дека Надал е многу непредвидлив и сам си е крив за неуспехот. Не мораше така експресно да го напушти теренот. Може и му се плачеше, кој знае...

Не се фаќајте за ситници, ако ги гледавте мечевите вчера, а и денес поразените одма послем мечот го напуштија теренот...така да нема врска тоа што Родик од добиен меч на крај загуби, па да плачи. :smir:

Не се фаќајте за ситници, ако ги гледавте мечевите вчера, а и денес поразените одма послем мечот го напуштија теренот...така да нема врска тоа што Родик од добиен меч на крај загуби, па да плачи. :smir:

Па не реков дека отишол и плачел. :) Само дека могуче е и тоа, ипак мислеше дека негов е мечот. На крајот од мечот беше целиот изгубен утна и страна кај треба да иде за да си ја зема торбицата...
Не велам дека е лошо или да го напаѓам, ама едноставно се изгуби човекот на крај, што впрочем би му се случило на секој.

Точно, ама врвни спортисти како него (ипак е у топ 10) не смеат да си го приуштат луксузот да мислат дека натпреварот е готов, дека го имаат во рака итн. Не игра Родик прв пат, башка Надал е познат по тоа дека игра одлично под притисок и дека милион пати така вртел мечеви во своја корист. Родик сигурно знаел дека Надал е многу непредвидлив и сам си е крив за неуспехот. Не мораше така експресно да го напушти теренот. Може и му се плачеше, кој знае...
Епа ова што го кажа, од кај да знаеме што си мислел Родик. Пример си мислел дека е во топ10 и дека е искусен тенисер и дека победата му е во рака, сервисот ми оди нема што да бара Надал. Можно е и тоа да си го мислел, и да. Стварно беше глупо, само незнам што му кажа на Надал, дали барем му честита за ова игра, а може и да е проговорил нешто друго, како и да е, овој меч помина Надал си победи, одиме утре со другите двојки ако не се лажам утре се игра ? :)

Море за малце Надал да го касне :) Иначе наредна партија Федерер - Мареј,ќе биде јако!

Охооо плачел тој после у хотелот хахаха, плачел како мало детенце

Federer Express ...:toe:
Убедлива игра против Мареј, првиот сет 6-4, вториот 6-2.
Одлична игра на Федерер, одамна оваков тенис нема прикажано.

Добро играше Федерер, ама Мареј е дупе кое никогаш нема да може да се носи со Федерер и Надал:smir:

Federer Express ...:toe:
Убедлива игра против Мареј, првиот сет 6-4, вториот 6-2.
Одлична игра на Федерер, одамна оваков тенис нема прикажано.

Јас за разлика од сите сум нешто повеќе од фан. Тоа е реалноста.

Да Федерер изигра одлично,но...Мареј беше инвалид у прв сет, за вториот нема што неможеше ништо да направи ама за првиот сет причината за огромната домнинација на Федерер беше и слабата игра на Мареј не само добриот Федерер.

Како и да е GO ROGER!!

П.С. Мареј бил и ќе ми остане еден од најантипатичните тенисери кои некогаш играле, заедно со Содерлинг.

Нема везе бе супер си игра Роже сега за сега на турниров,и двата натпревари ги доби со 2-0,скоро е веќе пласиран.

Јас за разлика од сите сум нешто повеќе од фан. Тоа е реалноста.

Да Федерер изигра одлично,но...Мареј беше инвалид у прв сет, за вториот нема што неможеше ништо да направи ама за првиот сет причината за огромната домнинација на Федерер беше и слабата игра на Мареј не само добриот Федерер.

Како и да е GO ROGER!!

П.С. Мареј бил и ќе ми остане еден од најантипатичните тенисери кои некогаш играле, заедно со Содерлинг.

И мене ми е премногу антипатичен, неможам да го поднесам со таа одвратна фаца:tapp:

Утре во 21.15 играат Новак-Надал еден од најинтересните мечеви на турнирот... и педерите од 5+ многу вероватно е дека нема да го пренесуваат исто како што не го пренесуваа мечот Содерлинг-Ферер. :tapp: ...туку ќе пренесуваат ЛШ и тоа дерби мечот Хапоел-Бенфика...ццц

Инаку Содерлинг очекувано си триумфираше над Ферер.

Утре ке биде тешко со Ноле очекувам добар меч во 3 сетови и секако победа на Надал :pipi:

15:15h Roddick - Berdych
21:15h Nadal - Djokovic

Доколку победи Родик мислам дека има шанси да иде и понатаму ако ја игра следната со Ноле, меѓусебниот скор нешто друго покажува ама може и да не значи ништо:smir:

--- надополнето ---

Roddick - Berdych 5-7 3-6

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom