Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали некој друг вчера, околу 5:30, неколку минути пред изгрејсонце (дневна светлина) го забележа големиот метеор што се распадна на неколку делови и беше проследен со не толку силна експлозија?
Во кој дел од небото? Буден бев, ама не слушнав такво нешто, ако за Скопје зборуваш.Дали некој друг вчера, околу 5:30, неколку минути пред изгрејсонце (дневна светлина) го забележа големиот метеор што се распадна на неколку делови и беше проследен со не толку силна експлозија?
Tell me more!
Некаде на вести нешто, не спомнаа?
Во кој дел од небото?
Утре вечер ќе се најинтензивни.До кога се персеидите? Цел август?
Инаку @The_Red1 за викендов временската прогноза не е баш за набљудување небо.
Месечината е скоро полна, да, ама и облачно време е најавено. Тоа мислев.Утре вечер ќе се најинтензивни.
Знам, месечината заебава, ама до кај 11-12 ќе може да се види нешто. Да е надвор од град или осветлено место ќе се гледа ама далеку е Козјак.![]()
Било каде.Каде може да се видат? Накај североисток? Оти сум скаран со ориентација, небо и соѕвездија нешто![]()
https://www.mkd.mk/galerii/impresivniot-meteorski-dozhd-perseidi-nad-kozjak-i-kuklice#1Вечерва слабо, вратот ми се укочи за жални 3-4 метеорчиња. Тибам облаците.![]()