Апел за помош на Боро Стаиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Не ме напаѓајте, пробајте поотворено да размислувате и кажете ми зошто вакви концерти не се прават многу почесто? Не викам дека е погрешен концертов, но кој е Боро Стајиќ и зошто е попривилегиран од другите лица за кои не се прават хуманитарни концерти и има само телефони?

Не ме напаѓајте, пробајте поотворено да размислувате и кажете ми зошто вакви концерти не се прават многу почесто? Не викам дека е погрешен концертов, но кој е Боро Стајиќ и зошто е попривилегиран од другите лица за кои не се прават хуманитарни концерти и има само телефони?

Треба, ама кој ќе фати врски со медиумите, тој случај добива повеќе внимание. Не е во ред, но кога веќе имаш случај за кој што си свесен дека постои, и можеш да помогнеш, не гледам поента во тоа да се седи дома или трошат пари на друго место. А зошто вака нефер се постапува ќе треба да ги прашаш медиумите а впрочем и владата на Р.М. На погрешни луѓе го поставуваш прашањето.

Тука станува збор и за лобирање и за помасовно трчање и барање организатори и спонзори.
До сега имало неколку хуманитарни концерти, не е Боро единствен исклучок од ова.

Како тоа е попривилегиран ? Ти мислиш дека концертот за Боро Стајиќ и броевите од небо паднаа ? Во тоа се вложени неколку месеци макотрпна работа и одење по надлежни институции и луѓе за да се стигне до таму каде што е во моментов. Јас овде не гледам што е нефер. Тие што сакаат да организираат концерти или пак да отворат броеви за донирање ќе работат на тоа и ќе направат се за тоа да успее, исто како што е и со Боро. Уште еднаш ќе повторам, броевите, концертот и ред други работи до сега организирани со цел да му се помогне на Боро не се од небо паднати туку до нив се стигна со многу труд и работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom