ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
И Samurai Champloo и FMA: Brotherhood се одлични аниме серии.

Јас меѓу овие како поинтересни аниме серии би ги вметнал и Gungrave, Hellsing/ Hellsing Ultimate OVA ( подобра анимација и плот има второво), Witch Hunter Robin, Zankyou no Terror, Seirei no Moribito... доволно препораки. :D
Може да ми ја објасниш епизодата со аеродромот и шахот? Искрено никад не сум бил волку збунет. Дали пошо гледам паралелно и Ghost in the shell па ми се измеша...

Може да ми ја објасниш епизодата со аеродромот и шахот? Искрено никад не сум бил волку збунет. Дали пошо гледам паралелно и Ghost in the shell па ми се измеша...

Која серија батица, ми се измешаа оти, скоро сите овие одамна ми се гледани, а и ќе ти раскажев ситуација од Code Geass... :D

Не памтам баш, ама тоа беше некоја "нивна" игра, нели бидејќи и таа беше поврзана на некој начин со нив....
Mхм преку шах страгегијата али не ме збуни фактот зошто nine и twelve ја прифатија, зарем five како дел од Nuclear emergency support тимот и асистент на полицијата би дозволила да се активира нејзината бомба? Наивно, конфузно,хм...

Terror... е супер, нешто налик на него? Пуштив Eden of the east али тапа.

Само што го почнав Champloo. Quite addicting i must say. Интересно дејствие уште од почеток.

Само што го почнав Champloo. Quite addicting i must say. Интересно дејствие уште од почеток.

Уште отсега ќе ти одговорам, нема слично на него и со тој квалитет. Можеби единствено приближно интересен би бил Sword of the stranger филмот..

Да не бараш препораки.

:D

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
Sword of the stranger e ептен јако Ninja scroll исто од тој калибар, нема многу се убив од барање.

Sword of the stranger e ептен јако Ninja scroll исто од тој калибар, нема многу се убив од барање.

Ако сакаш hardcore самурајско аниме кое нема да те остави рамнодушен и треба постабилни црева.... тогаш пробај Shigurui.

:)

Ако сакаш hardcore самурајско аниме кое нема да те остави рамнодушен и треба постабилни црева.... тогаш пробај Shigurui.

Гледано :)[DOUBLEPOST=1428716244][/DOUBLEPOST]Почнав да гледам Aldnoah.Zero доста тензично првите 4 епизоди во интергалактичката војна меѓу Terrans vs. martians проследено со добар саунд дизајн и музика (најавната не, тапа е) не сум фан на CGI во аниме али тука некако е прецизно дозирано и ок се вклопува. Идеме даље нема спиење вечер.

Последно уредено од модератор:
22ра епизода сум Samurai Champloo, голема е веројатноста дека вечер ќе го догледам. У пичку матер последниве неколку епизоди се ептееен добри, од појавувањето на Сара па натака.[DOUBLEPOST=1428806595][/DOUBLEPOST]aw fuck man 10/10

Последно уредено:
Го спамирам цел подфорум и по пријатели низ фејсбук, дајте му шанса на Death Billiards( 25 minuti film, adaptacija na serijata), а серијата е Death Parade.

Пред месец негде излезе последната, 12та епизода и е едно од ретките аниме серии кои во моето портфолио имаат високи оцени.

Го спамирам цел подфорум и по пријатели низ фејсбук, дајте му шанса на Death Billiards( 25 minuti film, adaptacija na serijata), а серијата е Death Parade.

Пред месец негде излезе последната, 12та епизода и е едно од ретките аниме серии кои во моето портфолио имаат високи оцени.
Ја баш мислам дека Death Parade се издиша на крај. Многу ме разочара. Има јако интро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom