Чудно во цела тема не видов никој да го спомни Death Note или Code Geass , а и двете се меѓу најдобрите 10 на секоја листа.
Death Note ми е напишан во листата што ги имам. Code Geass допрва ја собирам. Ја изгледав Death Note, од 2002 навака е една од најдобрите заедно со Samurai Champloo. Тие листи инаку што си ги гледал се за моментално популарни анимеа кои што се тазе. Најчесто во првите места движат: Naruto, Bleach, Death Note, Code Geass, D.Gray-Man... Но тоа незначи дека се општо најдобрите анимеа што постоеле, туку дека се моментално најпопуларни.
ако има втора сезона од SHAMAN KING дајте линкови
Shaman King незнам како се распоредени по сезони ама ги има вкупно 64 епизоди. Така да ако имаш гледано помалку од 64, тогаш дефинитивно имаш уште за гледање.
Според мене Pokemon,Digimon и сите слични се срам за аниме индустријата.
Не би рекол дека се срам за индустријата, баш напротив, индустриски се многу јаки двете анимеа, уметнички е веке друг поим. Иако за Pokemon би се сложил дека е бајаги монотона, и е чисто комерцијална, сепак е доста успешна. А за Digimon би го рекол истото, само со еден исклучок: првата сезона (54 епизоди). Таа се двои бајаги од сите останати.
Go ima nekoj gledano Batman Animeto ? I ako go ima gledano neka pisi dali e dobar ili ne .
Вчера го симна братучедми. До задутре најкасно ќе го изгледам па ако до тогаш не си го гледал, или некој друг не ти одговорил, ќе ти пишам јас каков е (мое мислење).