Apple на суд поради Siri

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Њујорчанец поднесе тужба против Apple бидејќи е незадоволен од виртуелниот асистент на Apple достапен на iPhone 4S, тврдејќи дека во пракса неговите функционалности не функционираат како во рекламите за производот.

Еден од главните адути на најновата генерација на iPhone е виртуелниот асистент наречен Siri. Воедно, Siri e и една од најкористените функционалности во промотивните активности на Apple за iPhone – во многу реклами се прикажани луѓе кои го користат Siri за да закажуваат состаноци или да пронајдат ресторани, a Siri работи перфектно.

Но, еден њујорчанец кој е корисник на iPhone 4S смета дека Apple лажно ја претставува апликацијата и дека рекламата праќа погрешна порака за тоа кои се вистинските можности на Siri, па чувствувајќи се измамен поднесе тужба против Apple, пишува Wall Street Journal.

Гласноговорникот на Apple одбива да ја коментира тужбата.

via Kajgana.com

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Ја се здрмав јаки пари од кејф само за ова сири. Овај некој му требаат пари па ај сеа да земиме од негде.
Сири си е супер само не им чини што за секое софтвер треба хардвер, секое убаво надоградување мора да го имаш со ново парче.

Нека јадат гомна сите душмани ама ејпл колку шо придонесе неможе ни мајкрософт со оние глупине концепти за 2020, мене искрено сири ми ја олесни работата за 30 посто, доволен пресврт после глупите виткачки елсатични телефони и пиздаматерина 16 мегапиксели.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Гласноговорникот на Apple одбива да ја коментира тужбата.
Оф - македонскиот збор е портпарол.
Он - американците живеат за да тужат. Типот пробува ако може да извади пари, не верувам да му успее.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ај кажи сири на долниот да ми свири која глупост

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.734
Поени од реакции
4.485
Не верувам дека имаат некој легален пропуст во компанија од светски рамки како Апл.
Кога прават договор секогаш тие се во предност така да не мислам дека ќе има успех со тужбата .Ама останува да видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom