ATI vs Nvidia

• Креатор на темата Креатор на темата LP Fan
  • Време на започнување Време на започнување

ATI ili Nvidia

• ATI

Гласови: 90 33,1%
  • Nvidia

Гласови: 182 66,9%

• Вкупно гласачи
    272
Кратко беше ама.....тоа е тоа....
4870x2, веќе не е најјаката карта на светот....
GTX295 е веќе на врвот....
Само во ограничен број на тестови 4870x2 е подобра....
од друга стана пак нвидиа-та е малце поскапа ~500 usd, ати-то е малце поевтино....~450 usd
зборам за во нормалните држави ......:helou:

И јас едвај ја чекам 128-јадрената карта од нвидиа...:baeh:

Мислам дека ова ќе ги заќути сите лудаци што мислат дека ГТХ 295 е подобра од 4870х2. Еве ви слика од мојот систем спореден со систем со ГТХ 295:

hahahahahass0.png

Мислам дека ова ќе ги заќути сите лудаци што мислат дека ГТХ 295 е подобра од 4870х2. Еве ви слика од мојот систем спореден со систем со ГТХ 295:

hahahahahass0.png

И шо со ова....жити се....:pos: 3dmark.... не ме смеј
Ај види овa....

17989ew9.png

17991vn0.png

17992gj0.png

Haha dobar vic. 4870x2 ja tepa 280GTX za 33%, a vo ova specifikaciive na GTX 295 si potenciral toa dole a da potencirase deka ima 480 Processor Cores , a 4870x2 ima 1600 + vo kombinacija so noviot 9.1 catalyst tesko da ke i se sprotistavat geforce :helou:

Да да, се гледа дека се разбираш во хардвер... :tapp:

NVIDIA и ATI имаат МНООООГУ различна архитектура, значи не се исти процесорите, НЕ СЕ ИСТА АРХИТЕКТУРА!!!

А еве да речеме дека се, тогаш зашто NVIDIA има толку многу GB/s memory bandwidth? (логиката ти е у минус значи, сам се заеба)

Еве види сам колку е разликата....

crysiswhvi4.png

Ехх бре...Пак истите муабети и мене ми ги викаше максовизија со тоа факе, паинт и така натаму...

I ocigledno lugjevo na forumov, nemaat iskuseno ATI pa se prezasiteni so idejata deka stom imaat GeForce toa e najdobro. Taka mislev i jas koga imav GeForce, no ne poveke

I ocigledno lugjevo na forumov, nemaat iskuseno ATI pa se prezasiteni so idejata deka stom imaat GeForce toa e najdobro. Taka mislev i jas koga imav GeForce, no ne poveke

ај читај...

....Far Cry 2 has also benefitted a bit from the new drivers but only in 1920x1200 and only with Radeon HD 4870 X2. In all other cases, except the first 3DMark Vantage test, there was either no noticeable performance increase, or it was so small that could be regarded as a measuring error. Overall, we see that Catalyst 8.12 hotfix has already unwrapped the main performance potential, so the new recently released catalyst 9.1 has barely added anything to that....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom