Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
za noken zivot do nekade moze da nude toj period okolu avgust :)
a drugoto se e tinja :D

Шо не е јасно?
За ноќниот живот или за историјата?
Пиши шо те интересира да те информирам, барем ако не си прошетал теоретски да знаеш што да кажиш кога ќе си зборувате со другарчината пред коперација.
Градот на инцестоидните фарошани го споредуваш со дубровник бе :pos:
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК

Јас мислам дека Охриѓани се криви, ради нив падна и малезискион авион. И ради ними поскапеја патариниве, море гнаси сите пари ми ги сосаја до денар.

На велешко езеро по рестораните шише вода од литро е 120 денара па што.
Во Скопје имам пиено нескафе од 120 денара па што.
Во секој поголем град си има скапи места, во кои секако никој не те тера да векуваш.
Ако македонецот нема, некој друг со задоволство би дал.
Сакаш да се курчиш во елитните кафичи, курчи се, но не се жали после.
И ова не е дека го бранам Охрид, ова е критика на глупиот македонски народ.
Охрид си имаат проблем со тоа што и штуро и сакато се издава за страшни цени, а не кафичите.
За малоумните муабети "море си е море", не ми се прави муабет.
Абе буквално, брод злато да ни истовара некој пак гомна ќе пројадеме. Ете толку сме вредни.

Разликата е во тоа што Охрид бар минатата недела беше пуст, Скопје во текот на целата година ги има тие цени и пак има луѓе и по кафани, и по кафичи.
Очигледно не се толку цените во прашање, колку нешто друго во Охрид :)

Разликата е во тоа што Охрид бар минатата недела беше пуст, Скопје во текот на целата година ги има тие цени и пак има луѓе и по кафани, и по кафичи.
Очигледно не се толку цените во прашање, колку нешто друго во Охрид :)
Да, има но не е од причината поради која што ти си мислиш дека е. Правам муабет за услугата.
Не заборавај, дека во Скопје има илјадници луѓе што одат на работа, студенти преку цела година, и не заборавај дека покрај тоа што Охрид е поубав град, Скопје е и трговски центар на Македонија. Нормално дека ќе има туристи преку цела година.
Тоа не е до охриѓани и нивниот нарав, туку до власта што уште на попот капата фали да ја стави во Скопје.

Да, има но не е од причината поради која што ти си мислиш дека е. Правам муабет за услугата.
Не заборавај, дека во Скопје има илјадници луѓе што одат на работа, студенти преку цела година, и не заборавај дека покрај тоа што Охрид е поубав град, Скопје е и трговски центар на Македонија. Нормално дека ќе има туристи преку цела година.
Тоа не е до охриѓани и нивниот нарав, туку до власта што уште на попот капата фали да ја стави во Скопје.
Точно, во Скопје од ,,што се мора,, постојат тие цени. Тука живеам, тука работам, нејсе, тука и си ги трошам парите - не бирам.
Меѓутоа, ако веќе одам на одмор, кој е најчесто 1 во годината, можам да бирам со секое право, и за која цена и за каква услуга ќе одам.

Тоа е тоа што Охриѓани не го знаат или не сакаат да го знаат.
Смешно е да споредуваш цени секојдневни за некого, со цени и услуга што му се достапни кога е на одмор. Со оглед на тоа дека во Охрид нема море, туку езеро, слабо средени плажи, ништо посебно од понуда на ресторани и кафичи, средно неписмени келнери и астрономски цени, разбирливо е зошто некој парите на друго место ќе си ги даде. Дури и да пројде малку поскапо, бар знае ЗОШТО си ги дал парите.

Колку и да е скапо во Скопје, тука ИМА луѓе. Скопје не живее од туризам и не му треба туризам за луѓето да јадат.
На Охрид му е и те како потребен туризмот. И наместо да подразмислат што да направат за да ЗЕМАТ пари, смислуваат 1001 причина зошто они се арни, ама сите други не чинат.

Бизнисот е сурова работа, а муштеријата е секогаш во право.

Точно, во Скопје од ,,што се мора,, постојат тие цени. Тука живеам, тука работам, нејсе, тука и си ги трошам парите - не бирам.
Меѓутоа, ако веќе одам на одмор, кој е најчесто 1 во годината, можам да бирам со секое право, и за која цена и за каква услуга ќе одам.

Тоа е тоа што Охриѓани не го знаат или не сакаат да го знаат.
Смешно е да споредуваш цени секојдневни за некого, со цени и услуга што му се достапни кога е на одмор. Со оглед на тоа дека во Охрид нема море, туку езеро, слабо средени плажи, ништо посебно од понуда на ресторани и кафичи, средно неписмени келнери и астрономски цени, разбирливо е зошто некој парите на друго место ќе си ги даде. Дури и да пројде малку поскапо, бар знае ЗОШТО си ги дал парите.

Колку и да е скапо во Скопје, тука ИМА луѓе. Скопје не живее од туризам и не му треба туризам за луѓето да јадат.
На Охрид му е и те како потребен туризмот. И наместо да подразмислат што да направат за да ЗЕМАТ пари, смислуваат 1001 причина зошто они се арни, ама сите други не чинат.

Бизнисот е сурова работа, а муштеријата е секогаш во право.
Тука е стоп. Реков нема да ги правам малоумните муабети за "море vs езеро".
Сите што мислат дека морето има предност бидејќи е море, би ви препорачала да истражите зошто Como е една од најпопуларните дестинации во светот.
Мене досега никој лошо не ме услужил во Охрид, не знам од кај толку злобни луѓево ги направивте.

Последно уредено:
Сите што мислат дека морето има предност бидејќи е море, би ви препорачала да истражите зошто Como е една од најпопуларните дестинации во светот.

Ја имав среќата да го посетам, а од морскоезерски аспект не знам што е толку посебно, убавината на самото езеро, уреденоста на обалата и убавината на Италија како таква е тоа што мене бар ме фасцинираше. Самата архитектура, посебно каде што се спојуваат Комо и Лего.

Од друга страна пак, иако бев во сред лето, не забележав баш некој да се пече многу многу - само на плажите на хотелите, и секако вилите на светски познатите личности, далеку од оној, плажа туризам :)

Ја имав среќата да го посетам, а од морскоезерски аспект не знам што е толку посебно, убавината на самото езеро, уреденоста на обалата и убавината на Италија како таква е тоа што мене бар ме фасцинираше. Самата архитектура, посебно каде што се спојуваат Комо и Лего.

Од друга страна пак, иако бев во сред лето, не забележав баш некој да се пече многу многу - само на плажите на хотелите, и секако вилите на светски познатите личности, далеку од оној, плажа туризам :)
Епа тоа е. Македонецот го гледа Охрид како вир за шлапање, некој од надвор го гледа како еден од најубавите историски градови во Европа, а охриѓанецот како златна кокошка.

Епа тоа е. Македонецот го гледа Охрид како вир за шлапање, некој од надвор го гледа како еден од најубавите историски градови во Европа, а охриѓанецот како златна кокошка.
Сега веќе одиме во тема сељак туризам. Охрид е непроценлив природен дар, тоа не се дискутира.
Ама мене ми е дар 10 дена, и на секој друг турист исто :)
Охриѓанецот треба да живее од моите 10, на друг 10, на трет 10... итн.

Од старт има што да понуди - преубава природа, ама се останато не прифаќа да промени, да напредува, да научи нешто. Не за мене да ми биде поубаво, или било кој друг, туку за тој што живее таму 12 месеци, да успее за 3 да заработи.

Тоа не се прави со плукање по туристи. Исто важи за било кое место туристичко - кога веќе го спомна Комо, искрено, од природен аспект, не е поубаво од Охрид - само е многу вложено во истото место. Само по себе не станало толку познато, Том Круз и Софија Лорен не случајно се излежаваат таму.

Цените во нормалните ресторани (за обични туристи) се нормални, не се астрономски, келнерот знае да те услужи итн, итн, итн...

Искрено, во Бугарија бев само еднаш, на Златни Песоци, во хотел бев (супер беше, одличен хотел), меѓутоа, освен хотелот ништо друго не беше ни задоволително, не па супер.
Барем е такво моето искуство.

Точно, друго е Грција, друго е Охрид.
Ама во Охрид последно платив 800 денари кревет, а добив ништо за тие пари, освен нискобуџетен кревет, баба која во сред ноќ ми влезе да ми го исклучи телевизорот, клима немаше ни ставено, а ВЦто кое требаше да биде само за мене и дечко ми, излезе дека сепак ќе биде за цел спрат. Иначе, бабата живееше на приземје во куќата, а јас бев на 2 спрат... очигледно не случајно забележала дека ми работи телевизорот во 3 сабајле.
Во Грција, за 15 евра по човек, односно 30 евра по соба, имаш ехеее каква услуга, каков смештај итн. За исти пари - МНОГУ повеќе.

Што се однесува до менито, пак ќе ти кажам, сеедно ми е и не обрнувам на тоа внимание, поважна ми е самата услуга како таква, Грците скоро и да не зборат англиски, па се наоѓа начин да се разбереш со нив.
Во Неа Врасна, има кафич кој пушта и македонска музика, да проверам како се вика, па ете, кој сака може да оди (hint, огромен е и бел, на почеток на шеталиште).

За други не знам, ама јас ни до Тетово не би одела на викенд со 100 евра.
Со ист буџет се иде и во Охрид и во Грција (без гориво), само што, услугата е далеку од иста.[DOUBLEPOST=1405694983][/DOUBLEPOST]

Чекај сега, озбилно не ме разбираш?

Две лежалки со чадор на Славија плажата се 200 денари, а во тие 200 денари нема вклучено ништо.
Две лежалки со чадор на грчка плажа се 6 евра (360 денари) а во цената е вклучено две лежалки, чадор, маса, столче, две флаширани води и две нес кафиња... нарачани лежејќи на лежалка, донесени до лежалка :) :)
Математиката е таа :)

Што се однесува до Св. Наум, не ни спомнав нешто за природна убавина, тоа е нешто што е меѓу најубавите работи не во Македонија, туку во регионот. Лично, најќеиф мене ми прави воената плажа зад манастирот, најчиста вода има и најдобар песок. Малечка е, ама сепак е најубава.

Затоа е без везе да зборуваш за кој за што отишол. Без оглед, за гостопримство зборуваме не за она што природата го дала :)

Ете, пошто јас сакам со 10 евра да поминам на плажа, не одам на Мајорка, одам во Грција.. Охрид ми е скап, искрено :(

И јас истото го прам :) Сега сигурно ме разбираш. И не само јас... голем дел од Охриѓаните, шо е нормално.

Целта на муабетов е дека Охриѓани како жители, многу малку имаат со неповолната - туристичка понуда. А сепак тие се главна мета
Градот на инцестоидните фарошани го споредуваш со дубровник бе :pos:
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК
ДУБРОВНИК

A zs vo Dubrovnik dan se site od Kralska Lozha? Sedi be :icon_lol:

I so tie Varosani glata mi ja potekovte. Ne znam sho gi spomvite ko tie se 7ma klasa vo Ohrid.
Aj da mi recis lugjeto od Debrca, Turcite, pa i nekoj familii od Velgosti... To e kremot. :cool:

И јас истото го прам :) Сега сигурно ме разбираш. И не само јас... голем дел од Охриѓаните, шо е нормално.

Целта на муабетов е дека Охриѓани како жители, многу малку имаат со неповолната - туристичка понуда. А сепак тие се главна мета

A zs vo Dubrovnik dan se site od Kralska Lozha? Sedi be :icon_lol:

I so tie Varosani glata mi ja potekovte. Ne znam sho gi spomvite ko tie se 7ma klasa vo Ohrid.
Aj da mi recis lugjeto od Debrca, Turcite, pa i nekoj familii od Velgosti... To e kremot. :cool:
Ало зборваме за ОхриТ и охриТЏанине,кј виде ти за селана да се зборват ?

Eдинствен малоумен муабет е твојот. Мислам, го спомнуваш Комо кога моментално ми текнуваат минимум 5 дестинации во Грција што имаат измислено убавина за тој Комо, за Хрватска и не ни почнувам. А другите СВЕТСКИ мориња каде се? Да ставам слики од морски туристички места, а ти ставај од езерски. Кој повеќе лајкови ќе собере м? Глупо е со глава во ѕид да се оди и да се споредува морски туризам со езерски

Eдинствен малоумен муабет е твојот. Мислам, го спомнуваш Комо кога моментално ми текнуваат минимум 5 дестинации во Грција што имаат измислено убавина за тој Комо, за Хрватска и не ни почнувам. А другите СВЕТСКИ мориња каде се? Да ставам слики од морски туристички места, а ти ставај од езерски. Кој повеќе лајкови ќе собере м? Глупо е со глава во ѕид да се оди и да се споредува морски туризам со езерски

Да, од толку што е глупо, дури е и малоумно. А тоа го правиш во твојот пост, како и во целата дискусија што ја водите ти и либералот од wmro.

Не се споредува морски со езерски туризам. Ни бањски со алпинизам. Ни шах со руски рулет.
Ни Македонија со Грција.
Вие тоа го правите константно.
Што е прилично малоумно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom