Аномалии на бубрези

• Креатор на темата Креатор на темата sisi.ko
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јуни 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Еве јас да започнам една нова тема....На ќерка ми скоро и утврдија потковичаст бубрег,иако докторите велат нема место за грижа бидејќи не е ништо страшно и тоа не влијае на понатамошниот тек од животот...сепак јас како родител сеуште ми е тешко да го прифатам тоа... :( Па би сакала еве да споделиме искуства со други што го имаат овој "проблем" :)

На ќерка ми и го открија истото па еве ја здрава и права ја тера 26-ата година од животот.

Па ако докторите тврдат дека тоа не е ништо опасно и нема што да се грижиш ондак нема потреба секирации да си правиш, не би требало да има никакви проблеми или пречки (штом сметаат дека тоа е безопасно).

На ќерка ми и го открија истото па еве ја здрава и права ја тера 26-ата година од животот.
Многу значи да се прочита од некој со истото искуство дека во иднина се ќе биде во ред :) Благодарам[DOUBLEPOST=1403046181][/DOUBLEPOST]Anon Кажете ми само дали вашата ќерка имала проблеми со уринарни инфекции?

Последно уредено:
Јас имам аномалија на бубрези. Едниот бубрег во големина ми е под нормалата а другиот над. И помалиот не ми е во правилна положба, т.е. не ми е на местото каде што треба да биди туку во пределот на стомакот. Бубрезите си работат нормално и засега немам никакви проблеми, али бев со препорака да се пазам од проладувања и такви работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom