Assassin's Creed: Brotherhood

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зборував за двојката и Brotherhood(поточно сагата на Ецио).
Јас зборував за сите можни Assassin's Creed (и игри и стрипови и книги и Assassin's Creed Wiki), приказната е У ПИЧКУ МАТЕР добра.

A

Auditore

Гостин
Мааната ја наоѓам во слабата приказна(овде не го вклучувам делот на Дезмонд).

Во кецот приказната имаше епски шмек,ти даваше чувство дека правиш нешто значајно за човештвото(зад кулисите).Во двојката и Brotherhood имав чувство како да се борам со ситни риби.
За двојката не се согласувам, за кецот неможам да коментирам затоа што ја играв само до Еурасалим поради багот, за БТХ се согласувам делумно.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Јас да почнам да ги играм Убијциве 10 смртни казни изгледа ќе заработам од овде. :icon_mrgr:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас да почнам да ги играм Убијциве 10 смртни казни изгледа ќе заработам од овде. :icon_mrgr:
Треба да престанеш да преведуваш наслови од игри. Звучи многу грдо/тапа/срање/за нигде :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Треба да престанеш да преведуваш наслови од игри. Звучи многу грдо/тапа/срање/за нигде :)
Ебаму мајката, да не дојдоа времињата каде треба да се повикуваш на Уставот за да можеш да го користиш мајчиниот а воедно и национален јазик?

Плус, на англиски Ај Газгазин е убиец, а creed што е? Со пола разбран наслов одиме во поход да убиваме кралеви или дожови или останати важни фацки?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ебаму мајката, да не дојдоа времињата каде треба да се повикуваш на Уставот за да можеш да го користиш мајчиниот а воедно и национален јазик?

Плус, на англиски Ај Газгазин е убиец, а creed што е? Со пола разбран наслов одиме во поход да убиваме кралеви или дожови или останати важни фацки?
  1. A formal statement of religious belief; a confession of faith.
  2. A system of belief, principles, or opinions: laws banning discrimination on the basis of race or creed; an architectural creed that demanded simple lines.
Ова ти е исто како The Matrix ти да го нарекуваш МАТРИЦАТА :pos:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
  1. A formal statement of religious belief; a confession of faith.
  2. A system of belief, principles, or opinions: laws banning discrimination on the basis of race or creed; an architectural creed that demanded simple lines.
Ова ти е исто како The Matrix ти да го нарекуваш МАТРИЦАТА :pos:
Епа ни така не разбирам, преведи ми на македонски, па да биди едноставно за разбирање.

Инаку МАТРИЦАТА е сосема добар превод. Евентуално може ШЕМАТА или МРЕЖАТА.

Јас незнам зошто воопшто се расправаме. Сите книги преведени на македоски имаат и наслов на македонски, сите филмови што се прикажуваат на кино или се напишани по додатоцине во весниците имаат наслов на македонски. И сите ние што сме го кажувале насловот на македонски сме будали!

A

Auditore

Гостин
Ја разбра ли некој целава приказна на крај?
Јас ништо не разбрав, цело време во шифри се зборува т.е таа божица цело време му се обраќа во шифри и ништо не сфатив..Зошто ја уби Луси?
Зошто божицата вели дека е ова крај на патот дека ова е финалниот пат и дека тој ништо не знае?
Ништо не сфатив на крај..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас ништо не разбрав, цело време во шифри се зборува т.е таа божица цело време му се обраќа во шифри и ништо не сфатив..Зошто ја уби Луси?
Зошто божицата вели дека е ова крај на патот дека ова е финалниот пат и дека тој ништо не знае?
Баш затоа ќе има Assassin's Creed: Revelations (revelations = разоткривање)

Мене побитно ми е да дознаам како Altair станал Ultimate Assassin (и како го направил тој арморот преку јаболкото)

A

Auditore

Гостин
Баш затоа ќе има Assassin's Creed: Revelations (revelations = разоткривање)

Мене побитно ми е да дознаам како Altair станал Ultimate Assassin (и како го направил тој арморот преку јаболкото)
Ахам, фала за преводот не знаев што значи ревлејшнс, иначе да и тоа е интересна теза како Алтаир станал толку моќен но мислам дека тука е поврзано убиството на Ал Муалим и некоја комбинација со јаболкото, па пак се сведува нешто интересно, дали Ал Муалим всушност бил агент на темпларите?
На крајов успеав да сфатам дека Луси била на некој начин Обстерго агент но тоа не е сигурно и дека Ецио преку јаболкото мора да ја пронајде Ева затоа што тој е всушност Адам и со неа да има син, но пред тоа нели се потенцираше некаква порта значи заедно со Ева да ја отворат таа порта, навистина интересно посебно кога ќе се земе предвид на она ДеТрут кога Адам и Ева бегаа во градината заедно, колку и да мислам има милион тези што можат да се повржат во врска со приказната, замрсена е до крај..
Damn..this game rulz!

