Археолозите тврдат дека нашле коски од Исус

• Креатор на темата Креатор на темата john do
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе се и шајки, и коски, и ДНК анализи, и манџа и питулици. На верниците лично Христос да им се појави и да им кажи дека ги лажел, и дека христијанството е лоша копија и само уште една во низата лаги, ништо нема да се смени. За повеќето луѓе, без некаква илузија животот е неподнослив...

Никој не би умрел за лага, колку наивно... Претпоставувам илјадниците муџахедини кои ги дале своите животи за величенствениот Алах се доказ дека и исламот е вистина.

Не е баш така. Муџахедините не тврдат дека го виделе мелекот Џибраил како му го рецитира Кyранот на Мухамед. Тие не умираат за нешто што виделе со свои очи, слушнале со свои уши или допреле со свои прсти. Тие умираат чисто од убедување дека така ќе му бидат угодни на Алах и дека ќе заслужат награда и добро место во Џенетот.

Првите христијани умреле не затоа што верувале дека Исус воскреснал. Тие не умреле затоа што комшијата на пријателот на нивниот пријател им рекол дека Исус воскреснал. Тие умреле затоа што со свои очи го виделе воскреснатиот Исус, затоа што со свои уши го слушнале, а некои од нив и со свои раце го допреле.
Се надевам ја сфати разликата.

Првите христијани умреле не затоа што верувале дека Исус воскреснал. Тие не умреле затоа што комшијата на пријателот на нивниот пријател им рекол дека Исус воскреснал. Тие умреле затоа што со свои очи го виделе воскреснатиот Исус, затоа што со свои уши го слушнале, а некои од нив и со свои раце го допреле.
Се надевам ја сфати разликата.

Е шо таков Исус шо остава да заради него да умираат невини луѓе??
И то само шо го виделе!
Па бог ли е или не е ? не можеше некако то да го спречи, да речи “остајте ги луѓето ете јас умрев за сите вас и за нив и сега доста убивања ојте си дома!!“

Е шо таков Исус шо остава да заради него да умираат невини луѓе??
И то само шо го виделе!
Па бог ли е или не е ? не можеше некако то да го спречи, да речи “остајте ги луѓето ете јас умрев за сите вас и за нив и сега доста убивања ојте си дома!!“

Се разбира дека можел, но не сакал. Си има тој причина зошто го дозволил тоа. Христијаните не гледаат толку трагично кон смртта. Впрочем, смртта за христијаните значи средба со Христос и одење на подобро место. Со тоа што Христос дозволил да умрат тие христијани, на тој начин го направил нивното сведоштво посилно, помоќно. Затоа и експлозивно се ширело христијанството во 1ви век.

Се разбира дека можел, но не сакал. Си има тој причина зошто го дозволил тоа. Христијаните не гледаат толку трагично кон смртта. Впрочем, смртта за христијаните значи средба со Христос и одење на подобро место. Со тоа што Христос дозволил да умрат тие христијани, на тој начин го направил нивното сведоштво посилно, помоќно. Затоа и експлозивно се ширело христијанството во 1ви век.
Следи го нивниот пат. Умри со маченичка смрт. Биди топ рисјанин!

Следи го нивниот пат. Умри со маченичка смрт. Биди топ рисјанин!

Самоубиството е грев, затоа што во тој случај јас сум убиецот, иако на самиот себе. Христијаните не умирале ниту сосила, ниту со намера. Биле затекнати во такви околности. Денес условите се поинакви. Шо да праам не сум ја крив за тоа.

Самоубиството е грев, затоа што во тој случај јас сум убиецот, иако на самиот себе. Христијаните не умирале ниту сосила, ниту со намера. Биле затекнати во такви околности. Денес условите се поинакви. Шо да праам не сум ја крив за тоа.
Ќе одиш во Техеран, Кабул или на Западниот Брег и ќе сведочиш за вистинската вера во ристос и апостолите, се со намера да ги спасиш тие изгубени души. Таман што си кажал збор два и одма си во рајот, играјќи фудбал со ристе и веселата дружина.

По се изгледа не му се умира; не сака да биде херојот во христијанството. ;-)
stravot raga laga , a hrabrosta , vistina.
--- надополнето: 8 март 2012 во 19:52 ---
Ќе одиш во Техеран, Кабул или на Западниот Брег и ќе сведочиш за вистинската вера во ристос и апостолите, се со намера да ги спасиш тие изгубени души. Таман што си кажал збор два и одма си во рајот, играјќи фудбал со ристе и веселата дружина.
zarem nema takvi koi odat tamu i ja kazuvaat vistinata ,ama so nasilstvo i so ubistva ,

za takvi nemam slusnato ama za obratno, ne samo sto imam slusnato, imam i videno.

Large numbers of atheists, humanists, and conspiracy theorists are raising one of the most pressing questions in the history of religion: "Did Jesus exist at all?" Was he invented out of whole cloth for nefarious purposes by those seeking to control the masses? Or was Jesus such a shadowy figure—far removed from any credible historical evidence—that he bears no meaningful resemblance to the person described in the Bible?

In DID JESUS EXIST? historian and Bible expert Bart Ehrman confronts these questions, vigorously defends the historicity of Jesus, and provides a compelling portrait of the man from Nazareth. The Jesus you discover here may not be the Jesus you had hoped to meet—but he did exist, whether we like it or not.

Најновата книга 2012год. од Барт за Исус и.... читате погоре на англиски да не преведувам...:rolleyes:

Отриени ли се Исусови остатоци во гробница во Ерусалим или е само скапа археолошка манипулација? Библиографот Џејмс Табор и познатиот режисер на документарни филмови Симча Јакобовичи тврдат дека во една древна Ерусалимска гробница, покрај тоа што откриле неколку саркофази кои датираат од првиот век, пронашле и посмртни остатоци од Исус и неговото семејтво.
elena_89255.png
Нивното истражување започнало откако добиле дозвола од израелските власти да отворат дупка на крипта со помош на рака-робот. На неа поставиле камера со чија помош откриле неколку саркофази кои биле изработени од креч. Гробницата во која се откриени контроверзните саркофази датира од седумдесетите години по Христос, а оддалечена 60 километри од локацијата која дотогаш била препознатлива како семејната гробница на Исус.
Ваквиот расплет на состојбата би можел да ја фрли на колена верата стара два милениума. Многу теолози и археолози оваа теорија ја отфрлиле како невистинита.

Најголема хула што може да постои!
ГОСПОД ДА ИМ ПРОСТИ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom