Campari дефинитивно. Чист аперол не знам кој пие, највеќе се продава Аперол сприц. Јас лично кампари имам пробано на 10-11 години и топ ми е од тогаш до ден денес. Го пијам чисто, евентуално со парче свеж портокал ради шмек. Предлог, пробајте коктел Негрони - една третина од коктелот е кампари во комбинација со темен(сладок) вермут и (мислам)џин- се класира како машки коктел - аперитив.
Го имам пробано. Не се баш слични. Темниот(россо) е по вискозен, има како чадест тегавец фкус, и подтони на чај од камилица.
Белиот го имам пробано, но не може да ти го опишам многу добро. Како....благ џин со дополнителни билки... ама по пријатен.
Засилени вина, не ферментирани. Замисли...мало количество водка на вино. Секако, со билки и други ствари(линцура, кардамом, итн). Ако ферментираш вино добиваш оцет...
Засилени вина, не ферментирани. Замисли...мало количество водка на вино. Секако, со билки и други ствари(линцура, кардамом, итн). Ако ферментираш вино добиваш оцет...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.