A

Auditore

Гостин
За сите оние како мене кои се прашуваат околку целата збрка на крајот на играта еве едно мислење кое според мене држи вода:
Lucy tells Desmond that as soon as they receive the apple, they will meet the other assassins (which have not been introduced yet)

Lucy is stabbed by Desmond under the control of the apple and Minerva (in assassins creed 1, Altair is stabbed but this is to teach him a lesson). Lucy is not died. I know the trophy title; but that is because Desmond, having feelings for Lucy, is crushed. Minerva tells Desmond that he wants him to focus on the goal of saving the world, finding Eve in Eden. Because Adam and Eve’s genetics are half of those who have came before and half human, and the fact that those who have came before are now extinct, Minerva maybe trying to get them to have a child which we know will carry half of Adam and eve’s genetics, which possibly may carry the full genetic code of those who came before.

If you understand the symbolism in the game and occult, relate this to the movie the matrix. Morpheus sacrifices himself so that the one can carry out his mission. It does not mean that he died; just that it is a test which brings out the hero. Desmond is not yet an assassin; he might become one at the end of the next assassin creed. Notice Desmond’s shirt.

Desmond during the credits seems to be in trouble, it could be related to the fact that the apple has affected him, Minerva wants him to be in the animus to find the other temples, his body needs to therefore be put back in, a prison for Desmond until he can solve it. The two people that are talking are the other assassins that Lucy talked about meeting them as soon as he gets the apple. They arrived after the fact Desmond stabbed Lucy.

Now if Lucy is a double agent, this might explain the red footprints outside when she is missing. She effectively switched sides near the end of assassin’s creed brotherhood, and tipped of the templar’s. It can be argued that throughout the game she is never red during eagle eye. Could it be a templar inside the villa complex, like the one that sold out Ezio, or the chick that said that he would have a surprise the next morning? Could the villa be full of templar’s and were awaken by them coming there late at night.

It might explain how she has skills like Desmond, Abstergo we know are training people to be like the assassins. She was helping the head of Abstergo to achieve this goal, and may have gone through the process. It would also explain how they easily escaped Abstergo giving Desmond the illusion he should go into the animus and search his memories without hesitation.

This might also explain how the animus was hacked by subject 16, how could he have hacked the animus at abstergo. Did Lucy help him? She also told the others (Desmond) that he killed himself. Yet, subject 16 is alive. Was it staged? I know people say that it is his conscious, but I doubt that because they were having a conversation, not a memory. What I believe to be subject 16 warns Desmond in an email to look out from the others. It could be explained by the animus being connected to others, like the concept of how the abstergo agents are being trained against each other. So, the animus 2.0 is connected to abstergo.

Lucy never explains herself; she always says she has her ways.

What can be suspected to be subject 16 in the modern day, giving proof that he is alive, said to watch out for the others (Lucy) in the email, during the conversation he tells him that she is not who she says she is (could be Minerva or Lucy). Minerva wants to have his off spring with her genetics, or Lucy being a Templar. The blood on the walls of abstergo could be a templar’s, given subject 16 escaped given his skills. Who could use so much blood from their own bodies to draw so many pictures, it must be someone else.

If the templar’s have captured Desmond at the end, given that he is not in the animus, then Desmond will have the epic opening scene where he has to escape from them in the next game. The reason why this is wrong is because if Desmond had become unstable in the animus, why would they take him out and then discuss to put him back in. Second, if Lucy is a good guy, did not tip off abstergo, how did they locate the assassins so easily from inside the temple, and take him to their facility (to an animus). If these guys are the assassins, we know they have mobile animus in the truck, that’s why they can easily get him to one.

Извор:

Член од
27 октомври 2009
Мислења
113
Поени од реакции
30
Епа не најдов соодветна тема за овоа прашање така да тука се решив да пишам :D
Едноставно... Ја уклучувам играта и се е во ред на највисока резолуција (освен што малку сецка), и сеа да не сецка најпоштено си намалувам резолуција и екранот(сликата) ми се става во центар и се намалува. Чаре !? Еднаш порано го имав овој проблем али го решив некако(и не се сеќавам како :D). А иначе на Win7 е овоа...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ти кажам една (јавна) тајна. Приказната не е наменета да се разбере или да се сфати или пак да има порака и поука.
Направена е цело време да има некое плеткање и да си мисилиш дека ај во следниот дел ќе се разреши. И така ќе испечатат едно 4-5 а можи и 6 дела.

A

Auditore

Гостин
Ти кажам една (јавна) тајна. Приказната не е наменета да се разбере или да се сфати или пак да има порака и поука.
Направена е цело време да има некое плеткање и да си мисилиш дека ај во следниот дел ќе се разреши. И така ќе испечатат едно 4-5 а можи и 6 дела.
Ова што ми го кажа е цел на секоја компанија што прави видео игри и филмови, секако пред се затоа што носи многу повеќе профит.
Но факт е дека AC нуди многу повеќе од само обично плеткање, затоа што можеш да го провериш линкот погоре ако не си ја играл играва, а според постов сум уверен дека ја немаш играно и да согледаш дека има приказна која е итеткако поврзана(мислам на вториот и третиот дел).

Kajgana Shop

На врв Bottom